Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met amandelen en cranberries - glutenvrij

Een glutenvrije appeltaart. Gemaak op basis van zelfrijzend amandelbakmeel. Dit geeft een heerlijke smaak aan het brosse deeg.

Bereiden

30 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 75 g cranberries

    Wel de cranberries circa 15 minuten in een bakje met lauwwarm water.

  3. Stap 3

    Vet een springvorm in met boter of gebruik een bakspray.

Glutenvrij appeltaartdeeg maken

  1. Stap 4

    • 2 eieren

    • 2 pakken Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Houd een halve eetlepel Zelfrijzend Amandelbakmeel achter om het aanrecht te bestuiven. Klop het ei los.

  2. Stap 5

    • 200 g roomboter

    Roer de roomboter met een spatel zacht in een beslagkom.

  3. Stap 6

    • 2 tl kaneel

    • 160 g witte basterdsuiker

    Voeg 400 g (2 pakken) Zelfrijzend Amandelbakmeel, de witte basterdsuiker en een snufje kaneel aan het losgeklopte ei toe.

  4. Stap 7

    Kneed het mengsel met de mixer en deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg van amandelmeel circa 10 minuten in de koelkast rusten.

Appels

  1. Stap 8

    • 1 kg groene appels

    Schil ondertussen 6 appels. Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.

  2. Stap 9

    • 100 g witte amandelen

    Meng de appelblokjes met de kaneel, de witte amandelen en de cranberries.

  3. Stap 10

    Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met 3/4 van het appeltaartdeeg.

  4. Stap 11

    Vul de vorm vervolgens met het appelmengsel en druk dit goed aan.

  5. Stap 12

    Bestuif het aanrecht met het achtergehouden amandelmeel en vorm van het resterende deeg dunne rolletjes. Druk deze iets plat en leg ze kruislings over het appelmengsel.

  6. Stap 13

    Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.

Glutenvrije appeltaart bakken

  1. Stap 14

    Bak de glutenvrije appeltaart in circa 50 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 15

    Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je springvorm verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.