🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Heb je een beetje genoeg van zo'n standaard appeltaart met appel, rozijnen en ruitjespatroon? Dan zijn deze recepten precies wat je zoekt. Bak één van onze appeltaarten met net een beetje extra. Stuk voor stuk bijzonder in smaak of in looks.
De Fransen weten wat mooi is, zelfs hun appeltaarten zijn een plaatje! Geen appelblokjes, maar schijfjes in de vorm van een prachtige bloem. Begin in het midden. Leg ze een beetje over elkaar en werk langzaam naar buiten toe, zodat je een mooie roos krijgt. Voor een extra lekkere smaak is de bodem gebakken met zelfrijzend amandelbakmeel. Bak dit Franse appeltaart recept
Ga je voor een spannende smaak, probeer dan onze appeltaart met gember en kardemom. Deze uitgesproken smaken passen perfect bij appel. De appeltaart maken we extra mooi gemaakt met deegrolletjes gevuld met kaneel. Kortom een taart als spektakelstuk.
Onze bakker Saakje vult haar appeltaart met appels en peren én smeuïge stukjes fudge. Het resultaat is een heerlijke, zoete appeltaart. Een nieuwe vulling met een nieuw uiterlijk. Het klassieke ruitjespatroon ruilen we namelijk in voor schattige bloemetjes. Rol het achtergehouden appeltaartdeeg uit. Steek er bloemetjes uit en leg deze bovenop de appeltaart.
Over de bodem van deze MonChoutaart ligt een laag met kaneelappeltjes. Deze zijn gesmoord in roomboter voor een zachte romige smaak. De combinatie met de romige MonChou is onweerstaanbaar lekker. Maak de taart compleet met karameldecoraties. Eet smakelijk!
Even iets anders dan de klassieke appeltaart. Deze appeltaart maak je op basis van een Wolkencake van Dr. Oetker. De appeltwist zit ‘m in de bovenkant van de taart. De appel smoor je in kaneel en boter en een beetje suiker. Daarna bak je de amandelen nog even in de pan. Het resultaat? Een heerlijke appelcake!