Verwen je lief, je moeder, je vriendin, je oma, zus, vriendin... met dit liefdevolle cheesecake cupcakeje met aardbeienhart!
60 min
120 min
Gemiddeld
12 cupcakes
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Plaats 12 cupcakevormpjes in de holletje van een muffinbakblik.
25 g boter
1 pak Dr. Oetker Cheesecake
Smelt de boter of margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Verdeel de kruimelbodem over de cupcakevormpjes en duw stevig op de bodem aan met met bijvoorbeeld een theelepel.
200 g crème fraîche
200 g MonChou (Zacht & Luchtig)
Doe de MonChou Zacht & Luchtig (herkenbaar aan het kuipje van 200 gram) en de crème fraîche in een kom en klopt dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).
3 eieren
Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).
Vul de cupcake vormpjes tot net 1 cm onder de rand.
Aardbeienjam (of saus)
Pak nu de hartuitsteker en zet deze voorzichtig in het midden van de cupcake. Vul het hartje met een klein laagje dessertsaus.
Trek de hart uitsteekvorm voorzichtig naar boven toe weg, je hebt nu een hartje op je cheesecake. Herhaal dit bij de overige cupcakejes totdat je alle cheesecake cupcakejes van een hart hebt voorzien.
Plaats het muffinblik in de oven en bak de cheesecake cupcakes in gaar en goudbruin in ongeveer 50 minuten. Laat de cheesecake cupcakes ongeveer een uur afkoelen en plaats deze daarna minimaal 2 uur in de koelkast om goed op te stijven.
Tijdens het bakproces lijkt het alsof de hartvorm volledig uitloopt, maar na het bakken en afkoelen komen ze weer terug in de oorspronkelijke hartvorm.