Bananenbrood is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze lekkernij is makkelijk te maken en biedt eindeloze opties op gebied van variatie. Zelfs als je van alles aan het beslag toevoegt, komt er iets lekkers uit de oven. Wij delen graag een aantal tips & tricks en natuurlijk onze favoriete recepten.
Bananenbrood kun je makkelijk meenemen als tussendoortje. Maak voor warme dagen banenbrood met vers fruit en kies 's winters voor een recept met rijkere smaken. Roer bijvoorbeeld chocolade door het beslag of karamelliseer voor het bakken stukken peer in kardemom. Steek deze in z’n geheel in het beslag in de cakevorm en bakken maar!
Bananenbrood met cheesecake: dat klinkt toch als the best-of-both-worlds? Het ziet er fantastisch uit en is helemaal niet lastig te maken. Maak ons klassieke bananenbrood en voeg een MonChou swirl toe voor een extra romig effect. Heerlijk!
Wie echt wil uitpakken doet dat met dit heerlijke bananenbrood met mascarpone. Verrijk een eenvoudig bananenbrood met een lekker laagje mascarpone en vers fruit. De mascarpone maakt het bananenbrood nog smeuïger en het fruit zorgt voor extra smaak. Als je hem ook nog presenteert als taart zoals onze bakker hier heeft gedaan, heb je iets feestelijks om uit te delen.
Bananenbrood met kokos ziet er heerlijk uit en is ook nog eens lekker! Zo'n tropische touch in het bananenbrood maakt het echt een lekkernij bij de koffie, als snack, maar ook zeker als dessert. De witte chocolade combineert perfect met de kokos en zorgt voor een romige zoete smaak. Perfect voor zomerse picknicks!
Een van onze persoonlijke favorieten is bananenbrood met havermout. Dit ingrediënt werd vroeger vooral gebruikt voor het maken van pap, maar wordt tegenwoordig ook veel gebruikt als bakingrediënt. Dit recept met havermout en appelcompote is de perfecte zoete snack voor bij de koffie. Makkelijk te maken en ook nog eens lekker!
Ben je op zoek naar een leuke traktatie voor jonge bakkers? Dan zijn deze bananenbrood aapjes een fantastische keuze. Ze zien er super leuk uit en zijn ook nog eens heel lekker. De basis is zelfgebakken bananenbrood, dat je vervolgens samen decoreert met hagelslag en stroopwafels. Perfect voor een junglefeestje!
Frambozen, mango, abrikoos: het kan allemaal in bananenbrood. Afhankelijk van het seizoen is vers fruit soms moeilijker verkrijgbaar, dan is diepvriesfruit een goede optie. Let wel op dat dit je bananenbrood wat vochtiger maakt. Doe het fruit bevroren door het beslag, of rol je fruit eerst even door een beetje bloem om het vocht vast te houden. Laat het bananenbrood een paar minuten langer in de oven staan en geniet van een heerlijke traktatie met extra veel tropisch fruit.
Heb je iets te veel bananenbrood gebakken? Dan kun je dit natuurlijk uitdelen, maar ook bewaren is een optie. Goed afgedekt bananenbrood blijft ongeveer 4 dagen vers in de koelkast.
Liever langer bewaren? Bewaar het bananenbrood dan in losse plakjes in de vriezer. Even laten ontdooien op het aanrecht en smullen maar!