Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananabread basisrecept

Een paar hele rijpe bananen op de fruitschaal? Bak zelf een heerlijke bananabread. Eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!

Bereiden

10 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier.

Bananabread beslag maken

  1. Stap 3

    • 80 g boter (op kamertemperatuur)

    Smelt de boter in een pannetje en laat wat afkoelen.

  2. Stap 4

    • 2 bananen (zeer rijp)

    Prak in een grote kom de bananen fijn en roer de gesmolten boter erdoor.

  3. Stap 5

    • 1 tl Dr. Oetker Baksoda

    • 1 ei (op kamertemperatuur)

    • 200 g suiker

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 1 snufje zout

    Roer Dr. Oetker Baksoda, zout, suiker, ei en vanille met een pollepel door het banaan-botermengsel tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

  4. Stap 6

    • 185 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Roer de bloem er met een pollepel goed door.

Bananabread bakken

  1. Stap 7

    Schep het bananabread beslag over in de cakevorm en zet de het bananabread iets onder het midden in de oven. (Baksoda begint meteen werken als het in aanraking komt met een zuur, daarom moet je niet te lang wachten voordat je het baksel in de oven zet. ) Bak het bananabread ongeveer in een uur gaar.

  2. Stap 8

    Controleer of het bananabread gaar is, prik met een satéprikker in het bananabread. Komt deze er schoon uit, dan is het bananabread gaar.

  3. Stap 9

    Laat het bananabread op een rooster afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.