🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Appelbollen

Appelbollen

Dit recept is van: Bakken.nl team

Appelbollen
Appelbollen
Info Benodigdheden Stappen

De warme appel, het knapperige bladerdeeg en de kaneelsuiker: wat zijn deze appelbollen lekker! Met dit eenvoudige appelbollenrecept maak je ze helemaal zelf!

15 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Bladerdeeg Appel Rozijnen Kaneel Winter Gebak
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 g
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Suiker (kristalsuiker)
    6 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    1.5 el (eetlepels)
    Kaneel

 

  • Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
    10 stuks
    Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
  • Citroensap
    2 el (eetlepels)
    Citroensap
  • Ei
    1 stuks
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Kom
    Kom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  •  
    Appelboor
  • Kwastje
    Kwastje
    Productdetails
    ${ error }
    € 2,99

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C) en ontdooi het Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak).

Wel de rozijnen (100 g) 5 minuten in een kom met lauwwarm water. Dep ze droog en meng met de suiker (4 el) en de kaneel (1 el).

Schil de appels (10 stuks) en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Wrijf de appels in met het citroensap (2 el).

2. Appelbollen maken

Verdeel de plakken bladerdeeg over het werkblad. Leg een appel in het midden van elk plakje bladerdeeg en vul de appel met het rozijnenmengsel.

Maak de randen van het bladerdeeg nat met water en vouw de 4 deegpunten in het midden samen, zodat de appel geheel is omsloten.

3. Appelbollen bakken

Leg elke appelbol met de sluiting naar beneden op het bakpapier. Bestrijk met de appelbollen met los geklopte ei (1 stuk) en prik een gaatje in de bovenzijde.

Meng de suiker (2 el) en de kaneel (0,5 el) en bestrooi hiermee de appelbollen. Bak ze tot slot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.