Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten

Appeltaart de luxe ;-) Meng knapperige noten door het appelmengsel voor een lekkere smaakvariatie. Wij kozen voor walnoten, hazelnoten en amandelen. Je kunt natuurlijk al jouw favoriete noten door de appelvulling mengen. Houd dan wel dezelfde hoeveelheden aan.

Bereiden

40 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    • 75 g rozijnen

    Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in lauwwarm water en dep ze droog.

  2. Stap 2

    Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met wat boter of een bakspray.

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Appeltaart

    • 175 g boter (of margarine, op kamertemperatuur)

    • 1 ei (losgeklopt)

    Roer de boter zacht en romig in een beslagkom en voeg de appeltaartmix en 2/3 van het losgeklopt ei toe.

  2. Stap 4

    Bekleed de springvorm met 2/3 van het deeg.

    Plakkerig deeg?

    Is het deeg wat plakkerig? Plaats het deeg ca. 15 minuten in de koeling zodat de boter wat kan stollen.

  3. Stap 5

    • 6 appels (bijvoorbeeld Goudreinet, Elstar of Jonagold)

    • 2 tl kaneel

    • 60 g suiker

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en de droog gedepte rozijnen.

  4. Stap 6

    • 50 g Dr. Oetker Garneeramandelen

    • 50 g Dr. Oetker Hazelnoten

    • 50 g Dr. Oetker Walnoten

    Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Bestrooi de taart met de grof gehakte - amandelen, walnoten en hazelnoten.

  5. Stap 7

    Maak van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze plat en leg ze kruislings over de noten en het appelmengsel. En bestrijk de reepjes appeltaartdeeg met het resterende losgeklopte ei.

  6. Stap 8

    Bak de taart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten nog ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.