Deze Amerikaanse appeltaart is bedekt met appeltaartdeeg en gevuld met cranberry's in plaats van rozijnen. Weer eens wat anders dan oer-Hollandse Appeltaart!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C) en vet de springvorm in met boter of bakspray.
Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom. Klop het ei (1 stuk) los in een kommetje. Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix (1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg).
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.
Bekleed met 2/3 van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm.
Als het appeltaartdeeg te plakkerig is om te verwerken, kun je het even in de koelkast zetten.
Schil de appels (8 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes of dunne plakjes en doe ze in een schaal. Meng de appelblokjes met de suiker (60 g), de kaneel (3 tl) en de cranberries (75 g).
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
Plaats een stuk bakpapier op het aanrecht, leg de bol resterende appeltaartdeeg erbovenop, bestuif met bloem, leg er een stuk bakpapier bovenop en rol uit tot een ronde plak die net ietsje groter is dan de springvorm.
Verwijder het bovenste bakpapier. Steek met de 2 verschillende maten stekers rondjes uit de plak appeltaartdeeg (zie voorbeeld).
Pak de plak appeltaart deeg voorzichtig op met behulp van het bakpapier en plaats deze ondersteboven op de appeltaart.
Verwijder voorzichtig het bakpapier en druk de randjes aan. Bestrijk de appeltaart met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de Amerikaanse appeltaart in 65 à 75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.