Living the Green Life

Living the Green Life

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Vegan appeltaart

Ouderwets lekkere appeltaart maar wel vegan! Met onder andere rozijnen, kokosbloemsuiker, kaneel en nootmuskaat. Het taartdeeg maak je met appelmoes óf met plantaardige yoghurt.

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    • 75 g rozijnen

    Wel de rozijnen 15 minuten in lauwwarm water en dep ze droog.

  2. Stap 2

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm deze voor.

  3. Stap 3

    • Plantaardige olie (om in te vetten)

    Vet de springvorm in met wat olie.

Vegan taartdeeg maken

  1. Stap 4

    • 175 g margarine (100% plantaardig)

    • 1 pak Koopmans Appeltaart

    • 80 g appelmoes (óf 60 ml plantaardige yoghurt)

    Roer de plantaardige boter zacht in een beslagkom. Voeg dan de appeltaartmix toe gevolgd door de appelmoes óf gebruik plantaardige yoghurt.

  2. Stap 5

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

  3. Stap 6

    Bekleed de bodem met 2/3 van het deeg en de rand van de springvorm.

Appelvulling bereiden

  1. Stap 7

    • 1 kg appels

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.

  2. Stap 8

    • 20 g kokosbloesemsuiker

    • 2 tl kaneel

    • 1 tl nootmuskaat

    Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel, nootmuskaat en rozijnen.

  3. Stap 9

    Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

Vegan appeltaart bakken

  1. Stap 10

    Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.

  2. Stap 11

    Bak de appeltaart in 60 tot 75 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 12

    Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.