Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hoge appeltaart

Hoge appeltaart

Dit recept is van: Danna

  1. hoge appeltaart
Item 1 of 1
Hoge appeltaart
info
Benodigdheden
Stappen

Appeltaart anders: deze heerlijke extra hoge appeltaart is in een antieke ovenschaal op z'n mooist. Je kunt 'm natuurlijk ook in een springvorm maken.

40 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
TaartAppeltaartAppels

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
    10 Stuk(s)
    Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
  • Suiker (kristalsuiker)
    40 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    6 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    220 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Appeltaart extra deeg
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart extra deeg
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 handje(s)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Brownie bakvorm (of ovenschaal)
    Brownie bakvorm (of ovenschaal)
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180 °C / hetelucht 165 °C).

Schil de zachtzure appels (10 stuks) en verwijder de klokhuizen, snijdt de appels in plakjes en doe ze in een schaal. Meng de appels met de suiker (40 g) en kaneel (6 tl).

Vet de springvorm of de ovenschaal in met boter of bakspray.

In plaats van een ovenschaal kun je ook een springvorm Ø28 cm gebruiken.

2. Een taartdeeg maken

Roer de roomboter (220 g) zacht in een beslagkom en klop het ei (1 stuks) los. Doe 2/3 van het ei in de beslagkom met de appeltaartmix Koopmans Appeltaart extra deeg (1 pak). Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

Bekleed met de helft van het deeg de bodem en de rand van de springvorm of ovenschaal.

3. Bouw een hoge appeltaart

Vul de schaal of springvorm tot de rand met het appelmengsel.

Doe de rest van het appelmengsel in een ronde kom die precies op je springvorm of ovenschaal past. Druk goed aan en keer de kom om op het appelmengsel dat al in de schaal zit (zo krijg je een ronde bovenkant).

Rol de rest van het deeg uit en bedek daarmee de bol. Maak een paar luchtgaten in het deeg zodat het vocht van de appels kan verdampen. Deze kun je natuurlijk ook een leuke vorm geven.

4. Bak je extra hoge appeltaart

Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi met wat suiker (1 handje)

Bak de taart in 65-75 minuten gaar en goudbruin.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.