Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart met notencrumble en custard

Appeltaart met notencrumble en custard

Dit recept is van: Danna

  1. appeltaart met custard
Item 1 of 1
Appeltaart met notencrumble en custard
info
Benodigdheden
Stappen

Apple crumble, met zachtzure appels en een krokant laagje taartkruimels: waanzinnig lekker!

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
AppelsAppeltaartTaartNotenCustardHerfst

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Custard (bijv. Koopmans)
    15 g
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    85 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Volle melk
    225 ml
    Volle melk
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    50 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter (ongezouten roomboter)
    225 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    50 g
    Gemengde noten

 

  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Koopmans Appeltaart
    1 Pak
    Koopmans Appeltaart
  • Appel
    5 null
    Appel
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  • Schaal
    Schaal
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Custardpudding maken

Meng de suiker (15 g) met custard (15 g). Neem melk (6 el) en roer dit door het suiker-custardmengsel.

Verwarm de resterende melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk. Laat het nog ongeveer 3 minuten, onder af en toe doorroeren, zachtjes koken.

Schenk het in een glazen schaal en dek de custard af met plasticfolie.

2. Notencrumble maken

Doe de bloem (50 g) met suiker (50 g) en zout (snufje) in een kom. Doe daar de koude blokjes boter (50g) bij en meng dit met een mixer door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat. Hak de noten (50 g) en schep die erdoor.

3. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg de Appeltaartmix (1 pak) en 2/3 van het ei toe.

Kneed het met een mixer met deeghaken tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Vet een springvorm in en bedek (gebruik al het deeg) de bodem en de rand met appeltaartdeeg.

4. Appelvulling maken

Schil de appels (5 stuks) en snijd ze in plakjes i.p.v. blokjes. Meng de appelplakjes met kaneel (2 tl) en suiker (20 g).

Schenk de custardpudding op het appeltaartdeeg en leg daarop de appels.

Bedek de appeltaart met de de notencrumble en bak de appeltaart in 50-75 minuten gaar.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.