🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Oma's appeltaart met custard

Oma's appeltaart met custard

Dit recept is van: Bakken.nl team

omas appeltaart met custard
Oma's appeltaart met custard
Info Benodigdheden Stappen

Zoete appel op een romig laagje custard en een heerlijk bros deeg. Een heerlijk appeltaartrecept: oma's appeltaart met custard!

50 min. Bereidingstijd
70 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Appel Taart Appeltaart Custard Winter
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    75 g
    Rozijnen
  •  
    Water (lauwwarm)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 stuks
    Ei
  • Koopmans Appeltaart
    1 g
    Koopmans Appeltaart
    Productdetails
    ${ error }
    € 1,09
  • Custard (bijv. Koopmans)
    65 g
    Custard (bijv. Koopmans)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    65 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Melk
    1 Liter(s)
    Melk
  • Appel
    4 stuks
    Appel
  • Kaneel
    2.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Poedersuiker
    1 snufje(s)
    Poedersuiker
  • Bloem
    Bloem
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,74

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Productdetails
    ${ error }
    € 13,29
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Productdetails
    ${ error }
    € 1,99
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  • Theedoek
    Theedoek

Stappen

Appeltaart-metcustard-rozijnen

1. Voorbereiden

Vet de springvorm in met boter of bakspray.

Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Appeltaart-metcustard-mix Appeltaart-metcustard-boter Appeltaart-metcustard-taartmix Appeltaart-metcustard-ei Appeltaart-metcustard-deegmixen Appeltaart-metcustard-deeginvorm

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg de mix van de Koopmans Appeltaart (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei (1 stuks) toe.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Bekleed met 2/3 van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.

Als het appeltaartdeeg te plakkerig is om te verwerken, kun je het even in de koelkast zetten.

Appeltaart-metcustard-custard mengen Appeltaart-metcustard-custard bij melk

3. Custardvulling maken

Roer de suiker (65 g) door de custardpoeder (65 g).

Voeg 6 eetlepels van de melk (1 l) toe en meng door het custard-suikermengsel.

Verwarm de resterende melk en voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk. Laat de custard 3 minuten zachtjes doorkoken. Laat de custard vervolgens iets afkoelen.

Appeltaart-metcustard-rozijnenenkaneel

4. Appelvulling maken

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

Schil de appels (3-4 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng de appels met de kaneel (2-3 tl) en de gewelde rozijnen.

Appeltaart-metcustard-custardopbodem Appeltaart-metcustard-appelvullingopbodem Appeltaart-metcustard-deegrollen Appeltaart-metcustard-ruitjes Appeltaart-metcustard-eismeren

5. Appeltaart bakken

Vul de appeltaart met de custard en verdeel de appels erover.

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol van het resterende appeltaartdeeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg kruislings over het appelmengsel.

Bak de appeltaart in 60 - 75 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voor het verwijderen van de springvorm.

Poedersuiker

Bestuif de rand van de appeltaart met poedersuiker.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.