Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met pecannoten

Een kleine toevoeging met een heerlijk resultaat. De knapperige pecannoten in combinatie met het smeuige bananenbrood is erg lekker. Lekker hoeft niet moeilijk te zijn ;-)

Bereiden

15 min

Baktijd

65 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Bananenbrood maken

  1. Stap 3

    • 125 g boter (Zacht)

    Klop met de mixer met garden de boter zacht in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 4 bananen

    Prak de bananen met een vork.

  3. Stap 5

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    • 4 eieren

    Voeg de geprakte bananen, de eieren en de bakmix aan de boter toe.

  4. Stap 6

    Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag.

  5. Stap 7

    • 115 g pecannoten (ongezout)

    Hak de helft van de pecannoten klein en spatel dit door het beslag.

  6. Stap 8

    Doe het beslag in de cakevorm.

  7. Stap 9

    Druk de overige pecannoten bovenop het bananenbrood. Bak het bananenbrood in 65 - 70 minuten gaar en goudbruin.

  8. Stap 10

    Laat het bananenbrood eerst 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal het vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.