Appeltaart deluxe ;-)! Meng knapperige noten door het appelmengsel voor een lekkere smaakvariatie. Wij kozen voor walnoten, hazelnoten en amandelen. Je kunt natuurlijk al jouw favoriete noten door de appelvulling mengen. Houd dan wel dezelfde hoeveelheden aan.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (75 g) ongeveer 15 minuten in lauwwarm water en dep ze droog.
Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Vet de springvorm in met wat boter of een bakspray.
Roer de boter (175 g, of margarine op kamertemperatuur) zacht en romig in een beslagkom en voeg de appeltaartmix van Koopmans Appeltaart (1 pak) en 2/3 van het losgeklopt ei (1 stuks) toe.
Bekleed de springvorm met 2/3 van het deeg.
Schil de appels (6 stuks, bijvoorbeeld Goudreinet, Elstar of Jonagold) verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng de appelblokjes met de suiker (60 g), kaneel (2 tl) en de droog gedepte rozijnen.
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Bestrooi de taart met de grof gehakte Dr. Oetker garneeramandelen (50 g), Dr. Oetker walnoten (50 g) en Dr. Oetker hazelnoten (50 g).
Maak van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze plat en leg ze kruislings over de noten en het appelmengsel. En bestrijk de reepjes appeltaartdeeg met het resterende losgeklopte ei.
Bak de taart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten nog ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Is het deeg wat plakkerig? Plaats het deeg ca. 15 minuten in de koeling zodat de boter wat kan stollen.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.