Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Vegan chocoladekoekjes met amandel

Wil jij vegan chocolade koekjes bakken? Probeer dit vegan koekjes recept, hiermee bak je heerlijke chocoladekoekjes, uiteraard zonder dierlijke ingrediënten. De vegan chocoladekoekjes zijn klein van stuk en toch een ware chocolade smaakexplosie. Een aanrader voor de chocolade fan, dus ook als je niet vegan eet.

Bereiden

20 min

Baktijd

14 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

15 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Haal de bakplaat er uit en bekleed deze met bakpapier.

Deeg

  1. Stap 2

    • 0,5 tl Dr. Oetker Backin

    • 1 el cacao

    • 1 tl kaneel

    • 75 g margarine (plantaardig)

    • 50 g rietsuiker

    • 15 ml sojadrink (ongezoet)

    • 100 g volkorenmeel

    Meng het volkorenmeel met Backin, kaneel en de cacao in een mengkom. Voeg de rietsuiker, margarine en de sojadrink toe en kneed het met de mixer met deeghaken tot een soepel koekjesdeeg.

  2. Stap 3

    • 50 g Dr. Oetker Amandelschaafsel

    • 50 g pure chocolade (60% cacao)

    Schep de stukjes chocolade en het amandelschaafsel door elkaar en houd 1 el apart om de koekjes later te bestrooien. Meng de chocolade-amandelstukjes door het deeg en kneed het goed door, zodat het mooi verdeeld is.

  3. Stap 4

    Verdeel het vegan koekjesdeeg in 15 gelijke rondjes over de bakplaat en strooi het achtergehouden chocolade-amandelmengsel erover. Bak de vegan chocoladekoekjes in het midden van de voorverwarmde oven in 14 minuten gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.