Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met havermout, appelcompote en rozijnen

Dit is een bananenbrood zonder banaan. Waarom dan? Als je wel van bananenbrood beslag houdt maar niet van banaan, dan is dit een lekkere en creatieve oplossing, met appelcompote, rozijnen en een handje havermout.

Bereiden

15 min

Baktijd

65 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

  2. Stap 2

    • 100 g rozijnen

    Wel de rozijnen 10 min in warm water.

Bananenbrood beslag maken

  1. Stap 3

    • 125 g boter

    Klop met de mixer met garden de boter zacht in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • Potje appelcompote (350-400 g)

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    Voeg de inhoud van het potje appelcompote met de 4 eieren en de bakmix aan de boter toe.

    Extra smeuïg bananenbrood

    Voor een extra smeuïg bananenbrood; gebruik rijpe bananen (hierdoor wordt het bananenbrood wel iets lager).

  3. Stap 5

    Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag.

    Pecannoten

    Extra lekker: voeg een ongeveer 115 g fijgehakte pecannoten toe aan het bananenbrood beslag. Houd een paar pecannoten apart en druk deze in het beslag als de vorm gevuld is met het bananenbrood beslag.

  4. Stap 6

    • Appels (Elstar of Jonagold)

    • 75 g havermout

    Snijd de appel met schil in blokjes en spatel deze samen met de havermout door het beslag.

  5. Stap 7

    Doe het beslag in de cakevorm en verdeel de rest van de havermout over de bovenkant.

Bananenbrood bakken

  1. Stap 8

    Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin.

    Elektrische oven

    De meest geschikte oven stand voor bananenbrood is elektrisch. Het bananenbrood bakt dan mooi gelijkmatig.

  2. Stap 9

    Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

    Gaarproef

    Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er schoon uit komt is het bananenbrood gaar.

  3. Stap 10

    Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

    Bewaartip

    Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak; maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast. Of vries het bananenbrood in. Verpak het goed in plastic, dan is het maximaal drie weken te bewaren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.