Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met notencrumble met custard

Apple crumble is waanzinnig lekker. Zachtzure appels, een krokant laagje taartkruimels.

Bereiden

40 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Custard pudding maken

  1. Stap 1

    • 15 g Koopmans Custard

    • 15 g suiker

    Meng de suiker met custard. Neem 6 eetlepels van de melk en roer dit door het suiker-custard mengsel.

  2. Stap 2

    • 250 ml volle melk

    Verwarm de resterende melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk. Laat het nog ongeveer 3 minuten, onder af en toe doorroeren, zachtjes koken.

  3. Stap 3

    Schenk het in een glazen schaal en dek de custard af met plasticfolie.

Noten crumble maken

  1. Stap 4

    • 50 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 50 g boter

    • 50 g gemengde noten (gehakt)

    • 50 g suiker

    • Snufje zout

    Doe de bloem met suiker en zout in een kom. Doe daar de koude blokjes boter (50g) bij en meng dit met een mixer door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat. Schep de noten erdoor.

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 5

    • 175 g boter

    • 1 ei

    • 1 pak Koopmans Appeltaart

    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het ei toe.

  2. Stap 6

    Kneed het met een mixer met deeghaken tot een samenhangend appeltaartdeeg.

  3. Stap 7

    Vet een springvorm in en bedek (gebruik al het deeg) de bodem en de rand met appeltaartdeeg.

Appelvulling maken

  1. Stap 8

    • 5 appels

    • 2 tl kaneel

    • 20 g suiker

    Schil de appels en snijd ze in plakjes ipv blokjes, meng met kaneel en suiker.

  2. Stap 9

    Schenk de custardpudding op het appeltaartdeeg en leg daarop de appels.

  3. Stap 10

    Bedek met de appeltaart met de de notencrumble en bak de appeltaart in 50-75 minuten gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.