Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananenbrood met havermout, appelcompote en rozijnen

Bananenbrood met havermout, appelcompote en rozijnen

Dit recept is van: Cathy

  1. Bananenbrood appel rozijnen W
Item 1 of 1
Bananenbrood met havermout, appelcompote en rozijnen
info
Benodigdheden
Stappen

Dit is een bananenbrood zonder banaan. Waarom dan? Als je wel van bananenbrood beslag houdt maar niet van banaan, dan is dit een lekkere en creatieve oplossing, met appelcompote, rozijnen en een handje havermout.

15 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
BananenbroodLifestyle receptenCakeHavermoutRozijnen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  •  
    350 g
    Appelcompote
  • Ei (kamertemperatuur)
    4 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)

 

  • Koopmans Bananenbrood
    1 Pak
    Koopmans Bananenbrood
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    2 Stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Havermout
    75 g
    Havermout

Keukenspullen

  • Bakvorm
    Bakvorm
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem. Wel de rozijnen (100 g) 10 min in warm water.

2. Bananenbrood beslag maken

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom. Voeg de inhoud van het potje appelcompote (350 g) met de eieren (4 stuks) en de bakmix uit het pak Koopmans Bananenbrood aan de boter toe. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Snijd de appels (2 stuks) met schil in blokjes en spatel deze samen met de havermout (75 g) door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel de rest van de havermout over de bovenkant.

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin. Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.