Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Klein appel-notentaartje

Een gewoon lekker-samen-op-de-bank-taartje met noten. Smullen maar!

Bereiden

25 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6-8 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Klein appeltaartje

    Vouw de bakvorm volgens de instructies van de verpakking. Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • Bakje water (lauwwarm)

    • 50 g rozijnen

    Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in lauwwarm water.

Maak een taartvullling

  1. Stap 3

    • 500 g appels

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

  2. Stap 4

    • 2 tl kaneel

    • 1 el suiker

    Meng de appelblokjes met de eetlepel suiker, het kaneel en de rozijnen.

Bereid het taartdeeg

  1. Stap 5

    • 100 g boter

    • 1 ei (losgeklopt)

    Klop de boter zacht in een beslagkom, voeg de mix en het halve losgeklopte ei toe. Kneed met de hand of een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

  2. Stap 6

    • 4 speculaasjes

    Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm met het deeg. Verkruimel de speculaasjes over de bodem van de appeltaart. Vul de vorm met het appelmengsel en druk aan.

Klein appeltaartje bakken

  1. Stap 7

    Bak de appeltaart in ca. 45 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 8

    Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen en verwijder dan direct de bakvorm (ook als je ‘m in de koelkast plaatst).

Appeltaartje decoreren

  1. Stap 9

    • 50 g hazelnoten

    • 35 g karamelsaus (bijvoorbeeld Tova)

    • 50 g pecannoten

    Doe de noten en de karamelsaus in een kom en roer deze door elkaar. Doe het notenmengsel op de appeltaart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.