Oranje boven! Koningsdag is bijna hier en dat betekent dat het tijd is om te genieten van alles wat oranje is - inclusief heerlijke oranje soesjes! Deze kleine lekkernijen zijn perfect om te delen met vrienden en familie terwijl je geniet van de festiviteiten. Of je de soesjes nu vult met slagroom, chocolade of iets anders lekkers, één ding is zeker: deze kleine oranje soesjes zullen je dag opvrolijken. Dus pak een bord vol oranje soesjes, ga zitten en geniet van deze feestelijke traktatie ter ere van onze koning!
Klinkt dit allemaal te ingewikkeld? Dan kun je ook soezen maken met de soezenmix van Dr. Oetker!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 170°C).
Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (125 g) boven een kom en snijd de boter (150 g) in stukjes.
Breng het water (300 ml) met de boter aan de kook en meng de bloem als de boter is gesmolten er in één keer door. Blijf roeren met een houten lepel tot het soezendeeg als een bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Klop de eieren (3 stuks) er een voor een door tot het soezendeeg stevig en glanzend is.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en vorm met behulp van twee lepels grote bergjes soezendeeg op enige afstand van elkaar, op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in 20 à 30 minuten lichtbruin en gaar. Open de oven niet tijdens het bakken.
Schakel de oven uit, zet de deur op een kier en laat de soezen 10 minuten afkoelen.
Verwarm het glazuur (1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de verpakking open en giet het glazuur in een schaaltje. Meng er de kleuren geel en rood (Dr. Oetker Kleurstoffen) door, tot je een mooie oranje kleur hebt.
Bestrijk de soezen met oranje glazuur en laat het oranje glazuur hard worden.
Doe de suiker (1,5 el) bij de slagroom (200 ml) en klop het stijf. Vul de spuitzak met de geklopte slagroom.
Knip de oranje soesjes aan de onderkant open, vul de spuitzak met slagroom en vul de oranje soesjes met slagroom.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.