Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appel-vanilletaart met krokante amandeltjes

Appel-vanilletaart met krokante amandeltjes

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. appel-vanilletaart met krokante amandelen
Item 1 of 1
Appel-vanilletaart met krokante amandeltjes
info
Benodigdheden
Stappen

Krokante amandelen en gesmoorde appeltjes maken van deze luchtige vanilletaart een heerlijke appeltaart.

50 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppelsTaartCakeBiscuittaartNotenVerjaardagAmandelenKaneelAppelcake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Appel
    1 null
    Appel
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    40 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    3 null
    Ei

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    1 Pak
    Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    Bestel dit product online
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Honing
    1 el (eetlepels)
    Honing
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Plaats het rooster onderin in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Leg het bakpapier op de springvormbodem en plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

    1. snijd de appel>
    Item 1 of 1

    2. Snijd de appel

    Schil de appel (1 stuk), verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.

    1. appel vanillestaart stap 4 appeltjes karameliseren>
    Item 1 of 1

    3. Appel karamelliseren

    Verhit de boter (15 g) in een pan en voeg de appelblokjes toe. Bak de appeltjes goudbruin en voeg daarna de suiker (1 el) en de kaneel (1 tl) toe. Verwarm tot de suiker begint te karamelliseren. Laat de appeltjes iets afkoelen.

    1. appel-vanilletaartstap 5>
    2. appelvanilletaart stap 6 vul de vorm met het beslag>
    3. appel vanilletaart stap 7>
    Item 1 of 3

    4. Appel-vanilletaart bakken

    Doe de wolkenmix (zakje cacao gebruik je niet) , de eieren (3 stuks) en de slagroom (bijna 200 ml) in een kom. Houd 1 el slagroom apart voor later.

    Mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

    Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de vorm en strijk het glad.

    Verdeel de gekarameliseerde appeltjes over het beslag.

    Strooi circa 1/4 deel van de poedersuiker vlak voor het bakken over de taart.

    Bak de taart 45 minuten in de oven op 160 graden.

    1. meng het amandelschaafsel door de boter>
    Item 1 of 1

    5. Krokante amandelen maken

    Verwarm de boter (25 g), de suiker (50 g), de honing (1 el) en de overgebleven slagroom in een pan. Neem de pan van het vuur en schep het amandelschaafsel erdoor. Verdeel het amandelmengsel over de gekaramelliseerde appels op de taart.

      Item 1 of 1

      6. Appel-vanilletaart afbakken

      Bak de taart met het amandelschaafsel nog eens 5 minuten af in de oven op 160 graden.

      Over dit recept

      Bakken.nl team

      Dit recept is van Bakken.nl team

      De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

      Bakken.nl

      Over ons

      Algemene voorwaarden

      Privacybeleid

      Cookiebeleid

      Compliance

      Nieuwsbrief

      Klantenservice

      Contact

      Veelgestelde vragen

      Sociale media

      Instagram

      Facebook

      Pinterest

      © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.