Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Romige MonChoutaart met kaneelappeltjes en karamel

De romige MonChou met de frisse kaneelappeltjes en zoete karamel maken deze taart extra bijzonder. Lekker als toetje of bij een kopje koffie.

Bereiden

40 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    • 75 g rozijnen

    Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in lauwwarm water. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog.

  2. Stap 2

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Taartbodem

  1. Stap 3

    • 60 g boter (of margerine)

    • 1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart

    Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Appel kaneellaag

  1. Stap 4

    • 3 appels (Elstar, in kleine stukjes gesneden)

    • 20 g boter

    • 2 el suiker

    Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de gesneden appel toe en strooi de suiker er overheen. Bak de appelstukjes op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is.

  2. Stap 5

    • 1 tl kaneel

    Strooi de gewelde rozijnen en de kaneel er over en roer alles een paar keer goed door. Laat iets afkoelen. Haal de taartbodem uit de koeling en verdeel de gebakken appel hier gelijkmatig over. Zet de bodem direct weer terug in de koelkast en laat in ongeveer 30 minuten goed afkoelen.

MonChoutaart bereiden

  1. Stap 6

    • 200 g MonChou

    Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

  2. Stap 7

    • 100 ml water

    Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

  3. Stap 8

    • 250 ml slagroom

    Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa. Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Pecan Karamelnoten

  1. Stap 9

    • 100 g kristalsuiker (fijn)

    Strooi de helft van de suiker in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Laat de suiker smelten (niet roeren). Strooi, als alle suiker is gesmolten, de rest erbij. Laat dit smelten tot een goudbruine karamel.

  2. Stap 10

    • 100 g pecannoten

    Haal de pan van het vuur en voeg de noten toe. Roer door de karamel. Giet het mengsel over op een stuk bakpapier, spreidt het met een lepel wat uit en laat helemaal afkoelen.

  3. Stap 11

    Breek de pecan karamel in stukken en garneer de taart ermee vlak voor het serveren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.