Wil je snel een lekkere appeltaart maken? Dan is dit appeltaartrecept ideaal. Als basis gebruik je roomboterbladerdeeg. Met een paar simpele handelingen tover je appels en bladerdeeg om tot een heerlijke appeltaart.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de ring in met een bakspray.
Laat de velletjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien. Verwijder daarna de folie.
Schil de appels (2-3 stuks), verwijder het klokhuis en snijd in gelijke plakjes.
Verhit de boter (10 g) in een koekenpan en bak de plakjes appel. Voeg de kaneel (1 tl) en de suiker (1 el) toe, verwarm tot de suiker helemaal is opgelost en laat de gekarameliseerde appelplakjes afkoelen.
Verdeel de vellen roomboterbladerdeeg (5 plakjes) in de springvorm en maak een opstaande rand van 2 centimeter. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verdeel de appelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg.
Kluts het ei (1 stuk), bestrijk de rand en bak de appeltaart in 15-20 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Bestuif de appeltaart met een beetje poedersuiker.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.