🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C) en ontdooi het Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak).
Wel de rozijnen (100 g) 5 minuten in een kom met lauwwarm water. Dep ze droog en meng met de suiker (4 el) en de kaneel (1 el).
Schil de appels (10 stuks) en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Wrijf de appels in met het citroensap (2 el).
Verdeel de plakken bladerdeeg over het werkblad. Leg een appel in het midden van elk plakje bladerdeeg en vul de appel met het rozijnenmengsel.
Maak de randen van het bladerdeeg nat met water en vouw de 4 deegpunten in het midden samen, zodat de appel geheel is omsloten.
Leg elke appelbol met de sluiting naar beneden op het bakpapier. Bestrijk met de appelbollen met los geklopte ei (1 stuk) en prik een gaatje in de bovenzijde.
Meng de suiker (2 el) en de kaneel (0,5 el) en bestrooi hiermee de appelbollen. Bak ze tot slot 25 minuten in de voorverwarmde oven.