Griekse yoghurt is heerlijk als topping op een cake. Tijd om een heerlijk frisse variatie te maken op het bekende bananenbrood. Voeg een vleugje citroen toe aan het recept, wat extra zeezout en top het bananenbrood af met romige Griekse yoghurt. Een heerlijke variatie!
Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijgt je bananenbrood te weinig smaak.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Rasp de schil van 2 citroenen en pers het sap van 1 citroen uit. Meng de Griekse yoghurt (100 g) met het citroensap tot een gladde 'frosting' en zet het koel tot gebruik.
Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier. Prak de bananen (4 stuks) fijn met een vork. Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom. Voeg de geprakte bananen, de eieren (4 stuks), de citroenrasp (zet hiervan wat opzij voor de garnering) en de bakmix (Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe.
Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Doe het beslag in de cakevorm.
Bak het citroen-bananenbrood in de oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrijk het citroen-bananenbrood royaal met de frosting en garneer met wat extra citroenrasp.