Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Baguette

Baguette

Dit recept is van: Lotbakt

  1. Baguette
  2. Baguette
  3. Baguette
Item 1 of 3
Baguette
info
Benodigdheden
Stappen
Desem baguette
55 min.Bereidingstijd
20 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Oefening baat kunst. Heb geduld met het deeg. Het is echt even kijken hoe het voor jou het makkelijkste is en werkt
Hartige receptenBroodLifestyle receptenVegan bakkenVegetarisch bakken

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 100% bloem t65
  • 72% water
  • 30% desem
  • 2% zeezout
  • 0,5% verse gist

Keukenspullen

  • Deegkleedje
  • Mesje
  • Pizzasteen

Stappen

Stap: 1

Meng het bloem en 60% water 4 min

Stap: 2

Geen het een autolyse 60 minuten laten staan afdekken met plastic

Stap: 3

Gooi het gist, desem en zout er op en draai 4 minuten

Stap: 4

Was het overige 12% water in

Stap: 5

Stop het in een bak en laat het 20 minuten staan

Stap: 6

Vouw het deeg 1 keer en laat het 20 minuten staan

Stap: 7

Zet het deeg afgedekt in de koelkast voor minimaal 12 uur max 30 uur

Stap: 8

Weeg het deeg af om 310 gram en punt ze licht op

Stap: 9

Geef het een punt rijs van 20 minuten

Stap: 10

Maak op als een baguette minimaal 40 cm lang, (is je oven kleiner weeg het deeg lichter af)

Stap: 11

Laat ze tussen deegkleedjes minimaal 1 uur rusten max 1,5 uur

Stap: 12

Zet de oven op 240 graden met pizzasteen er in

Stap: 13

Leg de baguette op een inschietertje (houtenplank met wat rijstenbloem werk ook) en snij ze in naar wens

Stap: 14

Zet ze in de oven en gooi op de bodem wat water

Stap: 15

Bak ze voor ongeveer 17 minuten goud bruin en krokant. (Laat bij de laatste 2 minuten even de oven op een klein kiertje kan het vocht ontsnappen en worden ze krokanter)

Over dit recept

Dit recept is van Lotbakt

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.