Een glutenvrije appeltaart. Gemaak op basis van zelfrijzend amandelbakmeel. Dit geeft een heerlijke smaak aan het brosse deeg.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).
Wel de cranberries (74 g) circa 15 minuten in een bakje met lauwwarm water.
Vet een springvorm in met boter of gebruik een bakspray.
Houd een wat Zelfrijzend amandelbakmeel (0,5 el) achter om het aanrecht te bestuiven. Klop de eieren (2 stuks) los.
Roer de roomboter (200 g) met een spatel zacht in een beslagkom.
Voeg het overgebleven Zelfrijzend amandelbakmeel (2 pakken), de witte basterdsuiker (160 g) en een snufje kaneel (2 tl) aan het losgeklopte ei toe.
Kneed het mengsel met de mixer en deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg van amandelmeel circa 10 minuten in de koelkast rusten.
Schil ondertussen de appels (1 kg). Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.
Meng de appelblokjes met de kaneel, de witte amandelen (100 g) en de cranberries.
Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met 3/4 van het appeltaartdeeg.
Vul de vorm vervolgens met het appelmengsel en druk dit goed aan.
Bestuif het aanrecht met het achtergehouden amandelmeel en vorm van het resterende deeg dunne rolletjes. Druk deze iets plat en leg ze kruislings over het appelmengsel.
Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de glutenvrije appeltaart in circa 50 minuten gaar en goudbruin.
Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je springvorm verwijdert.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.