🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Bananenbrood met kokos en witte chocolade

Bananenbrood met kokos en witte chocolade

Dit recept is van: Koopmans

bananenbrood kokos en witte chocolade
Bananenbrood met kokos en witte chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Kokos is erg lekker in een bananenbrood. Daarom mag een recept met kokos en witte chocolade niet ontbreken als variatierecept. Ook lekker om de witte chocolade eens te vervangen door pure chocolade!

15 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25 Porties

Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak. Dit kan maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast. Of vries het bananenbrood in. Verpak het goed in plastic, dan is het maximaal drie weken te bewaren.

Kamertemperatuur

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Cake Banaan Bananenbrood Witte chocolade Kokos
4
14 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kokos
    1 el (eetlepels)
    Kokos
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade
  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Banaan
    4 Stuk(s)
    Banaan

 

  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Kokos
    55 g
    Kokos
  • Koopmans Bananenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Bananenbrood

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). De meest geschikte ovenstand voor bananenbrood is elektrisch. Het bananenbrood bakt dan mooi gelijkmatig.

Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem. Hak de witte chocolade (200 g) in kleine stukjes.

Pure chocolade

Ook erg lekker, vervang de witte chocolade door pure chocolade. Dan krijg je een bounty-effect!

2. Bananenbroodbeslag maken

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Prak de bananen (4 stuks) met een vork en voeg deze met de eieren (4 stuks), cacaopoeder (2 el), de gehakte witte chocolade (200 g), kokos (55 g) en de Koopmans bananenbroodmix (1 pak) aan de boter toe.

Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar.

Doe het bananenbrood beslag in de cakevorm.

Extra smeuïg bananenbrood

Voor een extra smeuïg bananenbrood gebruik je rijpe bananen (hierdoor wordt het bananenbrood wel iets lager).

Pecannoten

Extra lekker: voeg ongeveer 115 g fijngehakte pecannoten toe aan het bananenbroodbeslag. Houd een paar pecannoten apart en druk deze in het beslag als de vorm gevuld is met het bananenbroodbeslag.

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood in 65 à 70 minuten gaar en bruin.

Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar.

Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster. Decoreer het bananenbrood met kokos (1 el).

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer bananenbrood recepten

Bananenbrood met kruidige peren
Gemiddeld
4
45 min.
Bananenbrood met citroen-cheesecake swirl
Moeilijk
5
15 min.
Bananenbrood met pecannoten
Makkelijk
4
15 min.
Bananenbrood met walnoot en dadel
Makkelijk
4
15 min.
Intens chocolade-bananenbrood
Moeilijk
4
15 min.
Bananenbrood met kokos en witte chocolade
Makkelijk
4
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.