Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart met gember en kardemom

Appeltaart met gember en kardemom

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Koopmans Appeltaart met gember en kardemom
Item 1 of 1
Appeltaart met gember en kardemom
info
Benodigdheden
Stappen

Geef jouw appeltaart een heerlijke twist met gember en kardemom. Het ruitjespatroon is vervangen door deegrolletjes met extra kaneel!

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppeltaartTaartAppelsGemberKardemom

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    75 g
    Rozijnen
  • Koopmans Appeltaart
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Appel (Goudreinet of Elstar)
    4 Stuk(s)
    Appel (Goudreinet of Elstar)
  • Suiker (kristalsuiker)
    20 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Abrikozenjam
    1 el (eetlepels)
    Abrikozenjam
  •  
    1.5 tl (theelepels)
    Kardemom (gemalen)
  • Gember
    2 Cm
    Gember
  • Roomboter (gesmolten)
    20 g
    Roomboter (gesmolten)
  • Kaneel
    1 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Donkere basterdsuiker
    3 el (eetlepels)
    Donkere basterdsuiker

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C) en vet de springvorm in met boter of een bakspray.

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de roomboter (175 g) zacht in een beslagkom, voeg 2/3 van het losgeklopte ei (1 stuks) toe en de Koopmans Appeltaartmix (1 pak). Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Bekleed met iets meer dan helft van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.

3. Appelvulling maken

Schil de appels (4 stuks, Goudreinet of Elstar), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker (20 g), de rozijnen, kaneel (2 tl), de abrikozenjam (1 el), de gemalen kardemom (1-2 tl) en de geraspte gember (2 cm).

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

4. Patroon maken

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het resterende deeg uit tot een plak.

Meng voor de topping de gesmolten roomboter (20 g) met de kaneel (1 el) en de donkerbruine basterdsuiker (3 el). Verdeel dit over de uitgerolde lap deeg en rol voorzichtig op. Snijd dunne plakjes van de rol en verdeel de plakjes over de appeltaart. Zorg dat de hele bovenkant bedekt is. Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei (1 stuks).

5. Appeltaart bakken

Bak de appeltaart in 50 à 60 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart met gember en kardemom circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.