Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oranje biscuittaart met tijm

Oranje biscuittaart met tijm

Dit recept is van: Danna

  1. Oranje biscuittaart met mandarijn en tijm
Item 1 of 1
Oranje biscuittaart met tijm
info
Benodigdheden
Stappen

Voel jezelf een KONING in de keuken en verras jouw gasten met deze heerlijke oranje biscuittaart met tijm op Koningsdag. Deze unieke creatie combineert de levendige oranje kleur met de verrassende smaak van tijm, waardoor elke hap een ware smaakbeleving wordt.

De luchtige biscuitlagen smaken heerlijk naar een vleugje tijm, waardoor een subtiele kruidigheid ontstaat die perfect samengaat met de zoetheid van de taart. De vulling van de taart wordt verrijkt met een zijdezachte botercrème, die een harmonieus samenspel vormt met de aroma's van tijm.

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
MandarijnenTijmTaartKoningsdagBiscuittaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    10 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    100 ml
    Water
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)

 

  • Verse tijm
    0.5 Bosje
    Verse tijm
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  •  
    600 g
    Mandarijntjes (blik)
  • Melk
    125 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Springvorm Ø24 cm
    2 Stuk(s)
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bakvorm(en) met bakpapier en vet de randen in met wat boter of bakspray.

2. Oranje biscuittaart maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (2 pakken), de 10 eieren en het water (100 ml) in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Maak de tijmblaadjes (half bosje) fijn in de vijzel en meng deze samen met de kleurstof (naar eigen inzicht) door het beslag.

3. Biscuittaart bakken

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten (bij bakken in een hoge vorm is de baktijd 40-50 minuten) iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen.

4. Botercrème maken

Voeg het mandarijnsap (±100 ml) uit 1 blik, de melk (125 ml) en de mix voor botercreme (2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème) aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer een halve minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen. Klop nog ongeveer een minuut op de middelste stand tot een luchtige botercreme.

Prak de mandarijntjes (600 g) met een vork en laat ze goed uitlekken. Meng deze met een spatel door de botercreme.

5. Oranje biscuittaart maken

Snijd de afgekoelde taarten met een broodmes in twee lagen. Een hogere vorm gebruikt om te bakken? Snijd de taart dan in 4 lagen.

Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje botercreme. Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje creme. Herhaal nog 2 keer en verdeel de laatste botercreme over de zijkanten en bovenkant van de taart.

Decoreer met wat overgebleven mandarijntjes, strooisel of nootjes

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.