Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appelperentaart met fudge

Appelperentaart met fudge

Dit recept is van: Saakje

  1. appelperentaart-met-fudge-van-saakje
Item 1 of 1
Appelperentaart met fudge
info
Benodigdheden
Stappen

Een echte appeltaart voor liefhebbers van zoet. Deze appeltaart is gevuld met heerlijke zoete appels, frisse peren en blokjes fudge. En voor een extra bijzondere appeltaart zijn ook de bekende ruitjes vervangen door sterren!

40 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppeltaartAppelsPeerMoederdagKaramelFudgeThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Appeltaart
    1 Pak
    Koopmans Appeltaart
  • Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
    5 Stuk(s)
    Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)

 

  • Peer
    2 Stuk(s)
    Peer
  •  
    10 Blokje(s)
    Vanille fudge
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).

Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de rand in met wat boter.

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de roomboter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg de mix uit het pak Koopmans Appeltaart en een deel van het losgeklopte ei (twee derde) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed met twee derde van het deeg de bodem en de randen van de springvorm.

3. Appel-perenvulling maken

Schil de appels (5 stuks) en peren (2 stuks), verwijder de klokhuizen, en snijd ze in smalle partjes. Snijd de vanille fudge(10 blokjes) in kleine blokjes. Meng de appel- en peerpartjes met de fudge en kaneel (2 tl).

4. Appel-perentaart bakken

Vul de vorm met het appel-peer-fudgemengsel en druk dit aan. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het resterende deeg uit en druk hier leuke vormen uit. Leg de uitgestoken bloemetjes op het appel-peer-fudgemengsel. Bestrijk de bloemetjes met de rest van het losgeklopte ei. Plaats de appel-peer fudgetaart ten minste 1 uur in de oven, totdat deze mooi goudbruin gekleurd is. Laat de appelperentaart hierna ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.