Zo maak je van havermoutkoekjes een heerlijke appelkoek. Een hele simpele variatie: een grote ronde havermoutkoek maken, plakjes appel erop en bestrijken met jam. Zo wordt jouw havermoutkoek wat meer bijzonder!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).
Vet de springvorm in met boter of een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Klop de boter (100 g) met de mixer met garden in een beslagkom zacht. Voeg de havermoutkoekjesmix (1 pak) en de melk (2 el) toe.
Mix het geheel ½ minuut op de laagste stand en daarna ½ minuut op de middelste stand met de mixer met de garden. Kneed door het havermoutkoekjesdeeg wat kaneel (1,5 tl) en kneed het daarna met de hand tot een samenhangend deeg.
Druk het deeg in de springvorm plat met de achterkant van een lepel (ca. 1,5 cm dik).
Beleg het havermoutdeeg met appelpartjes van twee kleine appels.
Bak de havermout-appelkoek in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar. Laat de koek afkoelen. Bestrijk de afgekoelde havermout-appelkoek met verwarmde abrikozenjam.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.