Zelf vegan muffins maken was nog nooit zo makkelijk als met de bakmix van Dr. Oetker. Wij voegden zelf nog een toefje vegan botercrème met koffiesmaak aan toe voor een extra kick. Ga jij vegan muffins bakken?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats de muffinvormpjes op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de muffinmix (1 pak), het water (175 ml) en de olie (80 ml) in een mengkom en mix het geheel daarna 1 minuut op de laagste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen).
Verdeel het beslag met een ijsbolletjestang of een juslepel over de muffinvormpjes.
Plaats de bakplaat iets boven het midden van de oven en bak de muffins in 20-25 minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.
Klop de boter (150 g) luchtig en voeg de poedersuiker (150 g) en het vanille extract (1 tl) toe. Klop de botercrème tot een mooie luchtige massa.
Voeg de espressopoeder (2 of 3 zakjes) toe, proef tussendoor of het voldoende sterk qua smaak is. Voeg als laatste eetlepel voor eetlepel kokosmelk toe zodat de botercrème niet te stijf is om op te spuiten.
Doe de botercrème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Spuit op iedere muffin een toef botercrème en bestrooi de cupcakes met de chunks.