Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade-cheesecake met speculaas en kersen

Speculaasjes, chocolade, roomkaas en kersen… klinkt goed he? Dan zijn de hoofdingrediënten voor deze cheesecake. De bodem maak je van speculaasjes die je vast nog over hebt van sinterklaas en voor deze cheesecake heb je geen oven nodig. Hij doet het trouwens ook erg goed als toetje. En de tip van de dag is om er echt kleine stukjes van te snijden.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12-16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 250 g kersen (uit de vriezer)

    Laat de kersen uitlekken in een vergiet. Het sap hoef je niet te bewaren.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter. Knip 2 stroken bakpapier en plak deze tegen de wand van de springvorm.

    Bij de volgende stap moet je boter smelten. Deze boter kun je natuurlijk ook gebruiken voor het invetten van de vorm.

Speculaasbodem maken

  1. Stap 3

    • 70 g boter

    Smelt de boter voor de bodem.

  2. Stap 4

    • 200 g speculaas (en extra voor versieren)

    Maal ondertussen de speculaasjes fijn. Dit kan met een keukenmachine of doe de koekjes in een afgesloten plastic zak en maak ze fijn met een deegroller.

  3. Stap 5

    Roer de gesmolten boter door het speculaaskruim en meng goed. Stort het mengsel in de springvorm en druk het plat op de bodem. Dit kan heel makkelijk met de onderkant van een glas. Zet de springvorm in de koelkast.

Chocolade cheesecake vulling maken

  1. Stap 6

    • 1,5 tl kaneel

    • 200 g pure chocolade

    Om de vulling te maken smelt je op een laag pitje de chocolade met de kaneel. Zodra het mengsel voor de helft gesmolten is, kun je het vuur uitzetten. Zo smelt de chocolade rustig verder, zonder dat het verbrandt.

  2. Stap 7

    • 50 g poedersuiker

    • 400 g roomkaas

    • 100 ml slagroom

    Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Mix in andere kom de roomkaas los. Voeg de opgeklopte slagroom toe en mix het samen nog eens goed door.

  3. Stap 8

    Spatel dan de gesmolten chocolade erdoor en de helft van de kersen. stort de vulling op de speculaasbodem en strijk het glad. Duw de rest van de uitgelekte kersen in de vulling.

Chocolade cheesecake decoreren

  1. Stap 9

    Laat de chocolade-cheesecake tenminste 3 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart last-minute met speculaasjes, dan blijven ze lekker knapperig. En snijd de taart aan met een warm mes, dan krijg je mooie stukken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.