Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Omgekeerde bananentaart

Die bijzondere Franse tarte tatin, maar dan niet met appel maar met banaan! Altijd lekker, óók als dessert met een bolletje ijs bijvoorbeeld.

Bereiden

25 min

Baktijd

45 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Klik de ring op de springvorm en bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken.

Maak een karamellaag

  1. Stap 3

    • 20 g boter

    • 2 el schenkstroop

    • 1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart

    • 1 el water

    Smelt de boter in een steelpannetje. Neem het pannetje van het vuur, roer de gesmolten boter even door, voeg de schenkstroop en het water toe. Roer met een lepel het zakje sausmix karamel erdoor tot je een egale massa hebt.

  2. Stap 4

    • 3-4 bananen

    Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm. Haal de schil van de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

  3. Stap 5

    Verdeel de bananen over de karamelsaus, met de binnenkant naar beneden.

Maak een kruimeldeeg

  1. Stap 6

    • 75 g boter

    Klop de resterende boter met de mixer in de beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 7

    • 3 el water

    Voeg de omgekeerde appeltaartmix toe met wat water. Meng alles kort door elkaar met behulp van de mixer tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat. Gebruik hiervoor de middelste stand van de mixer.

  3. Stap 8

    Verdeel het kruimeldeeg over de bananen in de springvorm en druk het daarna goed aan.

Bak de tarte tatin en keer om

  1. Stap 9

    Plaats de springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven. Bak de omgekeerde appeltaart in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar.

  2. Stap 10

    Laat de omgekeerde bananentaart minimaal 30 minuten in de vorm afkoelen.

  3. Stap 11

    Verwijder de rand van de springvorm en plaats een bord op de bananentaart. Draai de taart in één keer voorzichtig om en verwijder langzaam het bakpapier. Laat even afkoelen en serveer bijvoorbeeld als dessert met een bolletje ijs!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.