🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Appeltaart met gember en kardemom

Appeltaart met gember en kardemom

Dit recept is van: Bakken.nl team

Koopmans Appeltaart met gember en kardemom
Appeltaart met gember en kardemom
Info Benodigdheden Stappen

Geef jouw appeltaart een heerlijke twist met gember en kardemom. Het ruitjespatroon is vervangen door deegrolletjes met extra kaneel!

40 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Appeltaart Taart Appel Gember Kardemom
3
13 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    75 g
    Rozijnen
  • Koopmans Appeltaart
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Appel (Goudreinet of Elstar)
    4 Stuk(s)
    Appel (Goudreinet of Elstar)
  • Suiker (kristalsuiker)
    20 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Abrikozenjam
    1 el (eetlepels)
    Abrikozenjam
  •  
    1.5 tl (theelepels)
    Kardemom (gemalen)
  • Gember
    2 Cm
    Gember
  • Roomboter (gesmolten)
    20 g
    Roomboter (gesmolten)
  • Kaneel
    1 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Donkere basterdsuiker
    3 el (eetlepels)
    Donkere basterdsuiker

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C) en vet de springvorm in met boter of een bakspray.

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de roomboter (175 g) zacht in een beslagkom, voeg 2/3 van het losgeklopte ei (1 stuks) toe en de Koopmans Appeltaartmix (1 pak). Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Bekleed met iets meer dan helft van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.

3. Appelvulling maken

Schil de appels (4 stuks, Goudreinet of Elstar), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker (20 g), de rozijnen, kaneel (2 tl), de abrikozenjam (1 el), de gemalen kardemom (1-2 tl) en de geraspte gember (2 cm).

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

4. Patroon maken

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het resterende deeg uit tot een plak.

Meng voor de topping de gesmolten roomboter (20 g) met de kaneel (1 el) en de donkerbruine basterdsuiker (3 el). Verdeel dit over de uitgerolde lap deeg en rol voorzichtig op. Snijd dunne plakjes van de rol en verdeel de plakjes over de appeltaart. Zorg dat de hele bovenkant bedekt is. Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei (1 stuks).

5. Appeltaart bakken

Bak de appeltaart in 50 à 60 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart met gember en kardemom circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.