Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananenbrood met yoghurt topping

Bananenbrood met yoghurt topping

Dit recept is van: Annet

  1. Citroen-bananenbrood-met-Griekse-yoghurt
Item 1 of 1
Bananenbrood met yoghurt topping
info
Benodigdheden
Stappen

Griekse yoghurt is heerlijk als topping op een cake. Tijd om een heerlijk frisse variatie te maken op het bekende bananenbrood. Voeg een vleugje citroen toe aan het recept, wat extra zeezout en top het bananenbrood af met romige Griekse yoghurt. Een heerlijke variatie!

15 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
Gebruik rijpe bananen

Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijgt je bananenbrood te weinig smaak.

BananenbroodCitroenYoghurtBanaan

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Bananenbrood
    1 Pak
    Koopmans Bananenbrood
  • Citroenen
    2 Stuk(s)
    Citroenen
  • Griekse yoghurt
    100 g
    Griekse yoghurt
  • Banaan
    4 Stuk(s)
    Banaan
  • Boter (op kamertemperatuur)
    125 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Rasp
    Rasp
  •  
    Citruspers
  • Cakeblik
    Cakeblik
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Rasp de schil van 2 citroenen en pers het sap van 1 citroen uit. Meng de Griekse yoghurt (100 g) met het citroensap tot een gladde 'frosting' en zet het koel tot gebruik.

2. Bananenbrood maken

Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier. Prak de bananen (4 stuks) fijn met een vork. Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom. Voeg de geprakte bananen, de eieren (4 stuks), de citroenrasp (zet hiervan wat opzij voor de garnering) en de bakmix (Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe.

Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Doe het beslag in de cakevorm.

3. Bananenbrood bakken

Bak het citroen-bananenbrood in de oven in 70 minuten gaar en goudbruin.

Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrijk het citroen-bananenbrood royaal met de frosting en garneer met wat extra citroenrasp.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.