Wil je een mooie en coole taart, maar heb je niet zoveel tijd? Dan is bananenbrood in taartvorm een ideale oplossing! Dit is een makkelijk te maken bananenbrood, dat er lekker luxe uitziet door de ronde vorm en de prachtige vulling van mascarpone en frambozen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).
Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Klop met de mixer de boter (125 g) wit en romig en prak de bananen (4 stuks) met een vork. Voeg de geprakte bananen, eieren (4 stuks) en de Koopmans bananenbroodmix (1 pak) toe aan de opgeklopte boter. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Verpulver de frambozen en roer deze door het beslag. Stort het beslag in de springvorm.
Je kunt gevriesdroogde, bevroren of verse frambozen gebruiken!
Bak het bananenbrood in 65-70 minuten, in het midden van de oven, gaar en bruin. Laat het bananenbrood volledig afkoelen.
Roer de mascarpone (250 g) los met een spatel. Klop in een andere kom de slagroom (200 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) stijf. Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en roer tot een glad geheel. Doe de mascarponeroom in een spuitzak en laat het opstijven in de koelkast.
Neem het bananenbrood en snijd het horizontaal door midden. Bestrijk het onderste deel van het bananenbrood met een laagje mascarponeroom.
Druk de frambozen in cirkels, verdeeld over het bananenbrood, in de mascarponeroom. Houdt drie frambozen apart.
Spuit tussen de frambozen de mascarponeroom, tot de gehele laag van het bananenbrood is bedekt met frambozen en mascarponeroom.
Plaats het bovenste gedeelte van het bananenbrood op de onderste laag. Bestrooi de bovenkant van het bananenbrood met poedersuiker en leg de laatste frambozen op de taart. En klaar is je luxe bananenbroodtaart!