Appeltaart

Onze heerlijke appeltaart recepten

Appeltje, eitje! Doe er nog wat rozijnen bij, snuf kaneel en een lekker bros deeg. Dan heb je de basis voor een heerlijke appeltaart.

Niet voor niets is de appeltaart de meest gebakken taart van Nederland. De appeltaart is verrukkelijk! En als wat anders wil, dan zijn er zoveel variaties te bedenken. Op Bakken.nl vind je de lekkerste appeltaart recepten!

Iedereen heeft zo wel zijn favoriete appeltaart recept. De een voegt gehakte noten toe, de ander cranberries en soms een laagje amandelspijs over de bodem. Met een makkelijk variatie in je recept geeft je de appeltaart een extra lekkere smaak. Met deze appeltaart recepten willen we je laten zien hoe leuk het is om appeltaart te bakken en hoe makkelijk je kunt variëren.


Zelf appeltaart maken

Er is niets zo leuk als zelf een appeltaart maken en iedereen verrassen met je eigen toegevoegde twist. Ken jij de variaties met gehakte noten, cranberries of amandelspijs inmiddels wel en ben je klaar voor een spannende smaak: wat dacht je van een echt indrukwekkende appeltaart met ingrediënten zoals bacon, kardemom of lavendel! Ga je niet voor smaakvariaties, dan kun je altijd nog spelen met de vorm van de appeltaart. Van een grote appeltaart kun je natuurlijk ook kleine appeltaartjes maken in een muffinbakblik. Of je gebruikt niet een appeltaartdeeg als basis, maar een cake- of biscuitbeslag. Uiteraard bak je die in een springvorm, want anders heb je gewoon een appelcake. Het voordeel van een cakebeslag als basis is dat de appeltaart veel sneller klaar is. Je kunt ook een bladerdeeg als basis nemen, dan heb je wel een hele makkelijke appeltaart ;-) Zelf een appeltaart maken: Kies je voor veilig of ga je de appeltaart uitdaging aan? Aan jou de keuze...


Liever een makkelijke appeltaart?

Geen tijd om te experimenteren met variatierecepten, of vind je stiekem het traditionele appeltaart recept gewoon het lekkerste? Kies dan voor een makkelijke appeltaart met als basis een bakmix. Dan hoef je alleen een ei en een beetje boter aan de mix toe te voegen. Vul de taart met appelblokjes, kaneel en krenten of rozijnen. Zo zet je makkelijk en snel een Oud-Hollandse appeltaart op tafel bij de koffie.