Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Vegan chocoladekoekjes met amandel

Vegan chocoladekoekjes met amandel

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Vegan chocoladekoekjes met amandel
Item 1 of 1
Vegan chocoladekoekjes met amandel
info
Benodigdheden
Stappen

Wil jij vegan chocoladekoekjes bakken? Probeer dit vegan koekjesrecept! Hiermee bak je heerlijke chocoladekoekjes, uiteraard zonder dierlijke ingrediënten. De vegan chocoladekoekjes zijn klein van stuk en toch een ware smaakexplosie. Een aanrader voor de chocoladefan, ook als je niet vegan eet!

20 min.Bereidingstijd
14 min.Baktijd
Moeilijkheid
15Porties
ChocoladeAmandelenVegan bakkenKoekjesLactosevrij bakken

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Cacaopoeder
    1 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Margarine (plantaardig)
    75 g
    Margarine (plantaardig)
  • Rietsuiker
    50 g
    Rietsuiker

 

  • Sojadrink (ongezoet)
    15 ml
    Sojadrink (ongezoet)
  • Volkorenmeel
    100 g
    Volkorenmeel
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    50 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Pure chocolade (60% cacao)
    50 g
    Pure chocolade (60% cacao)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Haal de bakplaat er uit en bekleed deze met bakpapier.

2. Deeg maken

Meng het volkorenmeel (100 g) met Dr. Oetker Backin bakpoeder (0,5 tl), kaneel (1 tl) en de cacaopoeder (1 el) in een mengkom. Voeg de rietsuiker (50 g), plantaardige margarine (75 g) en de sojadrink (15 ml) toe en kneed het met de mixer met deeghaken tot een soepel koekjesdeeg.

Schep de stukjes pure chocolade (50 g) en het amandelschaafsel (50 g) door elkaar en houd 1 el apart om de koekjes later te bestrooien. Meng de chocolade-amandelstukjes door het deeg en kneed het goed door, zodat het mooi verdeeld is.

Verdeel het vegan koekjesdeeg in 15 gelijke rondjes over de bakplaat en strooi het achtergehouden chocolade-amandelmengsel erover. Bak de vegan chocoladekoekjes in het midden van de voorverwarmde oven in 14 minuten gaar.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.