Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Klik de ring op de springvorm en bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken.
Smelt de boter (20 g) in een steelpannetje. Neem het pannetje van het vuur, roer de gesmolten boter even door, voeg de schenkstroop (2 el) en het water (1 el) toe. Roer met een lepel het zakje sausmix karamel (uit 1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart) erdoor tot je een egale massa hebt. Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm. Haal de schil van de bananen (4 stuks) en snijd ze in de lengte doormidden. Verdeel de bananen over de karamelsaus, met de binnenkant naar beneden.
Klop de resterende boter (75 g) met de mixer in de beslagkom zacht en romig. Voeg de omgekeerde appeltaartmix toe met wat water (3 el). Meng alles kort door elkaar met behulp van de mixer tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat. Gebruik hiervoor de middelste stand van de mixer. Verdeel het kruimeldeeg over de bananen in de springvorm en druk het daarna goed aan.
Plaats de springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven. Bak de omgekeerde appeltaart in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar. Laat de omgekeerde bananentaart minimaal 30 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en plaats een bord op de bananentaart. Draai de taart in één keer voorzichtig om en verwijder langzaam het bakpapier. Laat even afkoelen en serveer bijvoorbeeld als dessert met een bolletje ijs!