Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Vegan lemon meringue

Vegan lemon meringue

Dit recept is van: Annet

  1. Vegan Lemon Meringue taart recept
Item 1 of 1
Vegan lemon meringue
info
Benodigdheden
Stappen

Een lemon meringuetaart, helemaal vegan. Geen boter, maar wel een heerlijke romige vulling. Geen eiwit, maar wel een fluweel zachte meringue op de taart. En dat met een heerlijk bodem met amandelmeel en zonder roomboter!

45 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
Vegan bakkenLemon MeringueMeringueCitroenLactosevrij bakkenFruittaart recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroen
    5 Stuk(s)
    Citroen
  • Water
    80 ml
    Water
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    40 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    300 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vegan boter
    190 g
    Vegan boter
  •  
    60 ml
    Amandelmelk

 

  • Amandelmeel
    40 g
    Amandelmeel
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    180 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Poedersuiker
    65 g
    Poedersuiker
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  •  
    400 g
    Kikkererwten

Keukenspullen

  • Grote springvorm Ø 28-30 cm
    Grote springvorm Ø 28-30 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Garde
    Garde
  •  
    Bord (of schaal)
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp
  •  
    Crème Brûlée brander

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Lemonvulling maken

Boen één van de citroenen goed schoon en rasp de schil. Pers vervolgens alle citroenen uit.

Doe het water (80 ml), het citroenrasp en de Koopmans Maïzena (40 g) in een pan en roer er een papje van. Doe er vervolgens de kristalsuiker (200 g) en citroensap (200 ml) bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Stop pas met roeren als het geheel héél dik is.

Zet het vuur laag en voeg de vegan boter (70 g) en de amandelmelk (60 ml) toe. Roer het vervolgens tot een glad geheel en breng het nogmaals aan de kook. Giet de lemonvulling op een plat bord of schaal, dek het af met huishoudfolie en laat het afkoelen.

2. Maak een vegan deeg

Doe het amandelmeel (40 g), de patentbloem (180 g), poedersuiker (65 g), vegan boter (120 g) en het zout (snufje) in een kom. Kneed er snel een samenhangend deeg van.

Rol het deeg in huishoudfolie en leg het voor minimaal 1 uur in de koelkast.

3. Bak je vegan taartbodem

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een grote ronde plak. Leg de plak deeg voorzichtig in de vorm en werk het netjes af.

Zet de vorm minimaal 30 minuten in de koelkast of eventueel in de vriezer. Verwarm in de tussentijd de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).

Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Plaats de vorm in de oven en bak de taartbodem af in ongeveer 25 minuten.

4. Vegan meringue maken

Plaats een zeef in een schaal. Stort hier de inhoud van het blikje met kikkererwten (400 g). Laat de kikkererwten goed uitlekken. Het vocht wat overblijft heet aquafaba.

Neem 100 gram van de aquafaba en doe dit in een vetvrije kom.

Begin met het opkloppen van de aquafaba met een mixer. Zodra het begint te schuimen kan lepel voor lepel de kristalsuiker (100 g) toegevoegd worden. Klop totdat de aquafaba stijf is. De meringue is goed wanneer er stijve pieken ontstaan als de garden uit de meringue worden getrokken. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

5. Vegan taart opbouwen

Neem de afgekoelde taartbodem. Klop de lemonvulling even los en verdeel dit over de bodem.

Doe de meringue in een spuitzak. Spuit de meringue op of verdeel het met een lepel rustiek over de vulling.

Rooster nu de pieken voorzichtig met een creme brulee brander tot je 'm mooi genoeg vindt.

Brander

Brand eventuele bruine randjes met de crème brûlée-brander aan de meringue.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.