Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart met custard pudding

Appeltaart met custard pudding

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. omas appeltaart met custard
Item 1 of 1
Appeltaart met custard pudding
info
Benodigdheden
Stappen

Zoete appel op een romig laagje custard en een heerlijk bros deeg. Een heerlijk appeltaartrecept: oma's appeltaart met custard!

50 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
AppelsTaartAppeltaartCustardWinter

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    75 g
    Rozijnen
  • Water (lauwwarm)
    Water (lauwwarm)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Appeltaart
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart
  • Custard (bijv. Koopmans)
    65 g
    Custard (bijv. Koopmans)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    65 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Melk
    1 ml
    Melk
  • Appel
    4 Stuk(s)
    Appel
  • Kaneel
    2.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Poedersuiker
    1 snufje(s)
    Poedersuiker
  • Bloem
    Bloem

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Theedoek
    Theedoek

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. Appeltaart-metcustard-rozijnen>
Item 1 of 1

1. Voorbereiden

Vet de springvorm in met boter of bakspray.

Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

  1. Appeltaart-metcustard-mix>
  2. Appeltaart-metcustard-boter>
  3. Appeltaart-metcustard-taartmix>
  4. Appeltaart-metcustard-ei>
  5. Appeltaart-metcustard-deegmixen>
  6. Appeltaart-metcustard-deeginvorm>
Item 1 of 6

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg de mix van de Koopmans Appeltaart (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei (1 stuks) toe.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Bekleed met 2/3 van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.

Als het appeltaartdeeg te plakkerig is om te verwerken, kun je het even in de koelkast zetten.

  1. Appeltaart-metcustard-custard mengen>
  2. Appeltaart-metcustard-custard bij melk>
Item 1 of 2

3. Custardvulling maken

Roer de suiker (65 g) door de custardpoeder (65 g).

Voeg 6 eetlepels van de melk (1 l) toe en meng door het custard-suikermengsel.

Verwarm de resterende melk en voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk. Laat de custard 3 minuten zachtjes doorkoken. Laat de custard vervolgens iets afkoelen.

  1. Appeltaart-metcustard-rozijnenenkaneel>
Item 1 of 1

4. Appelvulling maken

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

Schil de appels (3-4 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng de appels met de kaneel (2-3 tl) en de gewelde rozijnen.

  1. Appeltaart-metcustard-custardopbodem>
  2. Appeltaart-metcustard-appelvullingopbodem>
  3. Appeltaart-metcustard-deegrollen>
  4. Appeltaart-metcustard-ruitjes>
  5. Appeltaart-metcustard-eismeren>
Item 1 of 5

5. Appeltaart bakken

Vul de appeltaart met de custard en verdeel de appels erover.

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol van het resterende appeltaartdeeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg kruislings over het appelmengsel.

Bak de appeltaart in 60 - 75 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voor het verwijderen van de springvorm.

Poedersuiker

Bestuif de rand van de appeltaart met poedersuiker.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Heerlijke zoete appel op een romig laagje custard en een heerlijk bros deeg. Dit is de perfecte appeltaart voor liefhebbers van traditie en smaak. Probeer oma's appeltaart met custard voor een onvergetelijke traktatie.

Deze appeltaart met vanillepudding is een ware klassieker, maar met een twist. In plaats van de traditionele appeltaartvulling, gebruiken we een romige laag custard. Deze custard, gemaakt met custardpoeder, geeft de taart een rijke en volle smaak. De combinatie van de zoete appels met de zachte custard zorgt voor een heerlijk contrast met het knapperige deeg.

Dit appeltaartrecept is niet zomaar een appeltaart met custard pudding, maar een authentieke appeltaart die doet denken aan oma's keuken. Elke hap van deze appeltaart met custard is een stukje nostalgie. Het subtiele vanille-aroma uit de custard maakt het geheel compleet.

Perfect voor een zondagmiddag of een speciale gelegenheid, deze appeltaart met custardpoeder zal iedereen aan tafel verrassen. Duik in dit recept en geniet van de perfecte balans tussen zoete appels, romige custard en krokant deeg.

Eindeloos variëren met appeltaarten

  1. Appeltaart met bramen
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  2. Vegan appeltaart
    Gemiddeld
    3
    30 min.
  3. Appeltaart met abrikozen
    Gemiddeld
    3
    40 min.
  4. Appeltaart zonder suiker toe te voegen
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  5. Franse Appeltaart - glutenvrij
    Gemiddeld
    3
    30 min.
  6. No bake appeltaart zonder oven
    Gemiddeld
    3
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.