Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
TomChou

TomChou

Tompouche van MonChoutaart

Dit recept is van: Annet

  1. MonChou Tompouche
Item 1 of 1
TomChou
info
Benodigdheden
Stappen

Wat dacht je van een tompouce met een twist? In plaats van de traditionele banketbakkersroom voor de tompouche gebruik je in dit recept heerlijke romige MonChou. Van alle gebakjes in de wereld is er niets zo iconisch als de tompouce. En als je het ons vraagt, is er geen tompouce zo lekker als een tompouce gemaakt van MonChou! Deze heerlijke TomChou bestaat uit een laagje bladerdeeg, verse roomkaas, glazuur en een heerlijke bodem van kandijkoekjes. Het is alsof je een hapje neemt van de hemel! Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en verras jezelf en anderen met een bijzondere tompouce creatie!

25 min.Bereidingstijd
8 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-10Porties
GebakOranjeKoningsdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    5 plakjes
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    2 Pakje(s)
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Boter of margarine
    70 g (gram)
    Boter of margarine

 

  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Poedersuiker
    115 g (gram)
    Poedersuiker
  • Water
    15 g (gram)
    Water
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)

Keukenspullen

  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier
  • Rooster
    Rooster
  • Bakblik
    Bakblik
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Broodmes
    Broodmes
  •  
    Liniaal
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C (elektrisch/hetelucht).

Ontdooi het bladerdeeg (5 plakjes) op het werkblad en leg deze op het bakpapier op de bakplaat.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg over het bladerdeeg een vel bakpapier en plaats hier bovenop een rooster. Dit voorkomt dat het bladerdeeg te hoog gaat rijzen.

Plaats de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg ongeveer 15 minuten. Neem het rooster en bakpapier van het bladerdeeg en bak het mooi goudbruin. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

Laat het bladerdeeg afkoelen en snijd de bladerdeeg plakjes in gelijke plakjes voor de tompoucen. (de maat is afhankelijk van de afmeting van de vierkante bakvorm.) Leg de plakjes apart. Doe dit met een scherp zaagmes en gebruik een lineaal voor een strak resultaat.

2. Kandijbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van het rechthoekige bakblik. Smelt de boter of margarine (70 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3. MonChou vulling bereiden

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad. Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix (1 zakje) aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en strijk deze glad.

Laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

4. Glazuur en TomChou maken

Doe de poedersuiker (115 g) in een klein kommetje. Voeg het water en druppels rode en gele kleurstof toe tot de gewenste kleur. Roer tot een samenhangend geheel. Verdeel de glazuur met een mes of een spuitzak over de bovenkant van de bladerdeegplakken.

Snijd de MonChou taart in even grote parten als de tompouce en leg de bovenkant op de TomChou. Versier de TomChou eventueel met opgeklopte slagroom en strooisels.

Meer oranje recepten

  1. Oranje mini tompouce donuts
    Makkelijk
    4
    15 min.
  2. Cake popsicles Oranje
    Gemiddeld
    4
    25 min.
  3. Feestelijke oranje kwarktaartjes
    Makkelijk
    4
    15 min.
  4. Oranje slof
    Gemiddeld
    3
    10 min.
  5. Pizza Maxima
    Moeilijk
    3
    20 min.
  6. Oranje tompouce
    Gemiddeld
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.