Een paar hele rijpe bananen op de fruitschaal? Bak zelf een heerlijk bananabread. Eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!
Gebruik het liefst zeer rijpe bananen bij het maken van bananenbrood.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
Smelt de boter (80 g) in een pannetje en laat wat afkoelen. Prak in een grote kom de rijpe bananen (2 stuks) fijn en roer de gesmolten boter erdoor.
Roer de Dr. Oetker Baksoda (1 tl), het zout (snufje), de suiker (200 g), het ei (1 stuk) en de Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) met een pollepel door het banaan-botermengsel tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
Roer de Koopmans Patentbloem Kristal (185 g) er met een pollepel goed door.
Schep het bananabread beslag over in de cakevorm en zet het bananabread iets onder het midden in de oven. Baksoda begint meteen te werken als het in aanraking komt met een zuur, daarom moet je niet te lang wachten voordat je het baksel in de oven zet.
Bak het bananabread ongeveer in een uur gaar.
Controleer of het bananabread gaar is. Prik hiervoor met een satéprikker in het bananabread. Komt deze er schoon uit, dan is het bananabread gaar.
Laat het bananabread op een rooster afkoelen.