Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Speculaas appeltaart

Appeltaart met speculaas, dat moet je echt eens proberen. Met dit recept bak je een heerlijke appeltaart van bloem met lekkere speculaaskruiden.

Bereiden

25 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Speculaas-appeltaart deeg maken

  1. Stap 1

    • 200 g boter (op kamertemperatuur)

    • 1 tl Dr. Oetker Citroenrasp

    • 155 g suiker (bruine)

    • Snufje zout

    Klop de zachte boter, bruine suiker, citroenrasp en het zout romig.

  2. Stap 2

    • 300 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 3 el speculaaskruiden

    Meng de bloem en speculaaskruiden door elkaar.

  3. Stap 3

    • 3 el melk

    Voeg het speculaasmengsel toe aan het botermengsel. Voeg tenslotte 2 a 3 eetlepels melk toe. Meng kort tot een samenhangend appeltaartdeeg.

  4. Stap 4

    Laat het speculaas-appeltaartdeeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Appeltaart vulling maken

  1. Stap 5

    • 1,5 kg appels

    Schil de appels en snij deze in partjes van 3 a 4 millimeter dik.

  2. Stap 6

    • 35 g Koopmans Custard

    • Kaneel (naar smaak)

    • 35 g suiker

    Voeg de custardpoeder en kaneel toe en schud de appels goed om.

  3. Stap 7

    Verwarm de oven voor: Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

  4. Stap 8

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in met bakspray en bestrooi de springvorm met bloem.

  5. Stap 9

    Bekleed de springvorm met het speculaas-appeltaartdeeg.

  6. Stap 10

    • 200 g Dr. Oetker Amandelspijs

    • 1 eidooier

    • 10 g roomboter

    Kneed de amandelspijs met de eierdooier en de roomboter tot een samenhangend geheel. Rol de amandelspijs uit tot een ronde plak. Leg deze plak op de bodem van de springvorm.

  7. Stap 11

    Houd 1/3 van de appelpartjes apart. Vul met de andere appelpartjes de taartvorm. Leg een bord op de appelpartjes en duw de appelpartjes aan door op het bord te leunen.

  8. Stap 12

    Leg tenslotte de overige appelpartjes in een cirkel in de taartvorm (zie foto).

Speculaas-appeltaart bakken

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 13

    Bak de speculaasappeltaart 50 tot 55 minuten gaar.

  2. Stap 14

    • 3 el abrikozenjam

    Laat de speculaasappeltaart afkoelen op een rooster en bestrijk deze daarna met de abrikozenjam.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.