🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Bananenbrood met frambozen en pure chocolade

Bananenbrood met frambozen en pure chocolade

Dit recept is van: Koopmans

Bananenbrood met frambozen en chocolade 2
Bananenbrood met frambozen en pure chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Geef een lekkere draai aan het klassieke bananenbrood met frambozen en stukjes pure chocolade. En dat snufje nootmuskaat? Ja graag! Dat maakt het lekker kruidig.

15 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25 Porties
Bananenbrood Cake Lifestyle recepten Banaan Frambozen Chocolade Valentijn Moederdag Nootmuskaat Thema recepten
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Banaan
    3 Stuk(s)
    Banaan
  •  
    2 Stuk(s)
    Ei (licht geklopt)
  • Koopmans Bananenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Bananenbrood

 

  • Nootmuskaat
    1 snufje(s)
    Nootmuskaat
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    0.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Frambozen
    100 g
    Frambozen
  • Pure chocolade
    50 g
    Pure chocolade

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C) en bekleed het cakeblik met bakpapier.

2. Bananenbroodbeslag maken

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Prak de bananen (3 stuks) met een vork. Voeg ze met de eieren (2 stuks), vanillesuiker (half zakje), nootmuskaat (snufje) en bananenbroodmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) toe aan de zachte boter.

Mix de ingrediënten met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. (Er zijn nog stukjes geprakte banaan te zien).

Spatel de frambozen (100 g) en de chocolade (50 g, gehakt in stukjes) door het bananenbroodbeslag. Doe het beslag in het cakeblik en verdeel het gelijkmatig. Druk eventueel een paar achtergehouden frambozen in de bovenkant van het bananenbrood.

Extra smeuïg bananenbrood

Voor een extra smeuïg bananenbrood; gebruik rijpe bananen (hierdoor wordt het bananenbrood wel iets lager).

Variatietip

Gebruik eens witte in plaats van pure chocolade. Ook dat combineert heel goed met frambozen.

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood met frambozen en chocolade in 65-70 minuten gaar en bruin.

Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

Haal het bananenbrood uit het cakeblik en laat het verder afkoelen op een rooster.

Gaarproef

Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar. Zo niet, zet dan het bananenbrood nog 10 minuten terug en herhaal tot de prikker er droog uitkomt.

Bewaartip

Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak; maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast. Of vries het bananenbrood in. Verpak het goed in plastic, dan is het maximaal drie weken te bewaren.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.