Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart met abrikozen

Appeltaart met abrikozen

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. appeltaart met abrikozen recept
Item 1 of 1
Appeltaart met abrikozen
info
Benodigdheden
Stappen

Een appeltaart maar dan net anders: appeltaart met abrikozen. Met dit fantastische recept maak je een heerlijk zoete appeltaart gevuld met abrikozen en abrikozenjam.

40 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
AppeltaartAppelsAbrikozenVerjaardag

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    150 g
    Abrikozen (gedroogde)
  • Appel
    7 Stuk(s)
    Appel
  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    220 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Ei
    1 null
    Ei
  • Koopmans Appeltaart extra deeg
    1 Pak
    Koopmans Appeltaart extra deeg
  • Abrikozenjam
    200 g
    Abrikozenjam

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Receptvideo Appeltaart met abrikozen

2. Voorbereiden

Vet de springvorm in met boter of bakspray.

Wel de abrikozen (150 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten), dep ze droog en snijd in reepjes.

Schil de appels (4-5 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng de appelblokjes met de suiker (30 g) en de gewelde abrikozen.

Snij de overige appels (2-3 stuks) in 4 stukken, verwijder het klokhuis en snij de stukken in dunne plakjes. Laat de appelplakjes tegen elkaar aan liggen wanneer ze gesneden zijn.

3. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en klop het ei (1 stuks) los in een kommetje.

Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix (1 pak). Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Bekleed met 2/3 van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.

Plakkerig deeg

Is het appeltaart te plakkerig om te verwerken? Zet het deeg even in de koelkast. De boter stolt en daardoor is het deeg beter te verdelen over de springvorm.

4. Appeltaart met abrikozen maken

Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).

Vul de vorm eerst met de appelblokjes en druk dit aan. Leg de in plakjes gesneden appel er bovenop, kruislings tegen elkaar.

Verwarm de abrikozenjam (200 g) in een steelpannetje en verdeel driekwart over de plakjes appel.

Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes en bekleed er, in drie cirkels, de rand van de appeltaart mee. Houd het midden goed vrij, zodat je de appels mooi ziet.

Bestrijk de rand met de rest van het losgeklopte ei.

5. Appeltaart bakken

Bak de appeltaart in 65 tot 75 minuten gaar en goudbruin.

Bestrijk de rand van de appeltaart met de overgebleven, opnieuw verwarmde abrikozenjam zodra de appeltaart uit de oven komt.

Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Aan de bak voor sinterklaas

  1. Sinterklaas speculaas cakejes
    Makkelijk
    5
    30 min.
  2. Speculaas letterkoek
    Erg moeilijk
    4
    90 min.
  3. Kruidnotentaart
    Gemiddeld
    5
    90 min.
  4. Kruidnoten met M&M's®
    Makkelijk
    2
    10 min.
  5. Arretjescake met speculaasjes
    Makkelijk
    3
    20 min.
  6. Speculaascake met sinterklaassnoep
    Makkelijk
    1
    15 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.