Met dit appel-roomtaartrecept bak je een overheerlijke romige appeltaart zonder oven!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (80 g) in een steelpannetje.
Verkruimel de koekjes (150 g) en meng de gesmolten boter door de kruimels.
Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm en maak een opstaand randje van 2 cm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem. Let op! Bewaar een deel van de kruimels zodat je die over de bovenkant van de taart kan verdelen.
Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.
Doe de koude melk (500 ml) en de Dr. Oetker Banketbakkersroom (1 zakje) in een mengkom. Mix het met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa. Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa, en verdeel de roomvulling vervolgens over de bodem. Zet de taart 10 minuten in de koelkast.
Schil en rasp de appels (4 stuks) en meng met het citroensap (15 ml), de witte basterdsuiker (40 g) en de kaneel (1 tl). Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de appel zacht in ongeveer 5 minuten. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Verdeel de appelvulling over de roomvulling en verdeel de rest van de kruimels erover.
Laat de appeltaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd met behulp van een mes de appeltaart los van de rand.
Gebruik voor dit recept liefst Elstar, Golden Delicious, Kanzy of Granny Smith. Liever geen Jonagold, Breaburn en Goudreinette: deze kleuren de roomvulling ondanks het toegevoegde citroensap sneller bruin.
Gebruik een met warm water afgespoeld mes voor het aansnijden van een taartpunt.