Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinaasappel-cheesecake met speculaas

Sinaasappel-cheesecake met speculaas

Dit recept is van: Saakje

  1. sinaasappel cheescake met speculaas
Item 1 of 1
Sinaasappel-cheesecake met speculaas
info
Benodigdheden
Stappen

Heb je nog wat speculaasjes liggen in je keukenkast en zin in een winters taartje? Dan is deze sinaasappel-cheesecake met speculaas echt een lekkere om zelf te maken. Geen zorgen trouwens: er verdwijnen niet 6 pakjes roomkaas in, de cheesecake is namelijk op basis van lekkere volvette-yoghurt!

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
SinaasappelSpeculaasCheesecakeTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Speculaas
    400 g
    Speculaas
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Custard (bijv. Koopmans)
    45 g
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Volle yoghurt
    500 ml
    Volle yoghurt

 

  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Witte basterdsuiker
    100 g
    Witte basterdsuiker
  • Sinaasappel
    4 Stuk(s)
    Sinaasappel
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    1.5 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

2. Speculaasbodem maken

Smelt de boter (125 g) in een steelpan. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter.

Maal ondertussen de speculaasjes (400 g) fijn. Dit kan handig in de keukenmachine en anders in een afsluitbaar zakje met een deegroller.

Roer de gesmolten boter door het speculaaskruimels en meng goed. Doe het speculaasbodemmengsel in de springvorm en druk het plat met de bolle kant van een lepel. Maak een rand van ongeveer 3 cm hoog.

Invetten

Handig: je kunt een beetje van de gesmolten boter uit het pannetje gebruiken.

3. Cheesecakevulling maken

Smelt de boter (50 g) in een steelpan.

Meng ondertussen de volle yoghurt (500 ml), Dr. Oetker Backin bakpoeder (1 tl) en custardpoeder (45 g) tot een glad geheel, zonder klontjes.

Mix in een beslagkom de eieren (2 stuks) met de witte basterdsuiker (100 g) en voeg het yoghurt-custard mengsel toe. Het hoeft geen luchtig geheel te worden.

Mix dan kort de gesmolten boter mee. Pers dan 2 sinaasappels uit en spatel het sap van een halve sinaasappel erdoor. Zet de rest van het sinaasappelsap apart.

4. Cheesecake bakken

Giet de vulling op de speculaasbodem en bak de cheesecake ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. De cheesecake zal in het midden nog beetje wiebelen, maar dat hoort zo. Laat de cheesecake afkoelen.

5. Sinaasappeldecoratie maken

Week de gelatine (1,5 blaadje) in ruim koud water.

Verwarm de resterende sinaasappelsap (van 1,5 sinaasappel) tot tegen kookpunt aan. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme sinaasappelsap. Zet dit even apart.

Snijd ondertussen van de andere twee sinaasappels een plak van bovenkant en de onderkant. Snijd dan met een scherp mes de schil inclusief het wit van de sinaasappels. Vervolgens snijd je de sinaasappels in plakken.

Giet de gelei over de cheesecake en decoreer met de plakken sinaasappel. Laat de cheesecake helemaal afkoelen in de koelkast.

Nog lekkerder

Een cheesecake smaakt de volgende dag eigenlijk nog lekkerder. Dus als je een beetje geduld hebt... ;-)

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.