🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Bananabread basisrecept

Bananabread basisrecept

Dit recept is van: Bakken.nl

Bananabread
Bananabread basisrecept
Info Benodigdheden Stappen

Een paar hele rijpe bananen op de fruitschaal? Bak zelf een heerlijk bananabread. Eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!

10 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25 Porties
Rijpe bananen

Gebruik het liefst zeer rijpe bananen bij het maken van bananenbrood.

Bananenbrood Banaan
4
107 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    80 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Banaan
    2
    Banaan
  • Dr. Oetker Baksoda
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Baksoda
  • Ei
    1
    Ei

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    185 g
    Koopmans Patentbloem Kristal

Keukenspullen

  • Cakevorm 25 cm
    Cakevorm 25 cm
    Bestel dit product online
  • Pollepel
    Pollepel
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier.

2. Bananabreadbeslag maken

Smelt de boter (80 g) in een pannetje en laat wat afkoelen. Prak in een grote kom de rijpe bananen (2 stuks) fijn en roer de gesmolten boter erdoor.

Roer de Dr. Oetker Baksoda (1 tl), het zout (snufje), de suiker (200 g), het ei (1 stuk) en de Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) met een pollepel door het banaan-botermengsel tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

Roer de Koopmans Patentbloem Kristal (185 g) er met een pollepel goed door.

3. Bananabread bakken

Schep het bananabread beslag over in de cakevorm en zet het bananabread iets onder het midden in de oven. Baksoda begint meteen te werken als het in aanraking komt met een zuur, daarom moet je niet te lang wachten voordat je het baksel in de oven zet.

Bak het bananabread ongeveer in een uur gaar.

Controleer of het bananabread gaar is. Prik hiervoor met een satéprikker in het bananabread. Komt deze er schoon uit, dan is het bananabread gaar.

Laat het bananabread op een rooster afkoelen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.