Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananenbrood met frambozen en mascarpone

Bananenbrood met frambozen en mascarpone

Dit recept is van: Annet

  1. bananenbrood met frambozen en mascarpone
Item 1 of 1
Bananenbrood met frambozen en mascarpone
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je een mooie en coole taart, maar heb je niet zoveel tijd? Dan is bananenbrood in taartvorm een ideale oplossing! Dit is een makkelijk te maken bananenbrood, dat er lekker luxe uitziet door de ronde vorm en de prachtige vulling van mascarpone en frambozen.

15 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
BananenbroodTaartValentijnFrambozenMoederdagMascarponeThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Banaan
    4 null
    Banaan
  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Koopmans Bananenbrood
    1 Pak
    Koopmans Bananenbrood
  • Framboos (gevriesdroogd)
    1 Doosje(s)
    Framboos (gevriesdroogd)

 

  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).

Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

2. Bananenbroodbeslag maken

Klop met de mixer de boter (125 g) wit en romig en prak de bananen (4 stuks) met een vork. Voeg de geprakte bananen, eieren (4 stuks) en de Koopmans bananenbroodmix (1 pak) toe aan de opgeklopte boter. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Verpulver de frambozen en roer deze door het beslag. Stort het beslag in de springvorm.

Frambozen

Je kunt gevriesdroogde, bevroren of verse frambozen gebruiken!

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood in 65-70 minuten, in het midden van de oven, gaar en bruin. Laat het bananenbrood volledig afkoelen.

4. Mascarponeroom maken

Roer de mascarpone (250 g) los met een spatel. Klop in een andere kom de slagroom (200 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) stijf. Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en roer tot een glad geheel. Doe de mascarponeroom in een spuitzak en laat het opstijven in de koelkast.

5. Bananenbrood versieren

Neem het bananenbrood en snijd het horizontaal door midden. Bestrijk het onderste deel van het bananenbrood met een laagje mascarponeroom.

Druk de frambozen in cirkels, verdeeld over het bananenbrood, in de mascarponeroom. Houdt drie frambozen apart.

Spuit tussen de frambozen de mascarponeroom, tot de gehele laag van het bananenbrood is bedekt met frambozen en mascarponeroom.

Plaats het bovenste gedeelte van het bananenbrood op de onderste laag. Bestrooi de bovenkant van het bananenbrood met poedersuiker en leg de laatste frambozen op de taart. En klaar is je luxe bananenbroodtaart!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.