Krokante amandelen en gesmoorde appeltjes maken van deze luchtige vanilletaart een heerlijke appeltaart.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onderin in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Leg het bakpapier op de springvormbodem en plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.
Schil de appel (1 stuk), verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
Verhit de boter (15 g) in een pan en voeg de appelblokjes toe. Bak de appeltjes goudbruin en voeg daarna de suiker (1 el) en de kaneel (1 tl) toe. Verwarm tot de suiker begint te karamelliseren. Laat de appeltjes iets afkoelen.
Doe de wolkenmix (zakje cacao gebruik je niet) , de eieren (3 stuks) en de slagroom (bijna 200 ml) in een kom. Houd 1 el slagroom apart voor later.
Mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de vorm en strijk het glad.
Verdeel de gekarameliseerde appeltjes over het beslag.
Strooi circa 1/4 deel van de poedersuiker vlak voor het bakken over de taart.
Bak de taart 45 minuten in de oven op 160 graden.
Verwarm de boter (25 g), de suiker (50 g), de honing (1 el) en de overgebleven slagroom in een pan. Neem de pan van het vuur en schep het amandelschaafsel erdoor. Verdeel het amandelmengsel over de gekaramelliseerde appels op de taart.
Bak de taart met het amandelschaafsel nog eens 5 minuten af in de oven op 160 graden.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.