Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananenbrood met pecannoten

Bananenbrood met pecannoten

Dit recept is van: Koopmans

  1. Banenbrood met pecannoten
Item 1 of 1
Bananenbrood met pecannoten
info
Benodigdheden
Stappen

De knapperige pecannoten in combinatie met het smeuïge bananenbrood zorgen voor een leuke twist op het klassieke recept. Lekker hoeft niet moeilijk te zijn ;-)

15 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
BananenbroodLifestyle receptenBanaanNotenPecannoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Banaan
    4 Stuk(s)
    Banaan
  • Koopmans Bananenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Bananenbrood
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Pecannoten
    115 g
    Pecannoten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. bakblik-bestuiven-met-bloem>
Item 1 of 1

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

  1. banaan-prakken>
  2. pak-bananenbrood>
  3. hak-de-pecannoten>
  4. beslag in bakvorm>
  5. pecannoten op beslag>
Item 1 of 5

2. Bananenbrood maken

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Prak de bananen met een vork.

Voeg de geprakte bananen, de eieren en de bakmix aan de boter toe.

Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag.

Hak de helft van de pecannoten klein en spatel dit door het beslag.

Doe het beslag in de cakevorm.

Druk de overige pecannoten bovenop het bananenbrood. Bak het bananenbrood in 65 - 70 minuten gaar en goudbruin.

Laat het bananenbrood eerst 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal het vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer bananenbrood recepten

  1. Bananenbrood met kruidige peren
    Gemiddeld
    4
    45 min.
  2. Bananenbrood met citroen-cheesecake swirl
    Moeilijk
    5
    15 min.
  3. Bananenbrood met pecannoten
    Makkelijk
    4
    15 min.
  4. Bananenbrood met walnoot en dadel
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Intens chocolade-bananenbrood
    Moeilijk
    4
    15 min.
  6. Bananenbrood met kokos en witte chocolade
    Makkelijk
    4
    15 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.