Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met romige karamelsaus

Bananenbrood met romige dulce de leche, voor de echte zoetekauw!

Bereiden

15 min

Baktijd

70 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 blik gecondenseerde melk

    Breng een steelpan met water aan de kook. Zet het blikje gecondenseerde melk in het water, doe de deksel op de pan en laat minimaal 2 uur op laag vuur doorkoken. Giet daarna het water af en laat het blikje goed afkoelen.

Bananenbrood maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 2

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 3

    Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.

  3. Stap 4

    • 5 bananen

    Snijd 1 banaan in de lengte doormidden. Prak de overige bananen fijn met een vork.

    Rijpe bananen

    Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijg je bananenbrood te weinig smaak.

  4. Stap 5

    • 125 g roomboter

    Klop met de mixer met garden de boter zacht in een beslagkom.

  5. Stap 6

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    • 4 eieren

    Voeg de geprakte bananen, de eieren en de bakmix aan de boter toe en mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Doe het beslag in de cakevorm en leg de twee halve bananen sierlijk op het beslag en druk zacht aan.

Bananenbrood bakken

  1. Stap 7

    Bak het bananenbrood met in de oven in 70 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 8

    Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  3. Stap 9

    • 1 tl zeezout (grof)

    Decoreer het bananenbrood met dotjes dulce de leche karamel en besprenkel met grof zeezout. Serveer plakjes bananenbrood met wat extra dulce de leche.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.