Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met frambozen en mascarpone

Wil je een mooie en coole taart maar heb je niet zoveel tijd? Dan is bananenbrood in taartvorm een ideale oplossing! Dit is een makkelijk te maken bananenbrood die er lekker luxe uitziet door de ronde vorm en prachtige vulling van mascarpone en frambozen.

Bereiden

15 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 stukjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

Bananenbrood beslag maken

  1. Stap 3

    • 4 bananen

    • 125 g roomboter (zacht)

    Klop met de mixer de boter wit en romig en prak de bananen met een vork.

  2. Stap 4

    • 4 eieren

    • Pak Koopmans Bananenbrood

    Voeg de banaan, eieren en de bananenbroodmix toe aan de opgeklopte boter. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag.

  3. Stap 5

    • Doosje frambozen (gevriesdroogd, diepvries of vers)

    Verpulver de frambozen en roer deze door het beslag. Stort het beslag in de springvorm.

    Frambozentip!

    Gebruik je diepvriesframbozen? Rol ze even door de bloem dan wordt het beslag niet te vochtig.

Bananenbrood bakken

  1. Stap 6

    Bak het bananenbrood in 65-70 minuten, in het midden van de oven, gaar en bruin. Laat het bananenbrood volledig afkoelen.

Mascarpone-room maken

  1. Stap 7

    • 250 g mascarpone

    • 200 ml slagroom

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    Roer de mascarpone los met een spatel. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en roer tot een glad geheel. Doe de mascarpone-room in een spuitzak en laat het opstijven in de koelkast.

Bananenbrood versieren

  1. Stap 8

    • Poedersuiker

    Neem het bananenbrood en snijd het horizontaal door midden. Bestrijk het onderste deel van het bananenbrood in met een laagje mascarpone-room. Druk de frambozen in cirkels, verdeeld over het bananenbrood, in de mascarpone-room. Houdt drie frambozen apart.

  2. Stap 9

    Spuit tussen de frambozen de mascarpone-room. Tot de gehele laag van het bananenbrood is bedekt met frambozen en mascarpone-room. Plaat het bovenste gedeelte van het bananenbrood op de onderste laag. Bestrooi de bovenkant van het bananenbrood met poedersuiker en leg de laatste frambozen op de taart. En klaar is je luxe bananenbroodtaart!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.