Dol op een intense chocolade smaak en op bananen? Dan is dit een echte must-bake. Een heerlijk bananenbrood met een rijke chocoladesmaak. Deze maak je door cacao en pure chocoladestukjes toe te voegen aan het bananenbrood beslag.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Hak de chocolade (150 g) in grove stukken.
Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Prak de bananen (4 stuks) fijn met een vork.
Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.
Voeg de bananen, de eieren (4 stuks), het vanille-extract (1 tl) samen met het cacaopoeder (50 g) en de bakmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Spatel de grof gehakte pure chocolade door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm.
Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijg je bananenbrood te weinig smaak.
Bak het chocolade-bananenbrood in de oven in 70 minuten gaar.
Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.