Met een vegan mix voor romige appeltaart maak je simpelweg een zelfgebakken vegan appeltaart met heerlijk banketbakkersroom. Die valt bij iedereen in de smaak!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C).
Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray.
Roer de vegan boter of margarine (125 g, op kamertemperatuur) zacht in een beslagkom.
Voeg het zakje taartmix van Koopmans Romige Appeltaart met banketbakkersroom (1 pak) en water (1 el) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met het deeg en maak een opstaande rand van 1,5 cm.
Meng plantaardige opkloproom (75 ml) met ongezoete sojadrink (200 ml) in een schone mengkom en voeg de mix voor banketbakkersroom toe. Meng 2 minuten met de mixer op de laagste stand.
Verdeel de banketbakkersroom met een lepel of spatel over de bodem en laat aan de rand 1 cm vrij zodat de banketbakkersroom niet over de rand bakt.
Schil de kleine appels (3-4 stuks) en verwijder het klokhuis, snijd de appel eerst in vieren, vervolgens ieder stukje weer in drieën. Verdeel de appels dakpansgewijs (zie voorkant verpakking) over de room. Begin aan de buitenkant.
Maak kaneelsuiker door suiker (30 g) en kaneel (1 tl) te mengen in een bakje.
Strooi de kaneelsuiker met behulp van een theelepel over de appelpartjes.
Bak de taart in circa 50 minuten gaar, laat de taart 5 tot 10 minuten langer in de oven staan als de appeltjes nog wat bleek zijn.
Laat de taart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.