Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade-cheesecake met speculaas en kersen

Chocolade-cheesecake met speculaas en kersen

Dit recept is van: Saakje

  1. Chocolade-speculaascheesecake
Item 1 of 1
Chocolade-cheesecake met speculaas en kersen
info
Benodigdheden
Stappen

Speculaasjes, chocolade, roomkaas en kersen… klinkt goed hè? Dat zijn de hoofdingrediënten voor deze cheesecake. De bodem maak je van speculaasjes, die je vast nog over hebt van Sinterklaas en voor deze cheesecake heb je geen oven nodig. Hij doet het trouwens ook erg goed als toetje. En de tip van de dag is om er echt kleine stukjes van te snijden.

30 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12-16Porties
ChocoladetaartCheesecakeZonder ovenSinterklaasSpeculaasTaartThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kersen (uit de vriezer)
    250 g
    Kersen (uit de vriezer)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Speculaas
    200 g
    Speculaas
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade
  • Poedersuiker
    50 g
    Poedersuiker
  • MonChou®
    400 g
    MonChou®
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Mengkom
    2 null
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Vergiet
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  •  
    Hakmolen
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat de kersen (250 g) uitlekken in een vergiet. Het sap hoef je niet te bewaren. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter. Knip 2 stroken bakpapier en plak deze tegen de wand van de springvorm.

2. Speculaasbodem maken

Smelt de boter (70 g) voor de bodem. Maal ondertussen de speculaasjes (200 g) fijn. Zorg dat je een beetje speculaas achterhoudt om te versieren. Het malen kan met een keukenmachine of doe de koekjes in een afgesloten plastic zak en maak ze fijn met een deegroller.

Roer de gesmolten boter door het speculaaskruim en meng goed. Stort het mengsel in de springvorm en druk het plat op de bodem. Dit kan heel makkelijk met de onderkant van een glas. Zet de springvorm in de koelkast.

3. Chocolade-cheesecakevulling maken

Om de vulling te maken smelt je op een laag pitje de pure chocolade (200 g) met de kaneel (1,5 tl). Zodra het mengsel voor de helft gesmolten is, kun je het vuur uitzetten. Zo smelt de chocolade rustig verder, zonder dat het verbrandt.

Klop de slagroom (100 ml) met de poedersuiker (50 g) stijf. Mix in de andere kom de roomkaas (400 g) los. Voeg de opgeklopte slagroom toe en mix het samen nog eens goed door.

Spatel dan de gesmolten chocolade erdoor en de helft van de kersen.

Stort de vulling op de speculaasbodem en strijk het glad. Duw de rest van de uitgelekte kersen in de vulling.

4. Chocolade-cheesecake decoreren

Laat de chocolade-cheesecake ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.

Versier de taart last-minute met speculaasjes, dan blijven ze lekker knapperig. En snijd de taart aan met een warm mes, dan krijg je mooie stukken.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.