Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Snelle appeltaart van roomboterbladerdeeg

Wil je snel een lekkere appeltaart maken? Dan is dit appeltaart recept ideaal. Als basis voor deze appeltaart neem je roomboter bladerdeeg. Bladerdeeg over de vorm verdelen, appels in plakjes snijden even aan bakken in de koekenpan en bakken maar!

Bereiden

20 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4-6 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Stap 2

    Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de ring in met een bakspray.

Appelvulling maken

  1. Stap 3

    • 2-3 appels

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in gelijke plakjes.

  2. Stap 4

    • 10 g boter

    • 1 tl kaneel

    • 1 el suiker

    Verhit de boter in een koekenpan en bak de plakjes appel. Voeg de kaneel en de suiker toe, verwarm tot de suiker helemaal is opgelost en laat de gekarameliseerde appelplakjes afkoelen.

Snelle appeltaart bakken

  1. Stap 5

    • 5 plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Verdeel de vellen roomboter bladerdeeg in de springvorm en maak een opstaande rand van 2 centimeter. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

  2. Stap 6

    Verdeel de appelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg.

  3. Stap 7

    • 1 ei

    Kluts het ei, bestrijk de rand en bak de appeltaart in 15 - 20 minuten in de oven goudbruin en gaar.

  4. Stap 8

    • Naar smaak poedersuiker

    Bestuif de appeltaart met een beetje poedersuiker.

    Met een bolletje ijs

    Ook erg lekker om deze snelle appeltaart als dessert te serveren. Serveer de appeltaart warm met een bolletje ijs.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.