De romige MonChou met de frisse kaneelappeltjes en zoete karamel maken deze taart extra bijzonder. Lekker als toetje of bij een kopje koffie.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (75 g) ongeveer 15 minuten in lauwwarm water. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Smelt de boter (20 g) in een koekenpan. Voeg de gesneden appel (3 stuks) toe en strooi de suiker (2 el) er overheen. Bak de appelstukjes op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is. Strooi de gewelde rozijnen en de kaneel (1 tl) er over en roer alles een paar keer goed door. Laat iets afkoelen.
Haal de taartbodem uit de koeling en verdeel de gebakken appel hier gelijkmatig over. Zet de bodem direct weer terug in de koelkast en laat in ongeveer 30 minuten goed afkoelen.
Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.
Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het MonChoutaartmengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Strooi de helft van de suiker (50 g) in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Laat de suiker smelten (niet roeren). Strooi, als alle suiker is gesmolten, de rest (50 g) erbij. Laat dit smelten tot een goudbruine karamel. Haal de pan van het vuur en voeg de pecannoten (100 g) toe. Roer door de karamel. Giet het mengsel over op een stuk bakpapier, spreid het met een lepel wat uit en laat helemaal afkoelen.
Breek de pecan-karamelnoten in stukken en garneer vlak voor het serveren de taart ermee.