Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appelcake met spijsvulling

Appelcake met spijsvulling

Dit recept is van: Bakken doe je Zo

  1. appelcake met spijsvulling
Item 1 of 1
Appelcake met spijsvulling
info
Benodigdheden
Stappen

Snel een lekkere appelcake op tafel? Dat lukt zeker met dit recept. Maak snel een verwenmomentje!

20 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppelsCakeAmandelspijsFrambozenWinterHerfstAppelcake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans fijne cake
    1 Pak
    Koopmans fijne cake
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei (kamertemperatuur)
    4 null
    Ei (kamertemperatuur)
  • Melk
    50 ml
    Melk
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Appel
    1 null
    Appel
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    100 g
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Frambozen
    12 null
    Frambozen
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakvorm (-/+20 x 25 cm)
    Bakvorm (-/+20 x 25 cm)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Dunschiller
    Dunschiller
  •  
    Kaasschaaf
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mes
    Mes
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de bakvorm in met boter of een bakspray.

2. Appelcake maken

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes van 0,5 centimeter. Meng de appelstukjes met kaneel (1 tl) in een kom. Klop de boter (150 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de cakemix, de eieren (4 stuks) en de melk (50 ml) toe en mix het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar.

Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 1 minuut tot een luchtig beslag. Spatel de appelstukjes er doorheen. Doe de helft van het beslag in de bakvorm en strijk het beslag glad.

Schaaf plakken amandelspijs (100 g) van de smalle kant van het spijsblok, en verdeel deze over het beslag (6 plakken en daarover weer 6 plakken).

De andere helft van het beslag mag over het spijs.

3. Appelcake bakken

Bak de cake in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.

Laat de appelcake in de bakvorm een uur afkoelen op een rooster. Serveer de cake met wat poedersuiker en garneer met verse frambozen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.