Appeltaart met noten. Het perfecte formaat voor een klein gezelschap en super lekker. Voor wie bak jij deze klassieke appeltaart met twist?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vouw de bakvorm uit het pak Koopmans Klein appeltaartje volgens de instructies van de verpakking. Verwarm de oven voor ( elektrisch 170°C / hetelucht 160°C ).
Wel de rozijnen (50 g) ongeveer 15 minuten in lauwwarm water (bakje).
Schil de appels (500 g), verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appelblokjes met de eetlepel suiker (1 el), het kaneel (2 tl) en de rozijnen.
Klop de boter (100 g) zacht in een beslagkom, voeg de mix en een half losgeklopt ei toe. Kneed met de hand of een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm met het deeg. Verkruimel de speculaasjes (4 stuks) over de bodem van de appeltaart. Vul de vorm met het appelmengsel en druk aan.
Bak de appeltaart in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen en verwijder dan direct de bakvorm (ook als je ‘m in de koelkast plaatst).
Doe de hazelnoten (50 g), pecannoten (50 g) en de karamelsaus (35 g) in een kom en roer deze door elkaar. Doe het notenmengsel op de appeltaart.