Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met mango

Voor een extra fruitig bananenbrood. Een variatie met stukjes mango en knapperige pecannoten.

Bereiden

15 min

Baktijd

65 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

  2. Stap 2

    • 1 el honing

    • 50 g pecannoten

    Hak de pecannoten grof en rooster ze 5-7 minuten in de oven, met een eetlepel honing. Laat ze afkoelen.

    Cashewnoten

    Ook heel lekker, vervang de pecannoten door cashewnoten.

Bananenbrood beslag maken

  1. Stap 3

    • 125 g boter

    Klop met de mixer met garden de boter zacht in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 3 bananen

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    Prak de bananen met een vork en voeg deze met de eieren en de bananenbroodmix aan de boter toe.

    Extra smeuïg bananenbrood

    Voor een extra smeuïg bananenbrood; gebruik rijpe bananen (hierdoor wordt het bananenbrood wel iets lager).

  3. Stap 5

    Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. (Hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar).

    Pecannoten

    Extra lekker: voeg een ongeveer 115 g fijgehakte pecannoten toe aan het bananenbrood beslag. Houd een paar pecannoten apart en druk deze in het beslag als de vorm gevuld is met het bananenbrood beslag.

  4. Stap 6

    • 1 mango ( in blokjes, eventueel diepvries)

    • 25 g pecannoten

    Spatel de mango en de peccannoten door het beslag. Doe het bananenbrood beslag in de cakevorm en verdeel het gelijkmatig.

Bananenbrood bakken

  1. Stap 7

    Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin.

  2. Stap 8

    Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

    Gaarproef

    Prik hierna een satéprikker in het bananenbrood. Komt deze er droog uit, dan is het bananenbrood gaar. Let wel op dat de stukjes mango ook wat vochtig kunnen zijn. Blijft er nog wat beslag aan de prikker kleven, bak het bananenbrood nog 10 minuten terug en herhaal deze stap tot de prikker er droog uitkomt.

  3. Stap 9

    Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

    Bewaartip

    Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak; maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast. Of vries het bananenbrood in. Verpak het goed in plastic, dan is het maximaal drie weken te bewaren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.