Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appelbollen

Appelbollen, wat zijn ze lekker! De warme appel, het knapperige bladerdeeg en de kaneelsuiker, mmmmmm! Met dit eenvoudige appelbollen recept maak je ze helemaal zelf!

Bereiden

15 min

Baktijd

25 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 bollen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Verwarm de oven voor en ontdooi het bladerdeeg.

  2. Stap 2

    • 100 g rozijnen

    • 4 el suiker

    • 1 el kaneel

    Wel de rozijnen 5 minuten in een kom met lauwwarm water. Dep ze droog en meng met de suiker en de kaneel.

  3. Stap 3

    • 10 appels (klein en stevig, bijv. Goudreinetten)

    • 2 el citroensap

    Schil de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Wrijf de appels in met het citroensap.

Appelbollen maken

  1. Stap 4

    Verdeel de plakken bladerdeeg over het werkblad. Leg een appel in het midden van elk plakje bladerdeeg en vul de appel met het rozijnenmengsel.

  2. Stap 5

    Maak de randen van het bladerdeeg nat met water en vouw de 4 deegpunten in het midden samen, zodat de appel geheel is omsloten.

Appelbollen bakken

  1. Stap 6

    • 1 ei

    Leg elke appelbol met de sluiting naar beneden op het bakpapier. Bestrijk met de appelbollen met losgeklopte ei en prik een gaatje in de bovenzijde.

  2. Stap 7

    • 2 el suiker

    • 0,5 el kaneel

    Meng de suiker en de kaneel en bestrooi hiermee de appelbollen. Bak ze tot slot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.