🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Bananenbrood met frambozen en mascarpone

Bananenbrood met frambozen en mascarpone

Dit recept is van: Annet

bananenbrood met frambozen en mascarpone
Bananenbrood met frambozen en mascarpone
Info Benodigdheden Stappen

Wil je een mooie en coole taart, maar heb je niet zoveel tijd? Dan is bananenbrood in taartvorm een ideale oplossing! Dit is een makkelijk te maken bananenbrood, dat er lekker luxe uitziet door de ronde vorm en de prachtige vulling van mascarpone en frambozen.

15 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Bananenbrood Taart Valentijn Frambozen Moederdag Mascarpone Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Banaan
    4
    Banaan
  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    4
    Ei
  • Koopmans Bananenbrood
    1 Pak
    Koopmans Bananenbrood
  • Framboos (gevriesdroogd)
    1 Doosje(s)
    Framboos (gevriesdroogd)

 

  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).

Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

2. Bananenbroodbeslag maken

Klop met de mixer de boter (125 g) wit en romig en prak de bananen (4 stuks) met een vork. Voeg de geprakte bananen, eieren (4 stuks) en de Koopmans bananenbroodmix (1 pak) toe aan de opgeklopte boter. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Verpulver de frambozen en roer deze door het beslag. Stort het beslag in de springvorm.

Frambozen

Je kunt gevriesdroogde, bevroren of verse frambozen gebruiken!

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood in 65-70 minuten, in het midden van de oven, gaar en bruin. Laat het bananenbrood volledig afkoelen.

4. Mascarponeroom maken

Roer de mascarpone (250 g) los met een spatel. Klop in een andere kom de slagroom (200 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) stijf. Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en roer tot een glad geheel. Doe de mascarponeroom in een spuitzak en laat het opstijven in de koelkast.

5. Bananenbrood versieren

Neem het bananenbrood en snijd het horizontaal door midden. Bestrijk het onderste deel van het bananenbrood met een laagje mascarponeroom.

Druk de frambozen in cirkels, verdeeld over het bananenbrood, in de mascarponeroom. Houdt drie frambozen apart.

Spuit tussen de frambozen de mascarponeroom, tot de gehele laag van het bananenbrood is bedekt met frambozen en mascarponeroom.

Plaats het bovenste gedeelte van het bananenbrood op de onderste laag. Bestrooi de bovenkant van het bananenbrood met poedersuiker en leg de laatste frambozen op de taart. En klaar is je luxe bananenbroodtaart!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.