Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Intens chocolade-bananenbrood

Dol op een intense chocolade smaak en op bananen? Dan is dit een echte must-bake. Een heerlijk bananenbrood met een rijke chocolade smaak. Deze maak je door cacao en pure chocoladestukjes toe te voegen aan het bananenbrood beslag.

Bereiden

15 min

Baktijd

70 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 150 g pure chocolade

    Hak de chocolade in grove stukken.

Bananenbrood maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 3

    Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.

  2. Stap 4

    • 4 bananen

    Prak de bananen fijn met een vork.

    Rijpe bananen

    Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijg je bananenbrood te weinig smaak.

  3. Stap 5

    • 125 g roomboter

    Klop met de mixer met garden de boter zacht in een beslagkom.

  4. Stap 6

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 50 g cacao

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    Voeg de bananen, de eieren, het vanille extract samen met de cacaopoeder en de bakmix aan de boter toe. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Spatel de grof gehakte pure chocolade door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm.

Chocolade-bananenbrood bakken

  1. Stap 7

    Bak het chocolade-bananenbrood in de oven in 70 minuten gaar.

  2. Stap 8

    Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.