🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Bananenbrood met yoghurt topping

Bananenbrood met yoghurt topping

Dit recept is van: Annet

Citroen-bananenbrood-met-Griekse-yoghurt
Bananenbrood met yoghurt topping
Info Benodigdheden Stappen

Griekse yoghurt is heerlijk als topping op een cake. Tijd om een heerlijk frisse variatie te maken op het bekende bananenbrood. Voeg een vleugje citroen toe aan het recept, wat extra zeezout en top het bananenbrood af met romige Griekse yoghurt. Een heerlijke variatie!

15 min. Bereidingstijd
70 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20-25 Porties
Gebruik rijpe bananen

Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijgt je bananenbrood te weinig smaak.

Bananenbrood Citroen Yoghurt Banaan

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Bananenbrood
    1 Pak
    Koopmans Bananenbrood
  • Citroenen
    2 stuk(s)
    Citroenen
  • Griekse yoghurt
    100 g
    Griekse yoghurt
  • Banaan
    4 stuk(s)
    Banaan
  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    4 stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  •  
    Citruspers
  • Cakeblik
    Cakeblik
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Rasp de schil van 2 citroenen en pers het sap van 1 citroen uit. Meng de Griekse yoghurt (100 g) met het citroensap tot een gladde 'frosting' en zet het koel tot gebruik.

2. Bananenbrood maken

Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier. Prak de bananen (4 stuks) fijn met een vork. Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom. Voeg de geprakte bananen, de eieren (4 stuks), de citroenrasp (zet hiervan wat opzij voor de garnering) en de bakmix (Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe.

Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Doe het beslag in de cakevorm.

3. Bananenbrood bakken

Bak het citroen-bananenbrood in de oven in 70 minuten gaar en goudbruin.

Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrijk het citroen-bananenbrood royaal met de frosting en garneer met wat extra citroenrasp.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.