Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Romige MonChoutaart met kaneelappeltjes en karamel

Romige MonChoutaart met kaneelappeltjes en karamel

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Romige Mon Chou taart
Item 1 of 1
Romige MonChoutaart met kaneelappeltjes en karamel
info
Benodigdheden
Stappen

De romige MonChou met de frisse kaneelappeltjes en zoete karamel maken deze taart extra bijzonder. Lekker als toetje of bij een kopje koffie.

40 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10Porties
MonChouAppelsKaneelZonder ovenVerjaardagTaartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    75 g
    Rozijnen
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
    1 Pak
    Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    3 null
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • MonChou®
    200 g
    MonChou®
  • Water
    100 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Pecannoten
    100 g
    Pecannoten

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (75 g) ongeveer 15 minuten in lauwwarm water. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog.

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Taartbodem maken

Smelt boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3. Appel-kaneellaag maken

Smelt de boter (20 g) in een koekenpan. Voeg de gesneden appel (3 stuks) toe en strooi de suiker (2 el) er overheen. Bak de appelstukjes op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is. Strooi de gewelde rozijnen en de kaneel (1 tl) er over en roer alles een paar keer goed door. Laat iets afkoelen.

Haal de taartbodem uit de koeling en verdeel de gebakken appel hier gelijkmatig over. Zet de bodem direct weer terug in de koelkast en laat in ongeveer 30 minuten goed afkoelen.

4. MonChoutaart bereiden

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het MonChoutaartmengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

5. Pecan-karamelnoten

Strooi de helft van de suiker (50 g) in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Laat de suiker smelten (niet roeren). Strooi, als alle suiker is gesmolten, de rest (50 g) erbij. Laat dit smelten tot een goudbruine karamel. Haal de pan van het vuur en voeg de pecannoten (100 g) toe. Roer door de karamel. Giet het mengsel over op een stuk bakpapier, spreid het met een lepel wat uit en laat helemaal afkoelen.

Breek de pecan-karamelnoten in stukken en garneer vlak voor het serveren de taart ermee.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.