Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met gember en kardemom

Geef jouw appeltaart een heerlijke twist met gember en kardemom. Het ruitjespatroon is vervangen door deegrolletjes met extra kaneel, mooi he!

Bereiden

40 min

Baktijd

60 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    • 75 g rozijnen

    Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in met boter of een bakspray.

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Appeltaart

    • 175 g boter

    • 1 ei

    Roer de roomboter zacht in een beslagkom, voeg 2/3 van het losgeklopte ei toe en de appeltaartmix. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

  2. Stap 4

    Bekleed met iets meer dan helft van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.

Appelvulling maken

  1. Stap 5

    • 4 appels (Goudreinet of Elstar)

    • 20 g suiker

    • 2 tl kaneel

    • 1 el abrikozenjam

    • 1-2 tl gemalen kardemom

    • 2 cm gember

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker, de rozijnen, 2 theelepels kaneel, de abrikozenjam, de kardemom en de geraspte gember.

  2. Stap 6

    Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

Patroon maken

  1. Stap 7

    Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het resterende deeg uit tot een plak.

  2. Stap 8

    • 20 g roomboter (gesmolten)

    • 1 el kaneel

    • 3 el bruine basterdsuiker

    • 1 ei (losgeklopt)

    Meng voor de topping de gesmolten boter met de kaneel en de donker bruine basterdsuiker. Verdeel dit over de uitgerolde lap deeg en rol voorzichtig op. Snijd dunne plakjes van de rol en verdeel de plakjes over de appeltaart. Zorg dat de hele bovenkant bedekt is. Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei.

Appeltaart bakken

  1. Stap 9

    Bak de appeltaart in 50 - 60 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart met gember en kardemom circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.