Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Vegan muffins espresso crème

Vegan muffins espresso crème

Dit recept is van: Annet

  1. Muffins Koffie karamel
Item 1 of 1
Vegan muffins espresso crème
info
Benodigdheden
Stappen

Zelf vegan muffins maken was nog nooit zo makkelijk als met de bakmix van Dr. Oetker. Wij voegden zelf nog een toefje vegan botercrème met koffiesmaak aan toe voor een extra kick. Ga jij vegan muffins bakken?

15 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Cupcakes & muffinsKoffieVegan bakkenBotercrèmeLactosevrij bakken

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Vegan Muffins
    1 Pak
    Dr. Oetker Vegan Muffins
  • Zonnebloemolie of olijfolie
    80 ml
    Zonnebloemolie of olijfolie
  • Water
    175 ml
    Water
  • Vegan boter
    150 g (gram)
    Vegan boter
  • Poedersuiker
    150 g (gram)
    Poedersuiker

 

  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Kokosmelk (blik of pakje)
    3 el (eetlepels)
    Kokosmelk (blik of pakje)
  • Espressopoeder
    3 Zakje(s)
    Espressopoeder
  • Chocolate chips of chunks
    4 el (eetlepels)
    Chocolate chips of chunks

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • IJsbolletjestang of juslepel
    IJsbolletjestang of juslepel
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Vegan muffins bakken

Plaats de muffinvormpjes op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de muffinmix (1 pak), het water (175 ml) en de olie (80 ml) in een mengkom en mix het geheel daarna 1 minuut op de laagste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen).

Verdeel het beslag met een ijsbolletjestang of een juslepel over de muffinvormpjes.

Plaats de bakplaat iets boven het midden van de oven en bak de muffins in 20-25 minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.

2. Vegan botercrème bereiden

Klop de boter (150 g) luchtig en voeg de poedersuiker (150 g) en het vanille extract (1 tl) toe. Klop de botercrème tot een mooie luchtige massa.

Voeg de espressopoeder (2 of 3 zakjes) toe, proef tussendoor of het voldoende sterk qua smaak is. Voeg als laatste eetlepel voor eetlepel kokosmelk toe zodat de botercrème niet te stijf is om op te spuiten.

Doe de botercrème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.

3. Muffins decoreren

Spuit op iedere muffin een toef botercrème en bestrooi de cupcakes met de chunks.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.