Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Omgekeerde bananentaart

Omgekeerde bananentaart

Dit recept is van: Annet

  1. omgekeerde bananentaart
Item 1 of 1
Omgekeerde bananentaart
info
Benodigdheden
Stappen

Die bijzondere Franse tarte tatin, maar dan niet met appel maar met banaan! Altijd lekker, óók als dessert met een bolletje ijs bijvoorbeeld.

25 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KaramelTaartBanaan

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    95 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Schenkstroop
    2 el (eetlepels)
    Schenkstroop
  • Koopmans Omgekeerde Appeltaart
    1 Pak
    Koopmans Omgekeerde Appeltaart
  • Water
    4 el (eetlepels)
    Water
  • Banaan
    4 null
    Banaan

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Klik de ring op de springvorm en bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken.

2. Maak een karamellaag

Smelt de boter (20 g) in een steelpannetje. Neem het pannetje van het vuur, roer de gesmolten boter even door, voeg de schenkstroop (2 el) en het water (1 el) toe. Roer met een lepel het zakje sausmix karamel (uit 1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart) erdoor tot je een egale massa hebt. Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm. Haal de schil van de bananen (4 stuks) en snijd ze in de lengte doormidden. Verdeel de bananen over de karamelsaus, met de binnenkant naar beneden.

3. Maak een kruimeldeeg

Klop de resterende boter (75 g) met de mixer in de beslagkom zacht en romig. Voeg de omgekeerde appeltaartmix toe met wat water (3 el). Meng alles kort door elkaar met behulp van de mixer tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat. Gebruik hiervoor de middelste stand van de mixer. Verdeel het kruimeldeeg over de bananen in de springvorm en druk het daarna goed aan.

4. Bak de tarte tatin en keer om

Plaats de springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven. Bak de omgekeerde appeltaart in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar. Laat de omgekeerde bananentaart minimaal 30 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en plaats een bord op de bananentaart. Draai de taart in één keer voorzichtig om en verwijder langzaam het bakpapier. Laat even afkoelen en serveer bijvoorbeeld als dessert met een bolletje ijs!

Meer omgekeerde taarten

  1. Tarte tatin met ananas en kokos
    Moeilijk
    3
    15 min.
  2. Tarte tatin met sjalotjes en geitenkaas
    Moeilijk
    3
    20 min.
  3. Omgekeerde perentaart
    Gemiddeld
    3
    20 min.
  4. Tarte tatin appel
    Gemiddeld
    3
    25 min.
  5. Omgekeerde bananentaart
    Makkelijk
    2
    25 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.