Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oma's appeltaart met custard

Een heerlijk appeltaart recept: oma's appeltaart met custard. De zoete appels op een romige laagje custard en een heerlijk bros appeltaart deeg.

Bereiden

50 min

Baktijd

70 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Vet de springvorm in met boter of bakspray.

  2. Stap 2

    • 75 g rozijnen

    Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Appeltaart deeg maken

  1. Stap 3

    • 175 g boter

    • 1 ei

    • 1 pak Koopmans Appeltaart

    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.

  2. Stap 4

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaart deeg.

  3. Stap 5

    Bekleed met 2/3 van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.

    Appeltaartdeeg te plakkerig?

    Is het appeltaart deeg te plakkerig om te verwerken? Zet het appeltaart deeg vijf minuutjes in de koelkast, voordat je de springvorm verder vult.

Custard vulling maken

  1. Stap 6

    • 65 g Koopmans Custard

    • 65 g suiker

    Roer de suiker door de custard.

  2. Stap 7

    • 1 liter melk

    Neem 6 eetlepels van de melk toe en meng door het custard-suiker mengsel.

  3. Stap 8

    Verwarm de resterende melk en voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk. Laat de custard 3 minuten zachtjes doorkoken. Laat de custard iets afkoelen.

Appelvulling maken

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 9

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 10

    • 3-4 appels

    • 2-3 tl kaneel

    Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng de appels met de kaneel en de gewelde rozijnen.

Appeltaart bakken

  1. Stap 11

    Vul de appeltaart met de custard en verdeel de appels erover.

  2. Stap 12

    Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol van het resterende appeltaartdeeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg kruislings over het appelmengsel.

  3. Stap 13

    Bak de appeltaart in 60 - 75 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat de appeltaart taart circa 1 uur afkoelen voor het verwijderen van de springvorm.

    Lekker!

    Bestuif de rand van de appeltaart met poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.