Geef jouw appeltaart een heerlijke twist met gember en kardemom. Het ruitjespatroon is vervangen door deegrolletjes met extra kaneel!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C) en vet de springvorm in met boter of een bakspray.
Roer de roomboter (175 g) zacht in een beslagkom, voeg 2/3 van het losgeklopte ei (1 stuks) toe en de Koopmans Appeltaartmix (1 pak). Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.
Bekleed met iets meer dan helft van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.
Schil de appels (4 stuks, Goudreinet of Elstar), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker (20 g), de rozijnen, kaneel (2 tl), de abrikozenjam (1 el), de gemalen kardemom (1-2 tl) en de geraspte gember (2 cm).
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het resterende deeg uit tot een plak.
Meng voor de topping de gesmolten roomboter (20 g) met de kaneel (1 el) en de donkerbruine basterdsuiker (3 el). Verdeel dit over de uitgerolde lap deeg en rol voorzichtig op. Snijd dunne plakjes van de rol en verdeel de plakjes over de appeltaart. Zorg dat de hele bovenkant bedekt is. Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei (1 stuks).
Bak de appeltaart in 50 à 60 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart met gember en kardemom circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.