Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Amerikaanse appeltaart

Het verschil tussen een Nederlandse en Amerikaanse appeltaart? De bovenkant is helemaal bedekt met appeltaartdeeg en de appeltaart is gevuld met cranberries in plaats van rozijnen. Zo maak je een Amerikaanse variant van de Hollandse appeltaart.

Bereiden

50 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en vet de springvorm in met boter of bakspray.

Appeltaart deeg maken

  1. Stap 2

    • 220 g boter

    Roer de boter zacht in een beslagkom.

  2. Stap 3

    • 1 ei

    Klop het ei los in een kommetje.

  3. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg

    Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaart deeg.

  4. Stap 5

    Bekleed met 2/3 van het appeltaart deeg de bodem en de rand van de springvorm.

    Plakkerig deeg

    Als het appeltaart deeg te plakkerig is om te verwerken, kun je het even in de koelkast zetten.

Appelvulling maken

  1. Stap 6

    • 8 appels

    Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal.

  2. Stap 7

    • 75 g cranberries

    • 3 tl kaneel

    • 60 g suiker

    Meng de appelblokjes met de suiker, de kaneel en de cranberry’s.

  3. Stap 8

    Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

Gedekte appeltaart maken

  1. Stap 9

    Plaats een stuk bakpapier op het aanrecht, leg de bol resterende appeltaartdeeg erbovenop, bestuif met bloem, leg er een stuk bakpapier bovenop en rol uit tot een ronde plak die net ietsje groter is dan de springvorm.

  2. Stap 10

    Verwijder het bovenste bakpapier. Steek met de 2 verschillende maten stekers rondjes uit de plak appeltaartdeeg (zie voorbeeld).

  3. Stap 11

    Pak de plak appeltaart deeg voorzichtig op met behulp van het bakpapier en plaats deze ondersteboven op de appeltaart.

  4. Stap 12

    Verwijder voorzichtig het bakpapier en druk de randjes aan. Bestrijk de appeltaart met de rest van het losgeklopte ei.

Amerikaanse appeltaart bakken

  1. Stap 13

    Bak de Amerikaanse appeltaart in 65 - 75 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 14

    Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.