Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananenbrood met frambozen en pure chocolade

Bananenbrood met frambozen en pure chocolade

Dit recept is van: Koopmans

  1. Bananenbrood met frambozen en chocolade 2
Item 1 of 1
Bananenbrood met frambozen en pure chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Geef een lekkere draai aan het klassieke bananenbrood met frambozen en stukjes pure chocolade. En dat snufje nootmuskaat? Ja graag! Dat maakt het lekker kruidig.

15 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
BananenbroodCakeLifestyle receptenBanaanFrambozenChocoladeValentijnMoederdagNootmuskaatThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Banaan
    3 Stuk(s)
    Banaan
  •  
    2 Stuk(s)
    Ei (licht geklopt)
  • Koopmans Bananenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Bananenbrood

 

  • Nootmuskaat
    1 snufje(s)
    Nootmuskaat
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    0.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Frambozen
    100 g
    Frambozen
  • Pure chocolade
    50 g
    Pure chocolade

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C) en bekleed het cakeblik met bakpapier.

2. Bananenbroodbeslag maken

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Prak de bananen (3 stuks) met een vork. Voeg ze met de eieren (2 stuks), vanillesuiker (half zakje), nootmuskaat (snufje) en bananenbroodmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) toe aan de zachte boter.

Mix de ingrediënten met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. (Er zijn nog stukjes geprakte banaan te zien).

Spatel de frambozen (100 g) en de chocolade (50 g, gehakt in stukjes) door het bananenbroodbeslag. Doe het beslag in het cakeblik en verdeel het gelijkmatig. Druk eventueel een paar achtergehouden frambozen in de bovenkant van het bananenbrood.

Extra smeuïg bananenbrood

Voor een extra smeuïg bananenbrood; gebruik rijpe bananen (hierdoor wordt het bananenbrood wel iets lager).

Variatietip

Gebruik eens witte in plaats van pure chocolade. Ook dat combineert heel goed met frambozen.

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood met frambozen en chocolade in 65-70 minuten gaar en bruin.

Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

Haal het bananenbrood uit het cakeblik en laat het verder afkoelen op een rooster.

Gaarproef

Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar. Zo niet, zet dan het bananenbrood nog 10 minuten terug en herhaal tot de prikker er droog uitkomt.

Bewaartip

Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak; maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast. Of vries het bananenbrood in. Verpak het goed in plastic, dan is het maximaal drie weken te bewaren.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.