🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Zoete appel op een romig laagje custard en een heerlijk bros deeg. Een heerlijk appeltaartrecept: oma's appeltaart met custard!
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling!Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet de springvorm in met boter of bakspray.
Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg de mix van de Koopmans Appeltaart (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei (1 stuks) toe.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.
Bekleed met 2/3 van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.
Als het appeltaartdeeg te plakkerig is om te verwerken, kun je het even in de koelkast zetten.
Roer de suiker (65 g) door de custardpoeder (65 g).
Voeg 6 eetlepels van de melk (1 l) toe en meng door het custard-suikermengsel.
Verwarm de resterende melk en voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk. Laat de custard 3 minuten zachtjes doorkoken. Laat de custard vervolgens iets afkoelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).
Schil de appels (3-4 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng de appels met de kaneel (2-3 tl) en de gewelde rozijnen.
Vul de appeltaart met de custard en verdeel de appels erover.
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol van het resterende appeltaartdeeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg kruislings over het appelmengsel.
Bak de appeltaart in 60 - 75 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voor het verwijderen van de springvorm.
Bestuif de rand van de appeltaart met poedersuiker.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.