Maak met bananenbrood een leuke kindertraktatie waar je vrolijk van wordt! In dit recept laten we je stap voor stap zien hoe je eenvoudige bananencakejes omtovert tot leuke aapjes. Bananenbroodjes bevatten minder suiker dan cake: deze kindertraktatie is daardoor een beetje gezonder.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).
Klop met een mixer met garden de boter (125 g) of de margarine zacht in een beslagkom.
Prak de bananen (4 stuks) met een vork en voeg deze samen met de eieren (4 stuks) en de Koopmans bananenbroodmix (1 pak) aan de boter toe.
Mix het geheel op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een bananenbroodbeslag.
Verdeel 2 eetlepels van het beslag over elk muffinvormpje. Zet de vormpjes op de bakplaat. Bak de bananenbroodjes in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin. Haal ze vervolgens uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
Meng de MonChou (200 g) met de poedersuiker (2 el) en de cacao (6 tl). Besmeer de bananenbroodjes met het roomkaasmengsel.
Doop de met roomkaas besmeerde bananenbroodjes in de hagelslag (150 g).
Steek met de ronde steekringen (of snijd met een mesje) rondjes uit de stroopwafels (4 stuks). Besmeer de onderkant met een klein beetje van het overige roomkaasmengsel en plak de stroopwafelrondjes op de hagelslag. Gebruik het grotere rondje voor de neus en de kleine rondjes voor de oren van de apen.
Decoreer de neus met neusgaten en een mondje met de Dr. Oetker Decoratiestiften Choco. Duw de witte choco crispies uit de Dr. Oetker Chocofantasie (1 strooibusje) op de plek van de ogen en teken er met de chocostiften pupillen op.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.