Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met abrikozen

Een kleine twist, voor een hele lekkere appeltaart. Voeg extra stukjes abrikozen toe aan de appelvulling.

Bereiden

40 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Vet de springvorm in met boter of bakspray.

  2. Stap 2

    • 150 g abrikozen (gedroogde)

    Wel de abrikozen in lauwwarm water (circa 15 minuten), dep ze droog en snijd in reepjes.

  3. Stap 3

    • 4-5 appels

    • 30 g suiker

    Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng de appelblokjes met de suiker en de gewelde abrikozen.

  4. Stap 4

    • 2-3 appels

    Snijd de appels om het klokhuis in 4 stukken en snijd deze stukken in dunne plakjes. Laat de appel plakjes tegen elkaar aan liggen wanneer ze gesneden zijn.

Appeltaart deeg maken

  1. Stap 5

    • 220 g boter

    • 1 ei

    Roer de boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje.

  2. Stap 6

    • 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg

    Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

  3. Stap 7

    Bekleed met 2/3 van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.

    Plakkerig deeg

    Is het appeltaart te plakkerig om te verwerken? Zet het deeg even in de koelkast. De boter stolt en daardoor is het deeg beter te verdelen over de springvorm.

Appeltaart met abrikozen maken

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 8

    Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor.

  2. Stap 9

    Vul de vorm eerst met de appelblokjes en druk dit aan. Leg de in plakjes gesneden appel er bovenop, kruislings tegen elkaar.

  3. Stap 10

    • 200 g abrikozenjam

    Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en verdeel driekwart over de plakjes appel.

  4. Stap 11

    Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes en bekleed er, in drie cirkels, de rand van de appeltaart er mee. Houd het midden goed vrij, zodat je de appels mooi ziet.

  5. Stap 12

    Bestrijk de rand met de rest van het losgeklopte ei.

Appeltaart bakken

  1. Stap 13

    Bak de appeltaart in 65 tot 75 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 14

    Bestrijk de rand van de appeltaart met de overgebleven, opnieuw verwarmde abrikozenjam zodra de appeltaart uit de oven komt.

  3. Stap 15

    Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.