🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
TomChou

TomChou

Tompouche van MonChoutaart

Dit recept is van: Annet

MonChou Tompouche
TomChou
Info Benodigdheden Stappen

Wat dacht je van een tompouce met een twist? In plaats van de traditionele banketbakkersroom voor de tompouche gebruik je in dit recept heerlijke romige MonChou. Van alle gebakjes in de wereld is er niets zo iconisch als de tompouce. En als je het ons vraagt, is er geen tompouce zo lekker als een tompouce gemaakt van MonChou! Deze heerlijke TomChou bestaat uit een laagje bladerdeeg, verse roomkaas, glazuur en een heerlijke bodem van kandijkoekjes. Het is alsof je een hapje neemt van de hemel! Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en verras jezelf en anderen met een bijzondere tompouce creatie!

25 min. Bereidingstijd
8 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8-10 Porties
Gebak Oranje Koningsdag
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    5 plakjes
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    2 Pakje(s)
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Boter of margarine
    70 g (gram)
    Boter of margarine

 

  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Poedersuiker
    115 g (gram)
    Poedersuiker
  • Water
    15 g (gram)
    Water
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)

Keukenspullen

  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier
  • Rooster
    Rooster
  • Bakblik
    Bakblik
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Broodmes
    Broodmes
  •  
    Liniaal
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C (elektrisch/hetelucht).

Ontdooi het bladerdeeg (5 plakjes) op het werkblad en leg deze op het bakpapier op de bakplaat.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg over het bladerdeeg een vel bakpapier en plaats hier bovenop een rooster. Dit voorkomt dat het bladerdeeg te hoog gaat rijzen.

Plaats de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg ongeveer 15 minuten. Neem het rooster en bakpapier van het bladerdeeg en bak het mooi goudbruin. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

Laat het bladerdeeg afkoelen en snijd de bladerdeeg plakjes in gelijke plakjes voor de tompoucen. (de maat is afhankelijk van de afmeting van de vierkante bakvorm.) Leg de plakjes apart. Doe dit met een scherp zaagmes en gebruik een lineaal voor een strak resultaat.

2. Kandijbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van het rechthoekige bakblik. Smelt de boter of margarine (70 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3. MonChou vulling bereiden

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad. Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix (1 zakje) aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en strijk deze glad.

Laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

4. Glazuur en TomChou maken

Doe de poedersuiker (115 g) in een klein kommetje. Voeg het water en druppels rode en gele kleurstof toe tot de gewenste kleur. Roer tot een samenhangend geheel. Verdeel de glazuur met een mes of een spuitzak over de bovenkant van de bladerdeegplakken.

Snijd de MonChou taart in even grote parten als de tompouce en leg de bovenkant op de TomChou. Versier de TomChou eventueel met opgeklopte slagroom en strooisels.

Meer oranje recepten

Oranje mini tompouce donuts
Makkelijk
4
15 min.
Cake popsicles Oranje
Gemiddeld
4
25 min.
Feestelijke oranje kwarktaartjes
Makkelijk
4
15 min.
Oranje slof
Gemiddeld
3
10 min.
Pizza Maxima
Moeilijk
3
20 min.
Oranje tompouce
Gemiddeld
4
20 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.