📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Oranje tompouce

Oranje tompouce

Dit recept is van: Koopmans

Oranje tompoucen
Oranje tompouce
Info Benodigdheden Stappen

Een heerlijke vorstelijke oranje tompouce zelf maken? Dit oer-Hollandse gebakje in een oranje jasje maak je van bladerdeeg, banketbakkersroom en een laagje suikerzoet glazuur!

20 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Bladerdeeg Verjaardag Oranje Koningsdag Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (Koopmans)
    4 Plakje(s)
    Bladerdeeg (Koopmans)
  • Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
  • Water
    400 ml
    Water
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
    Productdetails
    ${ error }
    € 1,39
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    1 pak
    Dr. Oetker Kleurstoffen

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  • Vork
    Vork
  •  
    Theedoek
  • Kom
    Kom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C) en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Verwijder het folie en ontdooi de Koopmans Bladerdeeg (4 plakjes) op het werkblad in een minuut of 10.

2. Bladerdeeg bakken

Snijd de plakjes doormidden en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat en plaats 8 minuten in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven, druk met een theedoek alle lucht uit het bladerdeeg en plaats opnieuw in de oven.

Bak vervolgens nog een minuut of 10 totdat het goed goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en laat de plakjes goed afkoelen.

3. Banketbakkersroom maken

Doe het water (400 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom (1 zakje) in een beslagkom en meng met een mixer met garden op de middelste stand tot één geheel.

Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.

4. Maak een oranje tompouce

Verdeel de banketbakkersroom over vier plakjes bladerdeeg en leg de andere plakjes erop.

Leg het Dr. Oetker Glazuur wit (1 zakje) in een kom met heet water tot deze goed vloeibaar is. Kneed even goed door, open dan het zakje en giet het glazuur in een schaaltje.

Roer een aantal druppels rode en gele kleurstof van de Dr. Oetker Kleurstoffen (1 pak) door het glazuur totdat je een mooie diep oranje kleur hebt.

Bestrijk iedere tompouce met een flinke laag van het oranje glazuur. Klaar om vorstelijk te serveren!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.