Een echte appeltaart voor liefhebbers van zoet. Deze appeltaart is gevuld met heerlijke zoete appels, frisse peren en blokjes fudge. En voor een extra bijzondere appeltaart zijn ook de bekende ruitjes vervangen door sterren!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).
Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de rand in met wat boter.
Roer de roomboter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg de mix uit het pak Koopmans Appeltaart en een deel van het losgeklopte ei (twee derde) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed met twee derde van het deeg de bodem en de randen van de springvorm.
Schil de appels (5 stuks) en peren (2 stuks), verwijder de klokhuizen, en snijd ze in smalle partjes. Snijd de vanille fudge(10 blokjes) in kleine blokjes. Meng de appel- en peerpartjes met de fudge en kaneel (2 tl).
Vul de vorm met het appel-peer-fudgemengsel en druk dit aan. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het resterende deeg uit en druk hier leuke vormen uit. Leg de uitgestoken bloemetjes op het appel-peer-fudgemengsel. Bestrijk de bloemetjes met de rest van het losgeklopte ei. Plaats de appel-peer fudgetaart ten minste 1 uur in de oven, totdat deze mooi goudbruin gekleurd is. Laat de appelperentaart hierna ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.