🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Appelbollen

Appelbollen

Dit recept is van: Bakken.nl team

Appelbollen
Appelbollen
Info Benodigdheden Stappen

De warme appel, het knapperige bladerdeeg en de kaneelsuiker: wat zijn deze appelbollen lekker! Met dit eenvoudige appelbollenrecept maak je ze helemaal zelf!

15 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

Bladerdeeg Appel Rozijnen Kaneel Winter Gebak Vaderdag
4
13 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Suiker (kristalsuiker)
    6 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    1.5 el (eetlepels)
    Kaneel

 

  • Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
    10 Stuk(s)
    Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
  • Citroensap
    2 el (eetlepels)
    Citroensap
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Appelboor
    Appelboor

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Recept video

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C) en ontdooi het Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak).

Wel de rozijnen (100 g) 5 minuten in een kom met lauwwarm water. Dep ze droog en meng met de suiker (4 el) en de kaneel (1 el).

Schil de appels (10 stuks) en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Wrijf de appels in met het citroensap (2 el).

3. Appelbollen maken

Verdeel de plakken bladerdeeg over het werkblad. Leg een appel in het midden van elk plakje bladerdeeg en vul de appel met het rozijnenmengsel.

Maak de randen van het bladerdeeg nat met water en vouw de 4 deegpunten in het midden samen, zodat de appel geheel is omsloten.

4. Appelbollen bakken

Leg elke appelbol met de sluiting naar beneden op het bakpapier. Bestrijk met de appelbollen met los geklopte ei (1 stuk) en prik een gaatje in de bovenzijde.

Meng de suiker (2 el) en de kaneel (0,5 el) en bestrooi hiermee de appelbollen. Bak ze tot slot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.