Dit is een bananenbrood zonder banaan. Waarom dan? Als je wel van bananenbrood beslag houdt maar niet van banaan, dan is dit een lekkere en creatieve oplossing, met appelcompote, rozijnen en een handje havermout.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem. Wel de rozijnen (100 g) 10 min in warm water.
Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom. Voeg de inhoud van het potje appelcompote (350 g) met de eieren (4 stuks) en de bakmix uit het pak Koopmans Bananenbrood aan de boter toe. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Snijd de appels (2 stuks) met schil in blokjes en spatel deze samen met de havermout (75 g) door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel de rest van de havermout over de bovenkant.
Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin. Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.