Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Havermout Appelkoek

Zo maak je van Havermoutkoekjes een heerlijke appelkoek. Een hele simpele variatie: een grote rond havermoutkoek maken, plakjes appel erop en bestrijk met jam. Zo wordt jouw havermoutkoek wat meer bijzonder.

Bereiden

10 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

1 taartpunt

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter of een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Havermoutdeeg maken

  1. Stap 3

    • 100 g roomboter

    Klop de boter met de mixer met garden in een beslagkom zacht.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Havermoutkoekjes

    • 2 el melk

    Voeg de havermoutkoekjes mix en 2 el melk toe.

  3. Stap 5

    Mix het geheel ½ minuut op de laagste stand en daarna ½ minuut op de middelste stand met de mixer met de garden.

  4. Stap 6

    • 1.5 tl kaneel

    Kneed door het havermoutkoekjesdeeg 1 ½  theelepel kaneel en kneed het daarna met de hand tot een samenhangend deeg.

  5. Stap 7

    Druk het deeg in de springvorm plat met de achterkant van een lepel (ca. 1 ½ cm dik).

Appels schillen

  1. Stap 8

    • 2 appels (kleine, in partjes)

    Beleg het havermoutdeeg met appelpartjes van twee kleine appels.

Appelkoek bakken

  1. Stap 9

    Bak de havermout appelkoek in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.

  2. Stap 10

    Laat de koek afkoelen.

  3. Stap 11

    • Abrikozenjam

    Bestrijk de afgekoelde havermout appelkoek met verwarmde abrikozenjam.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.