🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Bananenbrood met pecannoten

Bananenbrood met pecannoten

Dit recept is van: Koopmans

Banenbrood met pecannoten
Bananenbrood met pecannoten
Info Benodigdheden Stappen

De knapperige pecannoten in combinatie met het smeuïge bananenbrood zorgen voor een leuke twist op het klassieke recept. Lekker hoeft niet moeilijk te zijn ;-)

15 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25 Porties
Bananenbrood Lifestyle recepten Banaan Noten Pecannoten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Banaan
    4 stuk(s)
    Banaan
  • Koopmans Bananenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Bananenbrood
  • Ei
    4 stuk(s)
    Ei
  • Pecannoten
    115 g
    Pecannoten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

bakblik-bestuiven-met-bloem

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

banaan-prakken pak-bananenbrood hak-de-pecannoten beslag in bakvorm pecannoten op beslag

2. Bananenbrood maken

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Prak de bananen met een vork.

Voeg de geprakte bananen, de eieren en de bakmix aan de boter toe.

Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag.

Hak de helft van de pecannoten klein en spatel dit door het beslag.

Doe het beslag in de cakevorm.

Druk de overige pecannoten bovenop het bananenbrood. Bak het bananenbrood in 65 - 70 minuten gaar en goudbruin.

Laat het bananenbrood eerst 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal het vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer bananenbrood recepten

Bananenbrood met kruidige peren
Bananenbrood met citroen-cheesecake swirl
Bananenbrood met pecannoten
Bananenbrood met walnoot en dadel
Intens chocolade-bananenbrood
Bananenbrood met kokos en witte chocolade
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.