🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Appeltaart met abrikozen

Appeltaart met abrikozen

Dit recept is van: Bakken.nl team

appeltaart met abrikozen recept
Appeltaart met abrikozen
Info Benodigdheden Stappen

Een appeltaart maar dan net anders: appeltaart met abrikozen. Met dit fantastische recept maak je een heerlijk zoete appeltaart gevuld met abrikozen en abrikozenjam.

40 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Appeltaart Appel Abrikozen Verjaardag
3
3 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    150 g
    Abrikozen (gedroogde)
  • Appel
    7 Stuk(s)
    Appel
  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    220 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Ei
    1
    Ei
  • Koopmans Appeltaart extra deeg
    1 Pak
    Koopmans Appeltaart extra deeg
  • Abrikozenjam
    200 g
    Abrikozenjam

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Receptvideo Appeltaart met abrikozen

2. Voorbereiden

Vet de springvorm in met boter of bakspray.

Wel de abrikozen (150 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten), dep ze droog en snijd in reepjes.

Schil de appels (4-5 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng de appelblokjes met de suiker (30 g) en de gewelde abrikozen.

Snij de overige appels (2-3 stuks) in 4 stukken, verwijder het klokhuis en snij de stukken in dunne plakjes. Laat de appelplakjes tegen elkaar aan liggen wanneer ze gesneden zijn.

3. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en klop het ei (1 stuks) los in een kommetje.

Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix (1 pak). Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Bekleed met 2/3 van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.

Plakkerig deeg

Is het appeltaart te plakkerig om te verwerken? Zet het deeg even in de koelkast. De boter stolt en daardoor is het deeg beter te verdelen over de springvorm.

4. Appeltaart met abrikozen maken

Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).

Vul de vorm eerst met de appelblokjes en druk dit aan. Leg de in plakjes gesneden appel er bovenop, kruislings tegen elkaar.

Verwarm de abrikozenjam (200 g) in een steelpannetje en verdeel driekwart over de plakjes appel.

Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes en bekleed er, in drie cirkels, de rand van de appeltaart mee. Houd het midden goed vrij, zodat je de appels mooi ziet.

Bestrijk de rand met de rest van het losgeklopte ei.

5. Appeltaart bakken

Bak de appeltaart in 65 tot 75 minuten gaar en goudbruin.

Bestrijk de rand van de appeltaart met de overgebleven, opnieuw verwarmde abrikozenjam zodra de appeltaart uit de oven komt.

Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Aan de bak voor sinterklaas

Sinterklaas speculaas cakejes
Makkelijk
5
30 min.
Speculaas letterkoek
Erg moeilijk
4
90 min.
Kruidnotentaart
Gemiddeld
5
90 min.
Kruidnoten met M&M's®
Makkelijk
-
10 min.
Arretjescake met speculaasjes
Makkelijk
3
20 min.
Speculaascake met sinterklaassnoep
Makkelijk
1
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.