Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oranje tompouce

Een heerlijke vorstelijke oranje tompouce zelf maken. Het oerhollandse gebakje in een oranje jasje gemaakt van bladerdeeg, banketbakkersroom en een laagje suikerzoet glazuur.

Bereiden

20 min

Baktijd

15 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 traktaties

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed de bakplaat met bakpapier.

  2. Stap 2

    • 4 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Verwijder het folie en ontdooi 4 plakjes bladerdeeg op het werkblad een minuut of 10.

Bladerdeeg bakken

  1. Stap 3

    Snijd de plakjes doormidden en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat en plaats 8 minuten in de oven.

  2. Stap 4

    Haal de bakplaat uit de oven, druk met een doek alle lucht uit het bladerdeeg en plaats opnieuw in de oven.

  3. Stap 5

    Bak vervolgens nog een minuut of 10 totdat het goed goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en laat de plakjes goed afkoelen.

Banketbakkersroom maken

  1. Stap 6

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml water

    Doe het water en de mix voor banketbakkersroom in een beslagkom en meng met een mixer met garden op de middelste stand tot één geheel.

  2. Stap 7

    Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

  3. Stap 8

    Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.

Maak een oranje tompouce

  1. Stap 9

    Verdeel de banketbakkersroom over vier plakjes bladerdeeg en leg de andere plakjes erop.

  2. Stap 10

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

    Leg het zakje glazuur in een kom met heet water tot deze goed vloeibaar is. Kneed even goed door, open dan het zakje en giet het glazuur in een schaaltje.

  3. Stap 11

    • Dr. Oetker Kleurstoffen (1 rood, 1 geel)

    Roer een aantal druppels rode en gele kleurstof door het glazuur totdat je een mooie diep oranje kleur hebt.

  4. Stap 12

    Bestrijk iedere tompouce met een flinke laag van het oranje glazuur. Klaar om vorstelijk te serveren!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.