Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Artikelen
Zo bak je de lekkerste appeltaart
Zo bak je de lekkerste appeltaart

Zo bak je de lekkerste appeltaart

Een heerlijke geur, een lekkere smaak, zelfgebakken appeltaart is altijd goed! Als bedankje voor de buren, gewoon voor de gezelligheid, voor een verjaardag en ga zo maar door. Met een appeltaart maak je bijna iedereen blij. Wij hebben 5 gouden tips verzameld voor de lekkerste appeltaart.

appels

Appeltaartingredienten

Varieer met appels

De Elstar appel is een van de bekendste appelsoorten voor de appeltaart. Deze appel blijft een beetje stevig en is friszuur van smaak. Wil je een ouderwets lekkere appeltaart? Dan kun je ook bakken met Goudreinet. Strooi dan wel wat paneermeel over de bodem, want de goudreinet bevat veel vocht. Andere lekkere appelsoorten zijn de groene Granny smith, Cox Orange en Lola appel. Bekijk de lekkerste appeltaart recepten

Een vleugje vanille

Strooi wat custard over de bodem van de appeltaart. Dit geeft een heerlijke vanillesmaak aan de appeltaart. Nog een voordeel: het vocht uit de appels trekt niet in de bodem, dus je hebt ook nog eens mooie krokante bodem. Een klein beetje extra moeite, maar nog lekkerder: mix custard pap en maak hiermee een mooi laagje op de bodem.

Maak appeltaart met custard

appeltaartmetcustard

glutenvrije appeltaart amandelmeel

Lekker met amandel!

Amandelen zijn erg lekker in combinatie met appeltaart. Je kunt bijvoorbeeld een beetje amandelaroma toevoegen aan het deeg of de appeltaart bestrooien met amandelschaafsel. Nog lekkerder is een appeltaart gebakken met Zelfrijzend Amandelbakmeel. Dit geeft jouw appeltaart een heerlijke amandelsmaak.

Ik wil een amandelappeltaart bakken

Cake als basis

Bak eens appeltaart met een andere deegsoort dan taartdeeg. Je kunt ook heerlijke appeltaarten bakken met bladerdeeg of met cake als basis. Wij laten je zien hoe je van Wolkencake een heerlijke appeltaart bakt. Echt een aanrader: de appels worden gesmoord waardoor ze een heerlijke romige smaak krijgen en de krokante amandelen zorgen voor een heerlijke bite. Met een kleine twist maak je jouw appeltaart heel eenvoudig extra lekker!

Maak deze Appel-vanilletaart

appel-vanilletaart-krokanteamandelen

Heerlijke appeltaarten

  1. Amerikaanse appeltaart
    Gemiddeld
    4
    50 min.
  2. Tarte tatin appel
    Gemiddeld
    3
    25 min.
  3. Speculaas appeltaart
    Gemiddeld
    4
    25 min.
  4. Appeltaart met gember en kardemom
    Gemiddeld
    3
    40 min.
  5. Appeltaart met peer en gember
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  6. No bake appel-roomtaart met kruimeltopping
    Gemiddeld
    3
    20 min.
  7. Appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  8. Appeltaart met custard pudding
    Gemiddeld
    3
    50 min.
  9. Glutenvrije appeltaart van amandelbakmeel
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  10. Hoge appeltaart
    Moeilijk
    5
    40 min.
Item 1 of 10

Bak eens een andere appeltaart

Lees meer

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.