Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appelbollen

Appelbollen

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Appelbollen
Item 1 of 1
Appelbollen
info
Benodigdheden
Stappen

De warme appel, het knapperige bladerdeeg en de kaneelsuiker: wat zijn deze appelbollen lekker! Met dit eenvoudige appelbollenrecept maak je ze helemaal zelf!

15 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

BladerdeegAppelsRozijnenKaneelWinterGebakVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Suiker (kristalsuiker)
    6 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    1.5 el (eetlepels)
    Kaneel

 

  • Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
    10 Stuk(s)
    Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
  • Citroensap
    2 el (eetlepels)
    Citroensap
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Appelboor
    Appelboor

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Recept video

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C) en ontdooi het Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak).

Wel de rozijnen (100 g) 5 minuten in een kom met lauwwarm water. Dep ze droog en meng met de suiker (4 el) en de kaneel (1 el).

Schil de appels (10 stuks) en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Wrijf de appels in met het citroensap (2 el).

3. Appelbollen maken

Verdeel de plakken bladerdeeg over het werkblad. Leg een appel in het midden van elk plakje bladerdeeg en vul de appel met het rozijnenmengsel.

Maak de randen van het bladerdeeg nat met water en vouw de 4 deegpunten in het midden samen, zodat de appel geheel is omsloten.

4. Appelbollen bakken

Leg elke appelbol met de sluiting naar beneden op het bakpapier. Bestrijk met de appelbollen met los geklopte ei (1 stuk) en prik een gaatje in de bovenzijde.

Meng de suiker (2 el) en de kaneel (0,5 el) en bestrooi hiermee de appelbollen. Bak ze tot slot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.