Bakken doe je Zo

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appelcake met spijsvulling

Snel een lekkere appelcake op tafel? Dat lukt zeker met dit recept. Maak snel een verwenmomentje.

Bereiden

20 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 stukjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in met boter of een bakspray.

Appelcake maken

  1. Stap 2

    • 1 appel

    • 1 tl kaneel

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes van 0,5 centimeter. Meng de appelstukjes met kaneel in een kom.

  2. Stap 3

    • 150 g boter (of margerine, op kamertemperatuur)

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  3. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Fijne Cake

    • 4 eieren (kamertemperatuur)

    • 50 ml melk

    Voeg de cakemix, de eieren en de melk toe en mix het beslagkom geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar.

  4. Stap 5

    Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 1 minuut tot een luchtig beslag. Spatel de appelstukjes er door heen. Doe de helft van het beslag in de bakvorm en strijk het beslag glad.

  5. Stap 6

    • 100 g Dr. Oetker Amandelspijs

    Schaaf plakken amandelspijs van de smalle kant van het spijsblok, en verdeel deze over het beslag. (6 plakken en daarover weer 6 plakken) De andere helft van het beslag mag over het spijs.

Appelcake bakken

  1. Stap 7

    Bak de cake in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 8

    • 12 frambozen

    • Poedersuiker

    Laat de appelcake in de bakvorm een uur afkoelen op een rooster. Serveer de cake met wat poedersuiker en garneer met verse frambozen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.