Een heerlijke geur, een lekkere smaak, zelfgebakken appeltaart is altijd goed! Als bedankje voor de buren, gewoon voor de gezelligheid, voor een verjaardag en ga zo maar door. Met een appeltaart maak je bijna iedereen blij. Wij hebben 5 gouden tips verzameld voor de lekkerste appeltaart.
De Elstar appel is een van de bekendste appelsoorten voor de appeltaart. Deze appel blijft een beetje stevig en is friszuur van smaak. Wil je een ouderwets lekkere appeltaart? Dan kun je ook bakken met Goudreinet. Strooi dan wel wat paneermeel over de bodem, want de goudreinet bevat veel vocht. Andere lekkere appelsoorten zijn de groene Granny smith, Cox Orange en Lola appel. Bekijk de lekkerste appeltaart recepten
Strooi wat custard over de bodem van de appeltaart. Dit geeft een heerlijke vanillesmaak aan de appeltaart. Nog een voordeel: het vocht uit de appels trekt niet in de bodem, dus je hebt ook nog eens mooie krokante bodem. Een klein beetje extra moeite, maar nog lekkerder: mix custard pap en maak hiermee een mooi laagje op de bodem.
Amandelen zijn erg lekker in combinatie met appeltaart. Je kunt bijvoorbeeld een beetje amandelaroma toevoegen aan het deeg of de appeltaart bestrooien met amandelschaafsel. Nog lekkerder is een appeltaart gebakken met Zelfrijzend Amandelbakmeel. Dit geeft jouw appeltaart een heerlijke amandelsmaak.
Bak eens appeltaart met een andere deegsoort dan taartdeeg. Je kunt ook heerlijke appeltaarten bakken met bladerdeeg of met cake als basis. Wij laten je zien hoe je van Wolkencake een heerlijke appeltaart bakt. Echt een aanrader: de appels worden gesmoord waardoor ze een heerlijke romige smaak krijgen en de krokante amandelen zorgen voor een heerlijke bite. Met een kleine twist maak je jouw appeltaart heel eenvoudig extra lekker!
Bak eens een andere appeltaart
Lees meer