Wil jij vegan chocoladekoekjes bakken? Probeer dit vegan koekjesrecept! Hiermee bak je heerlijke chocoladekoekjes, uiteraard zonder dierlijke ingrediënten. De vegan chocoladekoekjes zijn klein van stuk en toch een ware smaakexplosie. Een aanrader voor de chocoladefan, ook als je niet vegan eet!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Haal de bakplaat er uit en bekleed deze met bakpapier.
Meng het volkorenmeel (100 g) met Dr. Oetker Backin bakpoeder (0,5 tl), kaneel (1 tl) en de cacaopoeder (1 el) in een mengkom. Voeg de rietsuiker (50 g), plantaardige margarine (75 g) en de sojadrink (15 ml) toe en kneed het met de mixer met deeghaken tot een soepel koekjesdeeg.
Schep de stukjes pure chocolade (50 g) en het amandelschaafsel (50 g) door elkaar en houd 1 el apart om de koekjes later te bestrooien. Meng de chocolade-amandelstukjes door het deeg en kneed het goed door, zodat het mooi verdeeld is.
Verdeel het vegan koekjesdeeg in 15 gelijke rondjes over de bakplaat en strooi het achtergehouden chocolade-amandelmengsel erover. Bak de vegan chocoladekoekjes in het midden van de voorverwarmde oven in 14 minuten gaar.