📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Bananenbrood met mango

Bananenbrood met mango

Dit recept is van: Koopmans

Bananenbrood met mango
Bananenbrood met mango
Info Benodigdheden Stappen

Voor een extra fruitig bananenbrood. Een variatie met stukjes mango en knapperige pecannoten.

15 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25 Porties
Bananenbrood Cake Bewust genieten Banaan Mango Pecannoten
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Honing
    1 el (eetlepels)
    Honing
  • Pecannoten
    75 g
    Pecannoten
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Banaan
    3 stuks
    Banaan

 

  • Ei
    4 stuks
    Ei
  • Koopmans Bananenbrood
    Koopmans Bananenbrood
  •  
    1 stuks
    Mango

Keukenspullen

  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,74
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
    Productdetails
    ${ error }
    € 7,49
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Hak de pecannoten (50 g) grof en rooster ze 5-7 minuten in de oven, met een eetlepel honing (1 el). Laat ze afkoelen.

Cashewnoten

Ook heel lekker, vervang de pecannoten door cashewnoten.

2. Bananenbrood beslag maken

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Prak de bananen (3 stuks) met een vork en voeg deze met de eieren (4 stuks) en de bananenbroodmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe.

Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. (Hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar).

Spatel de mango (1 stuk, in blokjes) en de peccannoten (25 g) door het beslag. Doe het bananenbrood beslag in de cakevorm en verdeel het gelijkmatig.

Extra smeuïg bananenbrood

Voor een extra smeuïg bananenbrood; gebruik rijpe bananen (hierdoor wordt het bananenbrood wel iets lager).

Pecannoten

Extra lekker: voeg een ongeveer 115 g fijgehakte pecannoten toe aan het bananenbrood beslag. Houd een paar pecannoten apart en druk deze in het beslag als de vorm gevuld is met het bananenbrood beslag.

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin.

Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

Gaarproef

Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar. Zo niet, zet dan het bananenbrood nog 10 minuten terug en herhaal tot de prikker er droog uitkomt.

Bewaartip

Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak; maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast. Of vries het bananenbrood in. Verpak het goed in plastic, dan is het maximaal drie weken te bewaren.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.