Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananenbrood met romige karamelsaus

Bananenbrood met romige karamelsaus

Dit recept is van: Koopmans

  1. Bananenbrood met romige karamelsaus
Item 1 of 1
Bananenbrood met romige karamelsaus
info
Benodigdheden
Stappen

Bananenbrood met romige dulce de leche, voor de echte zoetekauw!

15 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
BananenbroodBanaanCakeKaramelDulce de leche

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Gecondenseerde melk
    1 Blik(ken)
    Gecondenseerde melk
  • Banaan
    5 Stuk(s)
    Banaan
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Bananenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Bananenbrood
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Zeezout (grofgemalen)
    1 tl (theelepels)
    Zeezout (grofgemalen)

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Breng een steelpan met water aan de kook. Zet de gecondenseerde melk (1 blikje) in het water, doe de deksel op de pan en laat minimaal 2 uur op laag vuur doorkoken. Giet daarna het water af en laat het blikje goed afkoelen.

2. Bananenbrood maken

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Snijd 1 banaan in de lengte doormidden. Prak de overige bananen (totaal 5 stuks) fijn met een vork.

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Voeg de geprakte bananen, de eieren (4 stuks) en de bakmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe en mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Doe het beslag in de cakevorm en leg de twee halve bananen sierlijk op het beslag en druk zacht aan.

Rijpe bananen

Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijg je bananenbrood te weinig smaak.

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood met in de oven in 70 minuten gaar en goudbruin.

Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Decoreer het bananenbrood met dotjes dulce de leche karamel en besprenkel met grof zeezout (1 tl). Serveer plakjes bananenbrood met wat extra dulce de leche.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.