Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananenbrood met blauwe bessen en Griekse yoghurt

Bananenbrood met blauwe bessen en Griekse yoghurt

Dit recept is van: Koopmans

  1. Bananenbrood met blauwe bessen en Griekse yoghurt
Item 1 of 1
Bananenbrood met blauwe bessen en Griekse yoghurt
info
Benodigdheden
Stappen

Het recept voor een bananenbrood met frisse yoghurttopping. De blauwe bessen en het vleugje honing maken het bananenbrood extra lekker. Een variatie om jouw bananenbrood net wat meer bijzonder te maken. Plaatje toch?

15 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
BananenbroodYoghurtCakeBanaanBlauwe bessen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Banaan
    3 Stuk(s)
    Banaan
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Bananenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Bananenbrood

 

  • Blauwe bessen
    200 g
    Blauwe bessen
  • Griekse yoghurt
    4 el (eetlepels)
    Griekse yoghurt
  • Honing
    2 el (eetlepels)
    Honing

Keukenspullen

  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Bananenbrood beslag maken

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Prak de bananen (3 stuks) met een vork en voeg deze met de eieren (4 stuks) en de bananenbroodmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe.

Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag (hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar). Leg wat beetje blauwe bessen (1 handje) apart, deze gebruik je later als decoratie. Spatel de andere blauwe bessen voorzichtig door het bananenbroodbeslag.

Doe het bananenbrood beslag in de cakevorm.

Extra smeuïg bananenbrood

Voor een extra smeuïg bananenbrood; gebruik rijpe bananen (hierdoor wordt het bananenbrood wel iets lager).

Vriesvers

Buiten het seizoen kun je prima blauwe bessen uit de vriezer gebruiken.

Bakpapier

Bekleed de cakevorm met een brede en ruimoverhangende strook bakpapier. Vouw aan de zijkant het bakpapier een beetje om. Zo kun je na het bakken het bananenbrood gemakkelijk uit het cakeblik halen.

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin.

Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

Elektrische oven

De meest geschikte ovenstand voor bananenbrood is elektrisch. Het bananenbrood bakt dan mooi gelijkmatig.

Gaarproef

Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar. Zo niet, zet dan het bananenbrood nog 10 minuten terug en herhaal tot de prikker er droog uitkomt.

Bewaartip

Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak; maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast. Of vries het bananenbrood in. Verpak het goed in plastic, dan is het maximaal drie weken te bewaren.

4. Yoghurttopping maken

Roer de Griekse yoghurt (4 el) los en meng het met de honing (2 el). Verdeel het over het bananenbrood. Strooi wat blauwe bessen over de topping en klaar is jouw bananenbrood met yoghurttopping.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.