🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Vegan muffins espresso crème

Vegan muffins espresso crème

Dit recept is van: Annet

Muffins Koffie karamel
Vegan muffins espresso crème
Info Benodigdheden Stappen

Zelf vegan muffins maken was nog nooit zo makkelijk als met de bakmix van Dr. Oetker. Wij voegden zelf nog een toefje vegan botercrème met koffiesmaak aan toe voor een extra kick. Ga jij vegan muffins bakken?

15 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Cupcakes & muffins Koffie Vegan bakken Botercrème Lactosevrij bakken
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Vegan Muffins
    1 Pak
    Dr. Oetker Vegan Muffins
  • Zonnebloemolie of olijfolie
    80 ml
    Zonnebloemolie of olijfolie
  • Water
    175 ml
    Water
  • Vegan boter
    150 g (gram)
    Vegan boter
  • Poedersuiker
    150 g (gram)
    Poedersuiker

 

  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Kokosmelk (blik of pakje)
    3 el (eetlepels)
    Kokosmelk (blik of pakje)
  • Espressopoeder
    3 Zakje(s)
    Espressopoeder
  • Chocolate chips of chunks
    4 el (eetlepels)
    Chocolate chips of chunks

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • IJsbolletjestang of juslepel
    IJsbolletjestang of juslepel
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Vegan muffins bakken

Plaats de muffinvormpjes op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de muffinmix (1 pak), het water (175 ml) en de olie (80 ml) in een mengkom en mix het geheel daarna 1 minuut op de laagste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen).

Verdeel het beslag met een ijsbolletjestang of een juslepel over de muffinvormpjes.

Plaats de bakplaat iets boven het midden van de oven en bak de muffins in 20-25 minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.

2. Vegan botercrème bereiden

Klop de boter (150 g) luchtig en voeg de poedersuiker (150 g) en het vanille extract (1 tl) toe. Klop de botercrème tot een mooie luchtige massa.

Voeg de espressopoeder (2 of 3 zakjes) toe, proef tussendoor of het voldoende sterk qua smaak is. Voeg als laatste eetlepel voor eetlepel kokosmelk toe zodat de botercrème niet te stijf is om op te spuiten.

Doe de botercrème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.

3. Muffins decoreren

Spuit op iedere muffin een toef botercrème en bestrooi de cupcakes met de chunks.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.