Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananenbrood met kokos en witte chocolade

Bananenbrood met kokos en witte chocolade

Dit recept is van: Koopmans

  1. bananenbrood kokos en witte chocolade
Item 1 of 1
Bananenbrood met kokos en witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Kokos is erg lekker in een bananenbrood. Daarom mag een recept met kokos en witte chocolade niet ontbreken als variatierecept. Ook lekker om de witte chocolade eens te vervangen door pure chocolade!

15 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties

Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak. Dit kan maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast. Of vries het bananenbrood in. Verpak het goed in plastic, dan is het maximaal drie weken te bewaren.

Kamertemperatuur

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

CakeBanaanBananenbroodWitte chocoladeKokos

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kokos
    1 el (eetlepels)
    Kokos
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade
  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Banaan
    4 Stuk(s)
    Banaan

 

  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Kokos
    55 g
    Kokos
  • Koopmans Bananenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Bananenbrood

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). De meest geschikte ovenstand voor bananenbrood is elektrisch. Het bananenbrood bakt dan mooi gelijkmatig.

Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem. Hak de witte chocolade (200 g) in kleine stukjes.

Pure chocolade

Ook erg lekker, vervang de witte chocolade door pure chocolade. Dan krijg je een bounty-effect!

2. Bananenbroodbeslag maken

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Prak de bananen (4 stuks) met een vork en voeg deze met de eieren (4 stuks), cacaopoeder (2 el), de gehakte witte chocolade (200 g), kokos (55 g) en de Koopmans bananenbroodmix (1 pak) aan de boter toe.

Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar.

Doe het bananenbrood beslag in de cakevorm.

Extra smeuïg bananenbrood

Voor een extra smeuïg bananenbrood gebruik je rijpe bananen (hierdoor wordt het bananenbrood wel iets lager).

Pecannoten

Extra lekker: voeg ongeveer 115 g fijngehakte pecannoten toe aan het bananenbroodbeslag. Houd een paar pecannoten apart en druk deze in het beslag als de vorm gevuld is met het bananenbroodbeslag.

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood in 65 à 70 minuten gaar en bruin.

Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar.

Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster. Decoreer het bananenbrood met kokos (1 el).

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer bananenbrood recepten

  1. Bananenbrood met kruidige peren
    Gemiddeld
    4
    45 min.
  2. Bananenbrood met citroen-cheesecake swirl
    Moeilijk
    5
    15 min.
  3. Bananenbrood met pecannoten
    Makkelijk
    4
    15 min.
  4. Bananenbrood met walnoot en dadel
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Intens chocolade-bananenbrood
    Moeilijk
    4
    15 min.
  6. Bananenbrood met kokos en witte chocolade
    Makkelijk
    4
    15 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.