Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananabread basisrecept

Bananabread basisrecept

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Bananabread
Item 1 of 1
Bananabread basisrecept
info
Benodigdheden
Stappen

Een paar hele rijpe bananen op de fruitschaal? Bak zelf een heerlijk bananabread. Eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!

10 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
Rijpe bananen

Gebruik het liefst zeer rijpe bananen bij het maken van bananenbrood.

BananenbroodBanaan

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    80 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Banaan
    2 null
    Banaan
  • Dr. Oetker Baksoda
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Baksoda
  • Ei
    1 null
    Ei

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    185 g
    Koopmans Patentbloem Kristal

Keukenspullen

  • Cakevorm 25 cm
    Cakevorm 25 cm
    Bestel dit product online
  • Pollepel
    Pollepel
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier.

2. Bananabreadbeslag maken

Smelt de boter (80 g) in een pannetje en laat wat afkoelen. Prak in een grote kom de rijpe bananen (2 stuks) fijn en roer de gesmolten boter erdoor.

Roer de Dr. Oetker Baksoda (1 tl), het zout (snufje), de suiker (200 g), het ei (1 stuk) en de Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) met een pollepel door het banaan-botermengsel tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

Roer de Koopmans Patentbloem Kristal (185 g) er met een pollepel goed door.

3. Bananabread bakken

Schep het bananabread beslag over in de cakevorm en zet het bananabread iets onder het midden in de oven. Baksoda begint meteen te werken als het in aanraking komt met een zuur, daarom moet je niet te lang wachten voordat je het baksel in de oven zet.

Bak het bananabread ongeveer in een uur gaar.

Controleer of het bananabread gaar is. Prik hiervoor met een satéprikker in het bananabread. Komt deze er schoon uit, dan is het bananabread gaar.

Laat het bananabread op een rooster afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.