Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten

Appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten

Dit recept is van: Koopmans

  1. noten-appeltaart
Item 1 of 1
Appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten
info
Benodigdheden
Stappen

Appeltaart deluxe ;-)! Meng knapperige noten door het appelmengsel voor een lekkere smaakvariatie. Wij kozen voor walnoten, hazelnoten en amandelen. Je kunt natuurlijk al jouw favoriete noten door de appelvulling mengen. Houd dan wel dezelfde hoeveelheden aan.

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppelsAppeltaartNotenHazelnotenWalnotenTaartVaderdagVerjaardag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    75 g
    Rozijnen
  • Koopmans Appeltaart
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart
  • Boter (op kamertemperatuur)
    10 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
    6 Stuk(s)
    Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)

 

  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    60 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Garneeramandelen (Dr. Oetker)
    50 g
    Garneeramandelen (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Hazelnoten
    50 g
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    50 g
    Walnoten (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Dunschiller
    Dunschiller
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (75 g) ongeveer 15 minuten in lauwwarm water en dep ze droog.

Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Vet de springvorm in met wat boter of een bakspray.

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (175 g, of margarine op kamertemperatuur) zacht en romig in een beslagkom en voeg de appeltaartmix van Koopmans Appeltaart (1 pak) en 2/3 van het losgeklopt ei (1 stuks) toe.

Bekleed de springvorm met 2/3 van het deeg.

Schil de appels (6 stuks, bijvoorbeeld Goudreinet, Elstar of Jonagold) verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng de appelblokjes met de suiker (60 g), kaneel (2 tl) en de droog gedepte rozijnen.

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Bestrooi de taart met de grof gehakte Dr. Oetker garneeramandelen (50 g), Dr. Oetker walnoten (50 g) en Dr. Oetker hazelnoten (50 g).

Maak van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze plat en leg ze kruislings over de noten en het appelmengsel. En bestrijk de reepjes appeltaartdeeg met het resterende losgeklopte ei.

Bak de taart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten nog ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Plakkerig deeg?

Is het deeg wat plakkerig? Plaats het deeg ca. 15 minuten in de koeling zodat de boter wat kan stollen.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.