Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Vegan appeltaart

Vegan appeltaart

Dit recept is van: Living the Green Life

  1. Vegan appeltaart
Item 1 of 1
Vegan appeltaart
info
Benodigdheden
Stappen

Ouderwets lekkere appeltaart, maar wel vegan! Met onder andere rozijnen, kokosbloemsuiker, kaneel en nootmuskaat. Het taartdeeg maak je met appelmoes óf met plantaardige yoghurt.

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
AppelsTaartVegan bakkenLactosevrij bakken

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Appeltaart
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart
  • Rozijnen
    75 g
    Rozijnen
  • Plantaardige olie (om in te vetten)
    Plantaardige olie (om in te vetten)
  • Margarine (plantaardig)
    175 g
    Margarine (plantaardig)
  • Appelmoes
    80 g
    Appelmoes

 

  • Appel
    1 Kg
    Appel
  • Kokosbloesemsuiker
    20 g
    Kokosbloesemsuiker
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Nootmuskaat
    1 tl (theelepels)
    Nootmuskaat

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (75 g) 15 minuten in lauwwarm water en dep ze droog.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm deze voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C).

Vet de springvorm in met wat plantaardige olie.

2. Vegan taartdeeg maken

Roer de 100% plantaardige margarine (175 g) zacht in een beslagkom. Voeg dan de Koopmans Appeltaartmix (1 pak) toe, gevolgd door de appelmoes (80 g).

Yoghurt

De appelmoes kun je ook vervangen door plantaardige yoghurt (60 ml).

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Bekleed de bodem met 2/3 van het deeg en de rand van de springvorm.

3. Appelvulling bereiden

Schil de appels (1 kg), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.

Meng de appelblokjes met de kokosbloesemsuiker (20 g), kaneel (2 tl), nootmuskaat (1 tl) en rozijnen.

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

4. Vegan appeltaart bakken

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.

Bak de appeltaart in 60 tot 75 minuten gaar en goudbruin.

Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.