Zin in een snelle (vegan) snack? Op zoek naar een leuk vegan hapje voor bij de borrel? Dit lijken op worstenbroodjes... maar het is gemaakt met wortels! Je hoeft ze niet eens voor te koken, dus ook nog eens snel klaar!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en en leg er een stuk bakpapier op. Verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C).
Haal de bevroren plakjes bladerdeeg (6 stuks) van elkaar en laat ze 5 tot 10 minuten ontdooien op het aanrecht. Boen de wortels (6 stuks) schoon of gebruik een dunschiller.
Leg op elk plakje aan één kant een wortel, hij mag uitsteken aan beide kanten. Bestrijk de andere kant met een beetje water, zodat het deeg zo blijft plakken.
Rol nu de wortel op in het plakje bladerdeeg en druk de naad een beetje aan.
Leg de rolletjes met de naad naar beneden op het bakpapier. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met wat sesamzaadjes (naar smaak), peper (snufje) en zout (snufje).
Bak de snacks in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Serveer ze warm bijvoorbeeld met een beetje chilisaus.