Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appel-vanilletaart met krokante amandeltjes

Krokante amandelen, gesmoorde appeltjes maken van deze luchtige vanilletaart een heerlijke appeltaart.

Bereiden

20 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrische oven: 160°C / Heteluchtoven: 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin in de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg het bakpapier op de springvormbodem en plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

  3. Stap 3

    • 1 appel (Elstar)

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.

Appel karameliseren

  1. Stap 4

    • 1 tl kaneel

    • 15 g roomboter

    • 1 el suiker

    Verhit de boter in een pan en voeg de appelblokjes toe. Bak de appeltjes goudbruin en voeg daarna de suiker en de kaneel toe. Verwarm tot de suiker begint te karamelliseren. Laat de appeltjes iets afkoelen.

Appel-vanilletaart bakken

  1. Stap 5

    • 3 eieren

    • 200 ml slagroom

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco (zakje cacao gebruik je niet)

    Doe de wolkenmix, de eieren en de slagroom (houd 1 el slagroom apart voor later) in een kom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 6

    Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de vorm en strijk het glad.

  3. Stap 7

    Verdeel de gekaramelisseerde appeltjes over het beslag.

Krokante amandelen maken

  1. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel

    • 1 el honing

    • 25 g roomboter

    • 50 g suiker

    Verwarm de boter, de suiker, de honing en de slagroom in een pan. Neem de pan van het vuur en schep het amandelschaafsel erdoor. Verdeel het amandelmengsel over de gekaramelliseerde appels op de taart.

Appel-vanilletaart bakken

  1. Stap 9

    Strooi circa 1/4 deel van de poedersuiker vlak voor het bakken over de taart. Bak de appel-vanilletaart in ongeveer 50 - 55 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart zonder de springvorm afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.