Fan van appeltaart? Probeer eens deze verrassende lekkere combinatie met peer en gember!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).
Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Schil 2 appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Was de andere 2 appels, snijd doormidden en vervolgens in flinterdunne plakken. Houd deze plakken apart voor de garnering. Schil de beide peren (2 stuks), verwijder het klokhuis en snijd ook in blokjes.
Schil en rasp de gember (2 cm). Laat ondertussen de rozijnen uitlekken en dep ze hierna droog.
Meng de blokjes appel en peer met de rozijnen, de geraspte gember en kaneel (2 tl).
Klop de boter (175 g) zacht in een beslagkom, voeg de mix (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed met de hand of een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm met 2/3 van het deeg. Vul de vorm met het appel-perenmengsel en druk aan.
Decoreer de bovenkant van de taart dakpansgewijs met de plakken appel.
Bestuif het aanrecht met bloem, rol van het resterende deeg 1 lange rol, duw plat en leg op de rand van de appeltaart zodat er een brede rand ontstaat. Duw iets aan en bestrijk met het overige losgeklopte ei.
Bak de taart in de oven in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart een uur afkoelen en verwijder dan direct de bakvorm.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.