Voel jezelf een KONING in de keuken en verras jouw gasten met deze heerlijke oranje biscuittaart met tijm op Koningsdag. Deze unieke creatie combineert de levendige oranje kleur met de verrassende smaak van tijm, waardoor elke hap een ware smaakbeleving wordt.
De luchtige biscuitlagen smaken heerlijk naar een vleugje tijm, waardoor een subtiele kruidigheid ontstaat die perfect samengaat met de zoetheid van de taart. De vulling van de taart wordt verrijkt met een zijdezachte botercrème, die een harmonieus samenspel vormt met de aroma's van tijm.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Bekleed de bakvorm(en) met bakpapier en vet de randen in met wat boter of bakspray.
Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (2 pakken), de 10 eieren en het water (100 ml) in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Maak de tijmblaadjes (half bosje) fijn in de vijzel en meng deze samen met de kleurstof (naar eigen inzicht) door het beslag.
Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten (bij bakken in een hoge vorm is de baktijd 40-50 minuten) iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen.
Voeg het mandarijnsap (±100 ml) uit 1 blik, de melk (125 ml) en de mix voor botercreme (2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème) aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer een halve minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen. Klop nog ongeveer een minuut op de middelste stand tot een luchtige botercreme.
Prak de mandarijntjes (600 g) met een vork en laat ze goed uitlekken. Meng deze met een spatel door de botercreme.
Snijd de afgekoelde taarten met een broodmes in twee lagen. Een hogere vorm gebruikt om te bakken? Snijd de taart dan in 4 lagen.
Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje botercreme. Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje creme. Herhaal nog 2 keer en verdeel de laatste botercreme over de zijkanten en bovenkant van de taart.
Decoreer met wat overgebleven mandarijntjes, strooisel of nootjes