Bananenbrood met romige dulce de leche, voor de echte zoetekauw!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Breng een steelpan met water aan de kook. Zet de gecondenseerde melk (1 blikje) in het water, doe de deksel op de pan en laat minimaal 2 uur op laag vuur doorkoken. Giet daarna het water af en laat het blikje goed afkoelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Snijd 1 banaan in de lengte doormidden. Prak de overige bananen (totaal 5 stuks) fijn met een vork.
Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.
Voeg de geprakte bananen, de eieren (4 stuks) en de bakmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe en mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Doe het beslag in de cakevorm en leg de twee halve bananen sierlijk op het beslag en druk zacht aan.
Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijg je bananenbrood te weinig smaak.
Bak het bananenbrood met in de oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Decoreer het bananenbrood met dotjes dulce de leche karamel en besprenkel met grof zeezout (1 tl). Serveer plakjes bananenbrood met wat extra dulce de leche.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.