De knapperige pecannoten in combinatie met het smeuïge bananenbrood zorgen voor een leuke twist op het klassieke recept. Lekker hoeft niet moeilijk te zijn ;-)
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.
Prak de bananen met een vork.
Voeg de geprakte bananen, de eieren en de bakmix aan de boter toe.
Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag.
Hak de helft van de pecannoten klein en spatel dit door het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm.
Druk de overige pecannoten bovenop het bananenbrood. Bak het bananenbrood in 65 - 70 minuten gaar en goudbruin.
Laat het bananenbrood eerst 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal het vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.