Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appel-perentaart met fudge

Een echte appeltaart voor liefhebbers van zoet. Deze appeltaart is gevuld met heerlijke zoete appels, frisse peren en blokjes fudge. En voor een extra bijzondere appeltaart zijn ook de bekende ruitjes vervangen door sterren. Leuk he!

Bereiden

40 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de rand in met wat boter. 

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 3

    • 175 g roomboter

    • 1 ei

    • 1 pak Koopmans Appeltaart

    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

  2. Stap 4

    Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de randen van de springvorm.

Appel-peren vulling maken

  1. Stap 5

    • 5 appels (zachtzure)

    • 2 peren (handperen)

    Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen, en snij ze in smalle partjes. 

  2. Stap 6

    • 10 vanille fudge (blokjes)

    • 2 tl kaneel

    Snijd de blokjes fudge in kleine blokjes. Meng de appel- en peerpartjes met de fudge en kaneel

Appel-perentaart bakken

  1. Stap 7

    Vul de vorm met het appel-peer-fudge mengsel en druk dit aan. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het resterende deeg uit en druk hier leuke vormen uit.

    Verschillende uitstekerjes

    Ik gebruik hier bloemetjes, maar het is natuurlijk ook leuk om dit met bijvoorbeeld hartjes te doen of een andere leuke uitsteker!

  2. Stap 8

    Leg de uitgestoken bloemetjes op het appel-peer-fudge mengsel. Bestrijk de bloemetjes met de rest van het losgeklopte ei.

  3. Stap 9

    Plaats de appel-peer fudge taart tenminste 1 uur in de oven, totdat deze mooi goudbruin gekleurd is. Laat de appelperentaart hierna ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. 

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.