Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met yoghurt topping

Griekse yoghurt is heerlijk als topping op een cake. Tijd om een heerlijk frisse variatie te maken van het bekende bananenbrood. Voeg een vleugje citroen toe aan het recept, wat extra zeezout en top het bananenbrood af met romige Griekse yoghurt. Een heerlijke variatie.

Bereiden

15 min

Baktijd

70 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 2 citroenen

    • 100 g Griekse yoghurt

    Rasp de schil van 2 citroenen en pers het sap van 1 citroen uit. Meng de Griekse yoghurt met het citroensap tot een gladde frosting en zet het koel tot gebruik.

Bananenbrood maken

  1. Stap 3

    Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.

  2. Stap 4

    • 4 bananen

    Prak de bananen fijn met een vork.

    Rijpe bananen

    Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijg je bananenbrood te weinig smaak.

  3. Stap 5

    • 125 g roomboter

    Klop met de mixer met garden de boter zacht in een beslagkom.

  4. Stap 6

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    • 4 eieren

    Voeg de bananen, de eieren, de citroenrasp (zet hiervan wat opzij voor de garnering) en de bakmix aan de boter toe. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Doe het beslag in de cakevorm.

Bananenbrood bakken

  1. Stap 7

    Bak het citroen-bananenbrood in de oven in 70 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 8

    Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  3. Stap 9

    • 1 tl zeezout (grof)

    Bestrijk het citroen-bananenbrood royaal met de frosting en garneer met wat extra citroenrasp.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.