Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Klein appeltaartje met peer en gember

Heerlijke vertrouwde appeltaart met sappige peer en de pit van gember. In een lekker klein formaat.

Bereiden

30 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6-8 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Klein appeltaartje

    Vouw de bakvorm volgens de instructies van de verpakking.

  2. Stap 2

    • Bakje water (lauwwarm)

    • 50 g rozijnen

    Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in lauwwarm water.

  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor.

Maak een taartvullling

  1. Stap 4

    • 2 appels (klein)

    • 2 peren (klein)

    Schil de eerste appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Was de overige appel, snijd doormidden en vervolgens in flinterdunne plakken. Houd deze plakken apart voor de garnering. Schil de beide peren, verwijder het klokhuis en snijd ook in blokjes.

  2. Stap 5

    • 2 cm gember

    Schil en rasp de gember. Laat ondertussen de rozijnen uitlekken en dep ze hierna droog.

  3. Stap 6

    • 2 tl kaneel

    Meng de blokjes appel en peer met de rozijnen, het geraspte gember en kaneel.

Bereid het taartdeeg

  1. Stap 7

    • 100 g boter

    • 1 ei (losgeklopt)

    Klop de boter zacht in een beslagkom, voeg de mix en het halve losgeklopt ei toe. Kneed met de hand of een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

  2. Stap 8

    Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm met 2/3 van het deeg. Vul de vorm met het appel-perenmengsel en druk aan.

Decoreer en bak klein appeltaartje

  1. Stap 9

    Decoreer de bovenkant van de taart dakpansgewijs met de plakken appel.

  2. Stap 10

    Bestuif het aanrecht met bloem, rol van het resterende deeg 1 lange rol, duw plat en leg op de rand van de appeltaart zodat er een brede rand ontstaat. Duw iets aan en bestrijk met het overige ei.

  3. Stap 11

    Bak de taart in de oven in 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart een uur afkoelen en verwijder dan direct de bakvorm.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.