Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng de suiker (15 g) met custard (15 g). Neem melk (6 el) en roer dit door het suiker-custardmengsel.
Verwarm de resterende melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk. Laat het nog ongeveer 3 minuten, onder af en toe doorroeren, zachtjes koken.
Schenk het in een glazen schaal en dek de custard af met plasticfolie.
Doe de bloem (50 g) met suiker (50 g) en zout (snufje) in een kom. Doe daar de koude blokjes boter (50g) bij en meng dit met een mixer door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat. Hak de noten (50 g) en schep die erdoor.
Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg de Appeltaartmix (1 pak) en 2/3 van het ei toe.
Kneed het met een mixer met deeghaken tot een samenhangend appeltaartdeeg.
Vet een springvorm in en bedek (gebruik al het deeg) de bodem en de rand met appeltaartdeeg.
Schil de appels (5 stuks) en snijd ze in plakjes i.p.v. blokjes. Meng de appelplakjes met kaneel (2 tl) en suiker (20 g).
Schenk de custardpudding op het appeltaartdeeg en leg daarop de appels.
Bedek de appeltaart met de de notencrumble en bak de appeltaart in 50-75 minuten gaar.