🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Chocolade-cheesecake met speculaas en kersen

Chocolade-cheesecake met speculaas en kersen

Dit recept is van: Saakje

Chocolade-speculaascheesecake
Chocolade-cheesecake met speculaas en kersen
Info Benodigdheden Stappen

Speculaasjes, chocolade, roomkaas en kersen… klinkt goed hè? Dat zijn de hoofdingrediënten voor deze cheesecake. De bodem maak je van speculaasjes, die je vast nog over hebt van Sinterklaas en voor deze cheesecake heb je geen oven nodig. Hij doet het trouwens ook erg goed als toetje. En de tip van de dag is om er echt kleine stukjes van te snijden.

30 min. Bereidingstijd
120 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12-16 Porties
Chocoladetaart Cheesecake Zonder oven Sinterklaas Speculaas Taart Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kersen (uit de vriezer)
    250 g
    Kersen (uit de vriezer)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Speculaas
    200 g
    Speculaas
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade
  • Poedersuiker
    50 g
    Poedersuiker
  • MonChou®
    400 g
    MonChou®
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Mengkom
    2
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Vergiet
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  •  
    Hakmolen
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Laat de kersen (250 g) uitlekken in een vergiet. Het sap hoef je niet te bewaren. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter. Knip 2 stroken bakpapier en plak deze tegen de wand van de springvorm.

2. Speculaasbodem maken

Smelt de boter (70 g) voor de bodem. Maal ondertussen de speculaasjes (200 g) fijn. Zorg dat je een beetje speculaas achterhoudt om te versieren. Het malen kan met een keukenmachine of doe de koekjes in een afgesloten plastic zak en maak ze fijn met een deegroller.

Roer de gesmolten boter door het speculaaskruim en meng goed. Stort het mengsel in de springvorm en druk het plat op de bodem. Dit kan heel makkelijk met de onderkant van een glas. Zet de springvorm in de koelkast.

3. Chocolade-cheesecakevulling maken

Om de vulling te maken smelt je op een laag pitje de pure chocolade (200 g) met de kaneel (1,5 tl). Zodra het mengsel voor de helft gesmolten is, kun je het vuur uitzetten. Zo smelt de chocolade rustig verder, zonder dat het verbrandt.

Klop de slagroom (100 ml) met de poedersuiker (50 g) stijf. Mix in de andere kom de roomkaas (400 g) los. Voeg de opgeklopte slagroom toe en mix het samen nog eens goed door.

Spatel dan de gesmolten chocolade erdoor en de helft van de kersen.

Stort de vulling op de speculaasbodem en strijk het glad. Duw de rest van de uitgelekte kersen in de vulling.

4. Chocolade-cheesecake decoreren

Laat de chocolade-cheesecake ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.

Versier de taart last-minute met speculaasjes, dan blijven ze lekker knapperig. En snijd de taart aan met een warm mes, dan krijg je mooie stukken.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.