Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinaasappel-cheesecake met speculaas

Heb je nog wat speculaasjes liggen in je keukenkast en zin in een winters taartje? Dan is deze sinaasappel-cheesecake met speculaas echt een lekkere om zelf te maken. Trouwens geen zorgen; er verdwijnen niet 6 pakjes roomkaas in, maar de cheesecake is op basis van lekkere volvette yoghurt.

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Speculaasbodem maken

  1. Stap 1

    • 125 g boter

    Smelt de boter in een steelpan. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter.

    Invetten

    Handig: je kunt een beetje van de gesmolten boter uit het pannetje gebruiken.

  2. Stap 2

    • 400 g speculaas

    Maal ondertussen de speculaasjes fijn. Dit kan handig in de keukenmachine en anders in een afsluitbaar zakje met een deegroller.

  3. Stap 3

    Roer de gesmolten boter door het speculaaskruimels en meng goed. Doe het speculaasbodem mengsel in de springvorm en druk het plat met de bolle kant van een lepel. Maak een rand van ongeveer 3 cm hoog.

Cheesecakevulling maken

  1. Stap 4

    • 50 g boter

    Smelt de boter in een steelpan.

  2. Stap 5

    • 1 tl Dr. Oetker Backin

    • 45 g Dr. Oetker Custard

    • 500 ml volle yoghurt

    Meng ondertussen de yoghurt, bakpoeder en custardpoeder tot een glad geheel, zonder klontjes.

  3. Stap 6

    • 2 eieren

    • 100 g basterdsuiker (wit)

    Mix in een beslagkom de eieren met de suiker en voeg het yoghurt-custard mengsel toe. Het hoeft geen luchtig geheel te worden.

  4. Stap 7

    • 0,5 sinaasappel (het sap)

    Mix dan kort de gesmolten boter mee en spatel tenslotte het sinaasappelsap erdoor.

Cheesecake bakken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 8

    Giet de vulling op de speculaasbodem en bak de cheesecake ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. De cheesecake zal in het midden nog beetje wiebelen, maar dat hoort zo. Laat de cheesecake afkoelen.

Sinaasappel decoratie maken

  1. Stap 9

    • 1,5 blaadje Dr. Oetker Gelatine

    Week de gelatine in ruim koud water.

  2. Stap 10

    • 1,5 sinaasappel (het sap)

    Verwarm het sinaasappelsap tot tegen kookpunt aan. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme sinaasappelsap. Zet dit even apart.

  3. Stap 11

    • 2 sinaasappels

    Snijd ondertussen een plak van bovenkant en de onderkant van de twee sinaasappels. Snijd dan met een scherp mes de schil inclusief het wit van de sinaasappels. Vervolgens snijd je de sinaasappels in plakken.

  4. Stap 12

    Giet de gelei over de cheesecake en decoreer met de plakken sinaasappel. Laat de cheesecake helemaal afkoelen in de koelkast.

    Nog lekkerder

    Een cheesecake smaakt eigenlijk de volgende dag nog lekkerder. Dus als je een beetje geduld hebt ;-)

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.