Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cheesecake cupcakes

Verwen je lief, je moeder, je vriendin, je oma, zus, vriendin... met dit liefdevolle cheesecake cupcakeje met aardbeienhart!

Bereiden

60 min

Baktijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 cupcakes

Voorbereiding

Elektrisch 120°C / Hetelucht 110°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Plaats 12 cupcakevormpjes in de holletje van een muffinbakblik.

Kruimelbodem maken

  1. Stap 3

    • 25 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker Cheesecake

    Smelt de boter of margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  2. Stap 4

    Verdeel de kruimelbodem over de cupcakevormpjes en duw stevig op de bodem aan met met bijvoorbeeld een theelepel.

Cheesecake

  1. Stap 5

    • 200 g crème fraîche

    • 200 g MonChou (Zacht & Luchtig)

    Doe de MonChou Zacht & Luchtig (herkenbaar aan het kuipje van 200 gram) en de crème fraîche in een kom en klopt dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

  2. Stap 6

    • 3 eieren

    Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

  3. Stap 7

    Vul de cupcake vormpjes tot net 1 cm onder de rand.

Aardbeien hartjes maken

  1. Stap 8

    • Aardbeienjam (of saus)

    Pak nu de hartuitsteker en zet deze voorzichtig in het midden van de cupcake. Vul het hartje met een klein laagje dessertsaus.

  2. Stap 9

    Trek de hart uitsteekvorm voorzichtig naar boven toe weg, je hebt nu een hartje op je cheesecake. Herhaal dit bij de overige cupcakejes totdat je alle cheesecake cupcakejes van een hart hebt voorzien.

  3. Stap 10

    Plaats het muffinblik in de oven en bak de cheesecake cupcakes in gaar en goudbruin in ongeveer 50 minuten. Laat de cheesecake cupcakes ongeveer een uur afkoelen en plaats deze daarna minimaal 2 uur in de koelkast om goed op te stijven.

    Tijdens het bakproces lijkt het alsof de hartvorm volledig uitloopt, maar na het bakken en afkoelen komen ze weer terug in de oorspronkelijke hartvorm.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.