Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Havermout appelkoek

Havermout appelkoek

Dit recept is van: Koopmans

  1. Havermout Appelkoek
Item 1 of 1
Havermout appelkoek
info
Benodigdheden
Stappen

Zo maak je van havermoutkoekjes een heerlijke appelkoek. Een hele simpele variatie: een grote ronde havermoutkoek maken, plakjes appel erop en bestrijken met jam. Zo wordt jouw havermoutkoek wat meer bijzonder!

10 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
6-8Porties
AppeltaartHavermoutKoekjesAppelsJamThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Havermoutkoekjes
    1 Pak
    Koopmans Havermoutkoekjes
  • Melk
    2 el (eetlepels)
    Melk
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Appel
    2 null
    Appel
  • Abrikozenjam
    Abrikozenjam

Keukenspullen

  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

Vet de springvorm in met boter of een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Havermoutdeeg maken

Klop de boter (100 g) met de mixer met garden in een beslagkom zacht. Voeg de havermoutkoekjesmix (1 pak) en de melk (2 el) toe.

Mix het geheel ½ minuut op de laagste stand en daarna ½ minuut op de middelste stand met de mixer met de garden. Kneed door het havermoutkoekjesdeeg wat kaneel (1,5 tl) en kneed het daarna met de hand tot een samenhangend deeg.

Druk het deeg in de springvorm plat met de achterkant van een lepel (ca. 1,5 cm dik).

3. Appels schillen

Beleg het havermoutdeeg met appelpartjes van twee kleine appels.

4. Appelkoek bakken

Bak de havermout-appelkoek in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar. Laat de koek afkoelen. Bestrijk de afgekoelde havermout-appelkoek met verwarmde abrikozenjam.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.